کد خبر 1063311
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۷

با اینکه سکته مغزی سومین عامل مرگ‌ومیر در زنان است، پژوهش‌ها نشان می‌دهد راهکارهایی ساده برای کم کردن این خطر وجود دارد.

به گزارش مشرق، سکته مغزی سومین عامل مرگ‌ومیر در زنان به حساب می‌آید. با بالا رفتن سن خطر ابتلا به این عارضه بیشتر می‌شود به گونه‌ای که احتمال بروز سکته در زنان بالای ۵۵ سال بیشتر است.

فشار خون و کلسترول بالا، استعمال سیگار و بیماری‌های قلبی، خطر بروز سکته مغزی را بیشتر می‌کند.

بیشتر بخوانید:

چطور چربی کبد اصولی درمان کنیم؟

بهداشت استخوان و مفاصل را در دوران کرونا جدی بگیرید

بیماران سرطانی در مقابله با کرونا چه می‌کنند؟

سکته مغزی در پی انسداد یا پارگی رگ خونی تغذیه کننده مغز، روی می‌دهد و به دنبال این عارضه، بخشی از مغز که توسط آن رگ تغذیه می‌شود و همچنین بخش‌هایی از بدن که توسط آن قسمت از مغز کنترل می‌شوند، از کار می‌افتند.

بیش از ۸۰ درصد سکته‌های مغزی، سکته‌های ایسکمیک هستند. این نوع سکته مغزی ناشی از انسداد در عروقی است که خون را به مغز می‌فرستند.

این انسداد، باعث کاهش خون رسانی و کمبود اکسیژن در مغز می‌شود که آسیب یا مرگ سلول‌های مغزی را به دنبال خواهد داشت. در صورت بروز چنین عارضه‌ای، اگر گردش خون دوباره به سرعت برقرار نشود، آسیب مغزی می‌تواند دائمی شود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد ایجاد اصلاحات ساختاری در سبک زندگی، خطر سکته در زنان میانسال را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد. این اصلاحات همچنین خطر بروز سکته‌های ایسکمیک را بیش از یک سوم کمتر خواهد کرد.

عادات سالم در زندگی، فعالیت فیزیکی، کاهش و مدیریت استرس، ورزش روزانه، مصرف غذاهای مناسب و عدم استعمال دخانیات از راهکارهایی است که برای رسیدن به این هدف معرفی شده‌اند.

استفاده از ماهی، آجیل، غلات کامل، میوه و سبزیجات در رژیم غذایی نیز احتمال بروز سکته‌های مغزی ایسمیک در زنان را به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

منبع: نورنیوز