کد خبر 100539
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۶

در حالي كه انتخابات رياست جمهوري يمن از ساعت هشت صبح امروز (سه شنبه) به وقت محلي در حوزه‌هاي انتخاباتي اين كشور آغاز شده است، جنبش‌هاي جنوبي و حوثي‌هاي يمن از موضع خود در قبال تحريم انتخابات عقب نشيني كردند. مردم يمن قرار است با انتخاب يک رئيس جمهور تازه به حکومت ‌٣٣ ساله علي عبدالله صالح پايان دهند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، صندوق‌هاي راي‌گيري در يمن از ساعت هشت صبح امروز به وقت صنعاء در حوزه‌هاي انتخاباتي اين كشور به روي راي دهندگان باز شده است.

اين در حالي است كه يك منبع نزديك به رهبر حوثي‌هاي يمن اعلام كرد كه حوثي‌ها از موضع پيشين خود درخصوص تحريم انتخابات زودهنگام رياست جمهوري عقب نشيني كرده‌اند.

همچنين رئيس دفتر كميسارياي اروپا در صنعاء نيز اعلام كرد كه با حوثي‌ها درخصوص برگزاري انتخابات رياست جمهوري در شهر صعده به توافق رسيده است.

وي همچنين اعلام كرد كه عبدالملك الحوثي، رهبر حوثي‌هاي يمن با مشاركت حوثي‌ها در كنفرانس گفت‌وگوي ملي كه قرار است در ماه مارس در صنعاء برگزار شود، موافقت كرده است.

از سوي ديگر عبدالله حسن الناخبي، دبيركل جنبش‌هاي جنوب يمن كه پيشتر حضور در انتخابات يمن را تحريم كرده بود، از ساكنان جنوب يمن خواست كه براي انتخاب "عبدربه منصور هادي" به عنوان رئيس جمهور آينده يمن به پاي صندوق‌هاي راي بروند.

وي هم‌چنين روز ‌٢١ فوريه را آغاز مرحله جديد در تاريخ يمن و پايان دوره ‌٣٠ ساله حكومت علي عبدالله صالح دانست و گفت:از اين به بعد روز ‌٢١ فوريه روز پيروزي انقلاب مسالمت‌آميز يمن، روز بركناري نظام مستبد علي عبدالله صالح و انتخاب رئيس جمهوري جديد يمن در تاريخ خواهد بود.

از سوي ديگر شرف المحبشي، يكي از اعضاي كميته عالي انتخابات نيز اعلام كرد كه نتايج انتخابات طي يك يا دو روز پس از راي گيري اعلام خواهد شد.

اين در حالي است كه براساس قانون، كميته عالي انتخابات ‌١٠ روز فرصت دارد كه نتايج انتخابات را اعلام كند.

هم چنين كميته عالي انتخابات اين كشور از حضور بيش از ‌‌١٠٠ ناظر بين‌المللي براي نظارت بر روند انتخابات خبر داد.

علي سليمان علي الزامكي، يكي از اعضاي كميته انتخابات يمن اعلام كرد: تاكنون بيش از ‌‌١٠٠ ناظر بين‌المللي توانسته‌اند مجوز نظارت بر روند انتخابات زودهنگام رياست جمهوري يمن را از كميته عالي انتخابات دريافت كنند.

وي افزود: اين مجوزها و گذرنامه‌ها به شماري از گروه‌ها، سازمان‌ها و روزنامه‌هاي عربي و خارجي اعطا شده است كه از ميان ‌‌١٠٢ ناظر، ‌‌٤٩ ناظر آمريكايي، هفت ناظر از ژاپن، هفت ناظر از اندونزي، ‌‌٣ ناظر از مركز مطالعات آمريكا و ‌‌٣٠ ناظر ديگر از اعضاي ديده بان حقوق بشر هستند و بقيه مجوزها نيز به ساير گروه‌ها و هيات عربي كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس اعطا شده است.

مسئولان يمني نيز اعلام كردند كه بيش از صد هزار تن از نيروهاي امنيتي و ارتش يمن به منظور حفظ امنيت در مراكز انتخاباتي حاضرشده‌اند.

از سوي ديگر، خبرگزاري سبأ، با صدور بيانيه‌اي رسمي اعلام كرد كه بيش از ‌‌١٢ ميليون يمني راي دهنده امروز به پاي صندو‌ق‌هاي راي مي‌روند.

براساس اين بيانيه، تعداد راي دهندگاني كه در جدول انتخاباتي نامشان ثبت شده ‌‌١٠ ميليون و ‌‌٢٤٣ هزار و ‌‌٣٦٤ تن است كه از اين ميان ‌‌٤ ميليون و ‌‌٣٤٨ هزار و ‌‌٤٨٥ تن زن هستند.

همچنين سايت اينترنتي النشره نيز اعلام كرد كه سفيران اتحاديه اروپا، نمايندگان احزاب مخالف و جنبش‌هاي جنوب يمن توافق كردند كه پنج تن از وزراي يمني بر روند انتخابات در استان جنوبي عدن نظارت داشته باشند.

در همين حال، اتحاديه اروپا نيز اعلام كرد كه مبلغ ‌‌٩/٢ ميليون دلار را به منظور حمايت از انتخابات يمن به اين كشور اختصاص مي‌دهد.

اين در حالي است كه علي عبدالله صالح روز دوشنبه طي سخناني تلويزيوني از مردم يمن خواست كه براي انتخاب نامزد توافقي كشور به پاي صندوق‌هاي راي بروند تا بدين وسيله بتوانند كشور را كه در طول ماههاي اخير به دست تروريست‌ها نابود شده بار ديگر بازسازي كنند.

وي در ادامه افزود: من با قلبي گشوده با قدرت خداحافظي مي‌كنم. قدرتي كه در نظر من و تمام انديشمندان يمني فريبنده است.

عبدالله صالح در پايان ابراز اطمينان كرد كه مردم مي‌توانند امنيت كشور و دستاوردهاي آن را حفظ كنند.

در انتخابات امروز فقط عبد ربه منصور هادي، معاون رئيس جمهوري يمن، نامزد است.

اين انتخابات يک سال پس از شروع اعتراضات ضددولتي در يمن که فقيرترين کشور در شبه جزيره عربستان است، انجام مي‌شود.

خشونت ها روز دوشنبه ادامه يافت و گزارش مي‌شود که حداقل يک ايستگاه راي گيري در جنوب اين کشور هدف حمله قرار گرفت. گفته مي شود که يک نفر کشته شده است.

انتخابات در پي معامله‌اي که با ميانجيگري کشورهاي عرب همسايه يمن صورت گرفت، انجام مي‌شود.

براساس آن طرح صالح قبول کرد کناره گيري کند اما فقط پس از آنکه يک رئيس جمهور تازه انتخاب شود.

وي روز دوشنبه مردم يمن را تشويق کرد به هادي راي دهند تا از "انتقال صلح آميز قدرت" اطمينان حاصل شود.

براساس مقررات انتخاباتي هيچ حداقلي از مشارکت براي معتبر شدن انتخابات لازم نيست.

رهبر تازه با فهرست بلندبالايي از وظايف سنگين روبرو خواهد بود - يک شورش ادامه دار در بخش بزرگي از کشور توسط پيکارجويان القاعده و همچنين سوءتغذيه شديد در ميان کودکان و خشکسالي شديد.