به گزارش مشرق به نقل از فارس، عطاءالله باطنی با بیان اینکه این رادارها تاکنون نه در ایران ساخته شده و نه از خارج از کشور وارد شده است، اظهار کرد: رادارها که به عنوان ردیاب هواپیماهای جنگی عمل میکنند در سیستم پدافندی کشور کاربرد دارند.
وی با اشاره به اینکه به طور کلی رادارها به دو دسته سرچ بلند (مخصوص بررسی ارتفاعهای زیاد ) و سرچ کوتاه که شامل رادارهای عادی است تقسیم میشوند، افزود: این رادارها طوری طراحی شده که دشمن قادر به کشف آنها نیست و توانمندی بالایی در شناسایی اهداف هوایی دارد.
عضو گروه پژوهشی راداری دانشگاههای اصفهان تصریح کرد: اکنون کارهای تحقیقاتی مربوط به این نوع رادار به پایان رسیده است و بخشهای مربوط به ساخت آنتن آغاز شده و همزمان کارهای پردازشی آن انجام میشود اما هنوز وارد فاز تست کردن نشده است.
* اصفهان قطب رادار کشور است
وی با بیان اینکه این رادارها زیر نظر دکتر میوهچی و زید آبادی اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان تولید میشود، ادامه داد: دانشگاه صنعتی اصفهان 12 سال پیش کار تولید رادارهای PAR (پالسی) را آغاز کرد و کم کم تمام قراردادهای مربوط به ساخت رادار و بهینهسازی آن به این دانشگاه سپرده شده و شهر اصفهان به عنوان قطب رادار کشور شناخته شد.
وی با اشاره به اینکه دو نوع رادار تحقیقی و تعقیبی نیز در دانشگاه اصفهان تولید میشود، اضافه کرد: رادار تحقیقی میتواند هواپیماهای دشمن را در فاصله 400 کیلومتری تشخیص دهد و مختصات و فاصله آنها را به رادار هادی اعلام میکند که این رادار با نشانه رفتن بر روی مختصات مکان دقیق را میسنجد، هدف را پیدا کرده و بر وی آن قفل میشود.
باطنی ادامه داد: بدین ترتیب این رادارها به کمک یکدیگر سایت راداری را تشکیل داده و اطلاعات را برای پردازش تصمیمگیری نهایی درباره فرمان آتش به اتاق کنترل میفرستند.
وی با بیان اینکه اهداف تشکیل کمیته رادار در دانشگاهها بهینهسازی داخلی سیستم پدافند هوایی کشور با توجه به تحریم کشور ایران بود، گفت: در ابتدا قرار بود بخشهای از رده خارج شده رادارها بهینه سازی شود اما با توجه به توانمندیهای گروه در نهایت تصمیم بر آن شد که کل رادارها به روز شود.
عضو گروه پژوهشی راداری دانشگاههای اصفهان افزود: به طور مثال رادارهای قدیمی دارای سیستم تشعشع لامپی بود که در صورت آسیب دیدن به علت قابل دسترس نبودن لامپ خلأ، امکان تعویض نداشت که این سیستم بهینهسازی شد.
وی تاکید کرد: به تدریج با کسب تجارب بیشتر پردازشگرهای پیشرفتهتری بر روی رادارها نصب کردیم و رادارها هوشمند تر شده و قابلیت سرچ پیدا کردند.
باطنی ادامه داد: اضافه شدن این قابلیتها بود که سبب شد بتوانیم در نهایت به سمت تولید رادارهای پسیو برویم و توانمندیهای دانشمندان و محققان کشورمان روز به روز در حال پیشرفت است.
عضو گروه پژوهشی راداری دانشگاه اصفهانهای گفت: با توجه به اینکه اصفهان به عنوان قطب رادار کشور شناخته میشود برای نخستینبار در کشور رادارهای جدید با نام «پسیو» توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان تولید میشود.