کد خبر 1100
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۷

اخراج اين دو خبرنگار و روزنامه نگار باعث شده تا نگراني جدي در مورد ادامه فعاليتهاي رسانه اي در ايالات متحده آمريکا ايجاد شود.

به گزارش مشرق، الف نوشت: روزنامه نگاران و خبرنگاران دهه هاست که بخش عظيم و اجتناب ناپذيري از تاريخ آمريکا را تشکيل مي دهند. اگر عزم و ذهن خلاق اکثر خبرنگاران و روزنامه نگاران نبود، برخي از سوءاستفاده ها و اشتباهات دولتهاي ايالات متحده آمريکا همچنان در پشت پرده باقي مي ماند. در اين راستا خبرنگاران و روزنامه نگاران افشاگري هاي بي شماري را از اقدامات و فعاليتهاي اشتباه و نادرست دولتهاي ايالات متحده آمريکا منتشر کردند و مردم اين کشور را در جريان جزئيات برخي اقدامات کاخ سفيد در چند دهه اخير گذاشته اند و مردم ايالات متحده آمريکا نيز نسبت به ايفاي نقش موثر وسازنده خبرنگاران و روزنامه نگاران در اين کشور آگاه هستند.

اما اخيرا در ايالات متحده آمريکا اتفاقاتي رخ داده که در عرصه جهاني خوشايند نيست و باعث نگراني جامعه رسانه اي و مردم اين کشور شده است. اخراج " هلن توماس" و " اُکتاويو نصر" دو خبرنگار و روزنامه نگار در ايالات متحده آمريکا اکثر مردم اين کشور را شوکه کرده است. مقامات آمريکايي که مدعي هستند آزادي بيان به طور کامل و بدون هيچ محدوديتي در اين کشور وجود دارد، با اين اقدامشان خود را زير سوال برده اند. اخراج اين دو خبرنگار و روزنامه نگار باعث شده تا نگراني جدي در مورد ادامه فعاليتهاي رسانه اي در ايالات متحده آمريکا ايجاد شود. به نظر مي رسد که حساسيت هاي سياسي باعث اخراج اين دو روزنامه نگار و خبرنگار در ايالات متحده آمريکا شده است.

اخيرا به "هلن توماس" خبرنگار و روزنامه نگار کهنه کار آمريکايي تقريبا پس از 50 سال فعاليت رسانه اي به دليل اظهارنظرهاي بحث برانگيزش در مورد اسرائيل اعلام شد که وي ديگر اجازه ندارد فعاليتي در حوزه رسانه داشته باشد و از کارش اخراج شد.

هلن توماس که پيشتر يک منتقد سياستهاي روساي جمهور ايالات متحده آمريکا از جمله باراک اوباما بود اخيرا در مصاحبه اي در پاسخ به سوالي در مورد اقدامات اسرائيل گفت: « به آنها (اسرائيلي ها) بگوييد گورشان را از فلسطين گم کنند. به خاطر داشته باشيد که کشور مردم فلسطين تحت اشغال است. فلسطين سرزمين مردم فلسطين است». هلن توماس در ادامه در پاسخ به سوال ديگري در مورد اينکه پس يهودي ها بايد کجا بروند، اظهار داشت: « آنها بايد به خانه شان بروند؛ به لهستان، آلمان، آمريکا و هر جاي ديگري». اين اظهارنظرهاي جنجالي هلن توماس از طريق يوتيوب در سراسر جهان پخش شد و واکنش هاي گسترده اي را در دنيا به همراه داشت.

به عنوان تحليل گر و يا يک شهروند آمريکايي، بايد اين سوال از مقامات آمريکايي پرسيده شود که چطور مي توانيد يک خبرنگار با سابقه که 50 سال از عمر خود را به فعاليت رسانه اي مشغول بوده به دليل يک اظهارنظر 20 ثانيه اي مجبور کنيد از فعاليتهاي رسانه اي کنار بکشد؟ مقامات آمريکايي اغلب در کتابهاي تاريخي اين را عنوان کرده بودند ايالات متحده آمريکا کشوري است که انواع اظهارنظرهاي بحث برانگيز، انتقادي و مخالف را مي پذيرد اما به نظر ميرسد که ايالات متحده آمريکا ديگر از اين اصول تبعيت نمي کند و در روند اصول آزادي بيان تغيير مسير داده است. اکنون در قرن 21، ايالات متحده آمريکا به کشوري عصبي تبديل شده که با هر نوع اظهارنظر مغاير با منافع سياست خارجي آمريکا به شدت برخورد مي کند.

متاسفانه ديگر وجود آزادي بيان تمام عيار در ايالات متحده آمريکا رويايي بيش نيست. با توجه به عدم وجود يک فضاي آزاد در محافل رسانه اي آمريکا به نظر مي رسد که تنبيهه افراد منتقد و مخالف در اين کشور عجولانه و نسنجيده انجام مي شود. اين در حالي است که موضوع فقط به هلن توماس برنمي گردد.

اخيرا يک دبير برجسته خبري در شبکه سي.ان.ان به دليل نوشتن يک مطلب 140 حرفي در تويتر و ابراز ناراحتي از درگذشت علامه فضل الله روحاني برجسته شيعيان لبنان از کار اخراج شد؛ چون علامه فضل الله منتقد سرسخت سياستهاي آمريکا و اسرائيل بود.

اين اتفاقات در ايالات متحده آمريکا نشان مي دهد که ظرفيت مقامات آمريکايي در شنيدن برخي اظهارنظرهاي مخالف با منافع ملي آمريکا (هر چند اين اظهارنظرها واقعيت داشته باشد و در اصل درست باشد) کم شده است. آزادي بياني که مقامات آمريکايي مدعي اند به طور کامل در اين کشور وجود دارد، ديگر در ايالات متحده آمريکا وجود ندارد و پس از اخراج اين دو روزنامه نگار و خبرنگار فضاي رسانه اي در ايالات متحده آمريکا دستخوش تغييراتي شده است.

آمريکا که به دليل زنداني شدن چند روزنامه نگار و خبرنگار در ديگر کشورهاي جهان از دولتهاي مختلف انتقاد مي کند، به خاطر اظهارنظرهاي يک روزنامه نگار برجسته در مورد اشغال فلسطين توسط اسرائيل و ابراز همدردي

يک عضو شبکه سي.ان.ان با خانواده علامه فضل لله آنها را از کارشان اخراج مي کند. آيا به واقع اين آزادي بيان تمام عيار مورد نظر مقامات آمريکاست؟