کد خبر 1075755
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۸

تعطیلات چند روزه عید فطر بعد از سه ماه کرونایی و روند نزولی ابتلا به کرونا باعث شده است تا برخی راهی سفر شوند.

به گزارش مشرق، ۳ ماهی است که بیشتر مردم ایران خانه نشین شده  و رنگ سفر و تفریح را به روی خود ندیدند، حالا تعطیلات چند روزه عید فطر از راه رسیده است،‌ تعطیلاتی که همه ساله فرصت مناسبی بود تا برخی بار سفر بندند و به خارج یا داخل کشور سفر کنند، با شیوع کرونا دیگر امکان سفرهای خارجی وجود ندارد و احتمال افزایش چند برابری سفرهای داخلی در این تعطیلات وجود دارد.

برخی که در تعطیلات نوروز راهی سفر شده بودند، اکنون هم فرصت را غنیمت شمرده و عزم سفر کردند،‌ افزون بر این به نظر می رسد آنهایی که در این ۲ ماه در خانه ماندند و سفر نرفتند، طاقتشان از خانه نشینی طاق شده و با روند نزولی ابتلا و فوتی کووید ۱۹ در کشور، چشم کرونا را دور دیده و راهی جاده ها شده اند، غافل از آنکه کرونا همچنان در کمین نشسته است تا بار دیگر ضربه مهلکی وارد کند.


ترافیک سنگین در جاده های شمال و مشهد

پلیس راهور ناجا از ترافیک در جاده های مواصلاتی کشور به ویژه در مسیرهای منتهی به استان های شمالی از روز چهارشنبه تاکنون خبر داده است، سرهنگ نادر رحمانی رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا درباره آخرین وضعیت جوی ترافیکی راه های کشور اظهار کرد: در حال حاضر ترافیک در آزادراه قزوین-کرج در محدوده پل استاندارد تا پل فردیس و آزادراه کرج-تهران در محدوده پل فردیس تا پل کلاک نیمه سنگین است.

سرهنگ هادی امیدوار رئیس پلیس راه خراسان رضوی هم از ترافیک سنگین جاده های مشهد خبر داد و گفت: ترافیک در مبادی ورودی و خروجی مشهد نیمه سنگین و پرحجم گزارش شده و بیشترین حجم ترافیک مربوط به جاده مشهد - آزادراه شهید شوشتری و مشهد- چناران است.

این حجم سفر در حالی بوده که در چند روز گذشته تعداد موارد ابتلا کمی سیر صعودی پیدا کرده  است و در برخی استان ها مثل خوزستان که رعایت فاصله گذاری اجتماعی صورت نمی گیرد، ابتلا به کرونا افزایش داشته است. از طرفی بسیاری از استان ها در وضعیت قرمز یا زرد کرونا قرار دارند و سفرها می تواند حتی وضعیت مناطق سفید کرونا را زرد یا قرمز کند.

به گفته کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ویروس بی رحم و موذی کرونا تاکنون ۱۳۱ هزار و ۶۵۲ نفر را در ایران آلوده کرده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹  به ۷ هزار و ۳۰۰ نفر رسیده است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  ادامه داد: خوشبختانه تا کنون ۱۰۲ هزار و ۲۷۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند همچنین ۲ هزار و ۶۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹  در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

بنابر گزارش‌های وزارت بهداشت در طول هفته گذشته موارد ابتلای جدید از یک هزار مورد به ۲ هزار و ۳۱۱ رسیده است البته باید توجه داشت که بیماریابی فعال و شناسایی اطرافیان بیماران از دلایل مهم افزایش آمارهای روزانه کروناست.


سفرهای جدید به معنی ابتلای جدید به کروناست

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم چند روز پیش نسبت به پیک جدید کرونا و احتمال خیز جدید موارد ابراز نگرانی کرد و گفت: بزرگترین نگرانی ما این است به دلیل رعایت نشدن فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل‌ها گرفتار پیک‌های جدید باشیم و در استان خوزستان و برخی استان‌ها افزایش موارد ابتلا به دلیل عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

نمکی اظهار کرد: باید توجه داشت، سفرهای جدید به معنی ابتلای جدید به کروناست، در بسیاری از مناطق بیش از ۹۰ درصد جمعیت به کرونا مبتلا نشده اند و اگر اتفاق جدید رخ دهد، رفتارها باعث خیز جدید بیماری می شود و مهار آن برای ما و همکارانم سخت و نفس گیر خواهد بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: کسانی که برای خوشگذرانی به سفر می‌روند، مدت طولانی گرفتار بیماری خواهند بود و باید توجه داشت که تعداد قابل توجهی از مبتلایان به کرونا را از دست دادیم و درخواست داریم مردم به سفر نروند و به استان‌های قرمز سفر نکنند و از استان‌های قرمزخارج نشوند، از هموطنان می‌خواهیم با ما همراهی کنند و سفر نروند تا شاهد وضع مطلوب تری تا پایان خرداد باشیم.


خطرهای سفر در تعطیلات عید فطر

موضوع سفرهای مردم در تعطیلات عید و نگران های وزارت بهداشت از هفته گذشته مطرح شد و حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درباره خطر افزایش شیوع کرونا با سفر در تعطیلات عید فطر هشدار داد و گفت: تعطیلات عید فطر طولانی است، مردم هم مقداری از شرایط کرونا خسته شدند و تمایل دارند که به سفر بروند، اما ما درخواست‌مان از مردم به حداقل رساندن سفرهاست. فعل سفر درباره انتقال ویروس کرونا خطرناک است و موجب افزایش تماس اجتماعی و کاهش فاصله‌گذاری اجتماعی می‌شود، باید توجه داشت افراد یا با وسایل عمومی مانند هواپیما، قطار و اتوبوس سفر می‌کنند یا با ماشین شخصی که در این صورت بین راه توقف دارند. در عین حال بیشتر مردم در سفر از اماکن عمومی مانند پمپ بنزین، نمازخانه و دستشویی استفاده می‌کنند که همه این موارد احتمال انتقال ویروس را بالا می‌برد.

او ادامه داد: سفر در افراد مسن به یک نوع و در افراد جوان به نوع دیگری احتمال خطر را بالا می‌برد. اگر افراد در مقصد در جای عمومی مثل هتل‌ها، مراکز بوم‌گردی وخانه‌هایی که اجاره داده می‌شود، توقف کنند، خطر انتقال ویروس بالا می‌رود و روش‌هایی مانند چادر زدن در فضاهای پارک و عمومی فاجعه و مضر است. بعید می‌دانیم که استانداران و فرمانداران امکانات پذیرش مسافر را فراهم کنند. شاید کم خطرترین حالت سفر این باشد که برخی افراد که ویلا یا باغی دارند و بین راه هم توقف نمی‌کنند و جای دیگری نمی‌روند به سفر بروند که این اقدام هم دو خطر دارد؛ یکی اینکه ممکن است افراد از جاهای کمتر آلوده به جاهای آلوده‌تر روند و ویروس را برگردانند یا ممکن است افراد  از مناطق آلوده به مناطق کمتر آلوده روند. در بازدیدهایی که داشتم مکرر دیدم، در ورودی روستاهای خوش آب و هوا و توریستی، برخی جاها طناب کشیدند، سنگ یا خاک ریختند، نیوجرسی گذاشتند و اجازه ورود نمی‌دهند.

 
مردم سفر نروند روند، کرونا نزولی می ماند

جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت هم روند کاهشی ابتلا به کرونا را مشروط به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از سفر دانست و گفت: شاهد آن هستیم که موارد بستری به شدت در حال کاهش است و امیدواریم موارد بستری با همین شیب کاهش پیدا کند و موارد فوتی هم نسبت به روزهای پیک فوت بیماری کرونا یک سوم شده است و ۳۰ درصد آن روزهاست و امیدواریم فوتی ها کاهش پیدا کند.

او ادامه داد: اکنون اغلب فوتی‌ها کسانی هستند که ۳ تا ۵ هفته در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند لذا آمار فوتی با تاخیر بیشتر نسبت به مبتلایان کاهش پیدا خواهد کرد البته همه این‌ها منوط به این است که در ایام تعطیلات عید سعید فطر و ۱۴ و ۱۵ خرداد شاهد افزایش سفرهای غیر ضروری نباشیم، باید توجه داشت برخی مردم در ایام عیدفطر رسوم خاصی دارند و امیدواریم رسوم سال قبل امسال برگزار نشود، اگر بتوانیم از این مرحله به صحت و سلامت عبور کنیم روند کاهش کرونا در هفته‌های آینده ادامه خواهد داشت.


نگرانی ها از سفر مردم به شمال کشور

با وجود هشدارها همچنان شاهد سفر مردم به برخی استان ها به ویژه در شمال کشور هستیم، محمدحسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده آستانه اشرفیه گیلان با اشاره به نگرانی مسئولان استان‌های شمالی کشور از شیوع مجدد بیماری کرونا در پی ورود موج جدیدی از مسافران برای تعطیلات عید فطر گفت: ما سه ماه است که با ویروس ناشناخته کرونا مواجه هستیم،‌ این ویروس ابعاد ناشناخته ای دارد، باید با این ویروس زندگی کنیم و به همین دلیل آزاد سازی ها گام به گام صورت گرفت و به تدریج مشاغل کم خطر و پرخطر بازگشایی شدند و در آینده دانشگاه ها و اماکن متبرکه بازگشایی می شوند.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین نکته در زندگی با کرونا رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی است،‌ مردم باید از سفرهای غیر ضروری همچنان خودداری کنند و بدانند که مناطق شمالی کشور کانون آلودگی کرونا در کشور بودند و مردم با سفر به این استان ها ویروس کرونا را به شهر خود سوغات خواهند برد.

قربانی اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا تجربه خوبی در سفرهای نوروزی کسب کرده است و می‌توان مبتنی بر این تجربه‌ها تصمیم‌های خوبی  گرفت.

او افزود: هم‌اکنون از ۱۶ شهرستان استان‌های شمالی کشور تنها ۲ شهرستان دارای وضعیت سفید بوده و ۴ شهرستان در حال بررسی است، بنابراین ۷۰ درصد شهرستان‌های شمالی دارای وضعیت سفید نیستند، به همین دلیل سفر به مناطق خطرناک محسوب می‌شود.

 
آماده باش وزیر میراث فرهنگی به مناطق سفید

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم پیش‌بینی کرده بود که حجم سفرها هم‌زمان با تعطیلات عید فطر افزایش پیدا کند، برای همین به تأسیسات گردشگری در مناطق سفید برای خدمات‌رسانی به این مسافران اعلام آماده باش داد.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیش از این گفت: توصیه در خانه ماندن جوابگوی شرایط حال حاضر نیست و در پی تحمل فشارها و اضطراب اخیر، بی‌شک با سفرهای هوشمند در تعطیلات عید سعید فطر مواجه خواهیم شد.

او به ستاد خدمات سفر در استان‌ها و همه دستگاه‌های داخلی در سفر، اعلام آماده باش داده بود. این وزارتخانه حالا با صدور اطلاعیه ای، برای سومین بار از دستگاه‌های خدمات دهنده به مسافران خواسته آمادگی لازم را برای پوشش تعطیلات عید فطر داشته باشند.

بنابر اطلاعیه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دستگاه‌های عضو به‌ویژه اعضای مرتبط با فعالیت‌های آگاهی بخشی و فرهنگ‌سازی عمومی در سطح جامعه نظیر صداوسیما دستورالعمل‌های تهیه‌شده برای سفرهای هوشمند (سفره +سلامت) و آموزش‌های عمومی سفر در شرایط کرونا را به طرق مقتضی اطلاع‌رسانی کنند.

ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور ضمن توصیه به مردم و مسافران برای رعایت کامل مقررات و توصیه‌های بهداشتی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، درخواست می‌کند سفرهای مسئولانه و حرفه‌ای را در پیش بگیرند و با هدف حمایت از فعالان گردشگری خدمات مورد نیاز خود را از زنجیره رسمی و مجاز صنعت گردشگری تأمین کنند.

استانداران به‌عنوان رؤسای ستادهای اجرایی خدمات سفر استانی، دستورات لازم را برای سفرهای احتمالی هم‌وطنان عزیز صادر و از ارائه خدمات ایمن و استاندارد اطمینان حاصل کنند و مراکز خدمات گردشگری و تفریحی با رعایت اصول بهداشتی و ثبت‌نام در سامانه وزارت بهداشت هیچ‌گونه محدودیتی برای خدمت‌رسانی ندارند.

به نظر می‌رسد با وجود اعلام آماده باش به مناطق سفید ساماندهی درستی صورت نگرفته است و در برخی مناطق با شلوغی و تراکم مسافر رو به رو باشیم، شاید با ورود ستاد ملی کرونا بتوان عملکرد بهتری بر اساس تجارب حاصل شده در ایام نوروز داشت، هر چند که وزارت گردشگری اعلام آماده باش کرده و وزارت بهداشت از ابلاغ پروتکل‌ها به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور خبر داده و تمام بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط و حرفه‌ای خود را برای نظارت‌های بهداشتی بسیج شده اند، اما شاید بهتر بود اعمال محدودیت بیشتری صورت می‌گرفت و تنها به هشدارها بسنده نمی‌شد چرا که مردم مدت هاست طعم سفر و گردش را نچشیده اند و با کاهش موارد ابتلا احساس خطر نمی‌کنند، حالا باید منتظر ماند و در هفته‌های آینده نتیجه این حجم سفر را در آمارهای کرونا مشاهده کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

برچسب‌ها