کد خبر 1111702
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹

وزارت امور خارجه افغانستان از آغاز برنامه توزیع شناسنامه و پاسپورت الکترونیکی برای اتباع این کشور در ایران به‌منظور قانونمند سازی حضور آنها خبر داد.

به گزارش مشرق، وزارت امور خارجه افغانستان از آغاز برنامه توزیع شناسنامه و پاسپورت الکترونیکی برای اتباع افغانستانی مقیم ایران، خبر می‎دهد.

این برنامه امروز به طور رسمی شده و هدف آن قانونمند سازی حضور افغان‌ها در ایران عنوان شده است.

بیشتر بخوانید:

ایران و افغانستان بر ضرورت کنترل مرزهای مشترک تاکید کردند

تردد قانونی اتباع افغانستانی به ایران تسهیل می‌شود

وزارت خارجه افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این کار دسترسی شهروندان افغانستان را به حقوق و امتیازات‌شان در ایران سهل‌تر خواهد ساخت.

در اطلاعیه آمده است که رفع مشکلات هویتی و قانونی سبب خواهد شد تا همه شهروندان افغان مقیم ایران به آموزش و پرورش، خدمات بهداشتی و درمانی، بیمه، و زمینه‌های کار و اشتغال دسترسی قانونی داشته باشند.

این وزارت همچنین اعلام کرد که برای آغاز رسمی این برنامه یادداشت تفاهم و همکاری میان این وزارت، وزارت امور مهاجرین و بازگشت‌کنندگان و اداره ملی آمار و اطلاعات افغانستان به امضا رسید.

میرویس‌ ناب معاون همکاری‌های اقتصادی وزارت امور خارجه، عالمه معاون وزارت امور مهاجرین، و جاوید رسولی رییس اداره ملی آمار و اطلاعات به نمایندگی از سه نهاد نامبرده یادداشت تفاهم را امضا کردند.

میرویس ناب، امضای تفاهم‌نامه را یک گام مهم در جهت تثبیت هویت و قانونمندشدن حضور همه شهروندان افغان مقیم ایران دانست و گفت توزیع شناسنامه و پاسپورت الکترونیکی یکی از تصمیماتی بود که در جریان سفر هیئت بلندرتبه دولت جمهوری اسلامی افغانستان به ایران، تحت رهبری سرپرست وزارت امور خارجه، در اوایل تیر ماه سال جاری اتخاذ گردیده بود. امضای این تفاهمنامه همکاری زمینه اقدامات همه‌جانبه را برای عملی‌ساختن این برنامه جامع مساعد خواهد ساخت.

به گفته ناب،‌ قانونمندسازی حضور افغان‌های مقیم ایران یک گام بلند در راستای حفظ حقوق، ایجاد ظرفیت مراودات رسمی میان اتباع افغانستان و دولت ایران و برآوردن تعهد دولت افغانستان برای عرضه خدمات اساسی به شهروندانش می‌باشد.

وزارت کشور ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی آماری از حضور مهاجران افغان در ایران ارائه کرد. به‌گفته مسئولان این وزارت از جمله کسانی که در اداره مهاجرت ثبت شده‌اند، کسانی که ویزا دارند و آنانی که به طور غیرقانونی وارد ایران شده اند، حدود ۴.۵ میلیون افغان در ایران زندگی می‌کنند.

در پی جان باختن چند تن از اتباع افغانستان در حادثه هریرود و همچنین یزد تعدادی از مقامات و رسانه‌های افغانستان بدون ارائه دلیل و مستندات، جمهوری اسلامی ایران و مقامات ایرانی را هدف حملات و اهانت قرار دادند و عده‌ای نیز اقدام به تجمع در مقابل سفارت ایران و نمایندگی‌های ایران در افغانستان و برخی کشورها کردند.

به‌دنبال این فضاسازی‌ها و در سفر اخیر محمدحنیف اتمر سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان به تهران در تیرماه سال جاری، وی در دیدار مقامات جمهوری اسلامی ایران بر قانونمند شدن حضور اتباع افغان در ایران برای جلوگیری از به‌وجود آمدن اتفاقات اخیر در یزد و هریرود، تاکید کرد.

منبع: فارس

برچسب‌ها