کد خبر 1078939
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۲

دولت با سیاست‌ها و اقداماتی که در قبال مساله موالید و فرزندآوری در پیش گرفته، عملا شمشیر را برای آینده جمعیتی کشور از رو بسته است

 به گزارش مشرق؛ روز یکشنبه(۱۱ خرداد)، هیئت دولت در جلسه خود به ریاست حسن روحانی مصوباتی متعددی از جمله چند مصوبه درباره آیین نامه منابع و مصارف یارانه‌ها داشت. در بخشی از آیین‌نامه‌های اجرایی منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها آمده است: "ضمنا موالید جدید صرفاً با تأیید وزارت تعاون و در صورت وجود منابع به تشخیص سازمان هدفمندی یارانه ها مشمول دریافت یارانه خواهند بود. "

این در حالی است که با وجود تأکید رهبر معظم انقلاب درباره رشد جمعیت و ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده که توسط ایشان در سال ۱۳۹۵ انجام شد و هم‌چنین پیش بینی کارشناسان حوزه جمعیت‌پژوهی نسبت به حرکت جمعیت ایران به‌سوی پیری، این اقدام دولت قطعا یک اقدام منفی در قبال روند ازدواج، فرزندآوری و در نهایت رشد جمعیت است.

حال با سیاست‌ها و اقداماتی که دولت در قبال مساله موالید و فرزندآوری در پیش گرفته، عملا شمشیر را برای آینده جمعیتی کشور از رو بسته است، چرا که تا همین امروز هم جدای از سیاست‌های غلط اقتصادی(که فشار سهمگینی به طبقات متوسط به پایین جامعه وارد کرده)، با حذف مشوق‌ها و البته سنگ‌اندازی در برابر خانواده‌ها برای افزایش فرزندان، نرخ رشد جمعیت کشور به زیر 1 درصد رسیده است و بنا بر برآوردهای تلخ و ترسناکی که صورت گرفته، در 30 سال آینده، ایران پیرترین جمعیت دنیا را خواهد داشت.
 

بسیاری از کارشناسان حالا پس از گذشت دست کم دو دهه از سیاست‌های جمعیتی کشور با محوریت کنترل موالید و کاهش جمعیت خانواده‌ها (با شعار معروف فرزند کمتر زندگی بهتر) دست‌های آلوده‌ای را در تغییر ریل‌گذاری کشور مشاهده می‌کنند که با مشاوره‌های نادرست به مقامات نظام، آنان را به کنترل هرچه بیشتر جمعیت هدایت کرده است.


یکی از شناخته‌شده‌ترین نظریه‌پردازان در حوزه جمعیت کشور که در سطوح بالایی به مسوولان دولتی مشاوره می‌دهد، آقای محمد جلال عباسی شوازی است که تقریبا می‌توان او را یگانه مهره موثر در امر سیاست‌گذاری جمعیتی کشور نامید.

 

برچسب‌ها