کد خبر 1118881
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۱

سخنگوی دولت در جدیدترین اظهار نظر دلسوزانه برای مردم گفته‌است: «رنج مردم با تک تک سلول‌های اعضای دولت احساس می‌شود. دولت تعطیل نیست. نگرانی سفره خالی مردم نگرانی هر روزه ماست.»

به گزارش مشرق، دو روز پیش نیز رئیس جمهور در سخنان چالش برانگیزی گفت: «مردم وقتی می‌بینند در تابستان آب و برق آن‌ها قطع نمی‌شود، به دولت اعتماد می‌کنند!» آن سخن رئیس جمهور از سوی بیشتر مخاطبان در فضای مجازی اینگونه تعبیر شد که گویا رئیس دولت ناخودآگاه مردم را از شرایط بدتری هم که نه آب وصل باشد و نه برق می‌ترساند! حالا روی اصلی سخن سخنگو هم به این تعبیر شده که ایشان به مردم و دیگران گرا می‌دهد که «ما هر کاری از دست‌مان برمی‌آمد، انجام داده‌ایم و کار دیگری نمی‌شود کرد و اگرچه دولت تعطیل نیست، اما جز نگرانی برای سفره مردم کار دیگری هم از دست برنمی‌آید!»

معلوم است که اولاً کارهای زیادی از دست همین دولت برمی‌آید که خود بهتر می‌دانند، اما دانستن کی بود مانند عمل کردن؟! ثانیاً همه آن کارهایی را هم که انجام داده‌اید، می‌توانستید بهتر انجام بدهید و حالا هم سه صد روز و اندی وقت دارید که مانند صد روز اول برنامه و وعده بدهید و عمل کنید. مگر آنکه دولت دنبال کار راحت باشد، یعنی مذاکره به هر طریقی (به قول اصلاح‌طلبان حتی به شرط بردگی و مانند متهم مقابل امریکا نشستن) و شاید پس از آن اندکی فروش نفت و اداره مملکت با پول نفت. این کار راحت‌ترین است و دیگران هم در گذشته به همین روش معتاد بودند، اما دولت تدبیر و امید باید نشان دهد که وجه تسمیه‌ای غیر از «تدبیر دیگران و امید بستن به دیگران» دارد!

بیشتر بخوانید

ربیعی در نشست خبری: پاسخ ایران درصورت خطای راهبردی آمریکا/فروش اوراق سلف لغو نشده است

«رنج مردم، سفره مردم، با تک تک سلول‌های اعضای هیئت دولت دیده می‌شود و این فضا نیست که انگار دولت در جایی دیگری حکمرانی می‌کند و مردم در جای دیگری زندگی می‌کنند.... اینکه کسی بگوید دولت تعطیل است، این اصطلاحات خوشایند نیست... نگرانی از زندگی مردم و سفره‌های مردم، نگرانی هر روزه ماست. دولت برای کاستن از تنش‌هایی که تحریم‌های ظالمانه بر زندگی مردم آورده، روزانه تلاش می‌کند.» این گزاره و عبارت، سخنان یک خطیب و مبلغ نیست که در جلسه وعظ و خطابه عنوان کرده باشد، بخشی از سخنان علی ربیعی، سخنگوی دولت است که روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران عنوان کرده است.

به یاد بیاورید روزگاری نه چندان دور که دولت سرخوش از برجام که درآمدهای ادعایی سرشار آن گوش فلک را کر کرده بود، هر نقدی را به دیوار می‌کوبید و منتقدان را بی سوادهایی خطاب می‌کرد که به جهنم حواله می‌شدند. اکنون، اما دشمن از برجام خارج شده و طرف‌های اروپایی به تبعیت از شیطان دنباله رو سیاست‌های خصمانه امریکا هستند و بیشترین تحریم‌ها را علیه ملت ایران اعمال می‌کنند، یک دولتمرد بدون اشاره به پذیرش اشتباهات مهلک در اعتماد بی ضابطه به غرب، اکنون به نذر و نیاز رو آورده است.

دولتی که با تخریب گسترده رقیب در سال ۹۲ که به زعم او از تعامل با دنیا و دیپلماسی بویی نبرده و خود را قهرمان دیپلماسی تصویر کردند که لابد خوب زبان دشمن را می‌شناسند، دو دوره از مردم رأی اعتماد گرفت، اکنون باید صادقانه اعتراف کند که در اعتماد به دشمن به خطا رفته است.

بله اکنون زمان اینکه کسی بیاید بگوید که «دولت تعطیل است» اصلاٌ خوشایند نیست. خصوصاٌ آنکه دشمن و رسانه‌های آن در داخل و خارج مترصد بهره برداری از اختلافات و نزاع‌های داخلی هستند که روی آن موج سواری کنند، اما زیبنده دولت نیست که تلویحاً در مقام همدردی با مردم این گزاره غلط را القا کند که گویی کار از دستش خارج شده و هرچه توانسته کرده است. حال آنکه نه کار از دست او خارج شده و نه تمام کارهایی را که باید انجام بدهد، انجام داده است. کافی بود به جای «امید» و نگاه صددرصدی و چشم دوختن به خارج، کمی «تدبیر» چاشنی جهت گیری‌ها در سیاست خارجی می‌شد و درون گرایی با اندیشه جهادی دنبال می‌شد- تجربه‌ای که در دوران پر افتخار دفاع مقدس با تمام مضایق و تنگناها سربلند رقم خورد- آنگاه با تمرکز بر اقتصاد مقاومتی از یک سو و تقویت روابط گسترده با همسایگان از سوی دیگر، تحریم‌ها یکی پس از دیگری بی اثر می‌شد.

منتقدان دیروز و امروز همچنان نگران این رویکرد هستند که مبادا نسخه از پیش باخته، شکست خورده و خسارت بار مذاکره بار دیگر و با ادبیاتی دیگر بازخوانی و توجیه شود. کما اینکه جریانی در درون کشور که رد پای آن در برخی رسانه‌ها به وضوح دیده می‌شود، نسخه مذاکره و تعامل (بخوانید کرنش و التماس) با غرب را تئوریزه می‌کنند. همان‌ها که تحقیر تاریخی رئیس جمهور کرواسی توسط ترامپ را توجیه و نوعی از دیپلماسی موفق تفسیر کردند!

شرایط کنونی کشور بسیار خطیر و اوضاع اقتصادی و معیشت مردم اصلاً قابل دفاع نیست و لایه‌های مختلف مردم زندگی مشقت باری را دنبال می‌کنند، اما در همین شرایط اگر مردم احساس کنند که همه دستگاه‌های اجرایی و دیگر قوای کشور با تلاش و کوشش مضاعف در کنار آن‌ها هستند و تلاش و مجاهده آن‌ها را در عمل ببینند، آنگاه همدردی باور پذیرتر خواهد بود. شرط این اقدام و عمل این است که دولتمردان بپذیرند با نذر و نیاز تحولی اتفاق نمی‌افتد، مردم از آن‌ها عمل و کار جهادی می‌خواهند.

ننگ ترور سردار سلیمانی پاک شدنی نیست

سخنان دیروز سخنگوی دولت، اما محورهای دیگری نیز داشت. علی ربیعی بار دیگر جنایت تروریستی شهادت سردار پر افتخار ایران و جبهه مقاومت را یادآوری کرد و خطاب به دولت امریکا گفت: شما سردار شهیدمان را که سردار صلح در منطقه و نماد مبارزه با تروریسم بود ترور کردید و این ننگ شما پاک‌شدنی نیست.

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره توئیت اخیر رئیس جمهور امریکا مبنی بر اینکه «ایران قصد دارد اقدام تلافی جویانه‌ای دیگر در مقابله با ترور شهید سلیمانی انجام دهد» خاطر نشان کرد: من متن سخنان ترامپ را دیدم. متأسفم که رئیس جمهور یک کشوری که داعیه مدیریت و نظم جهانی را دارد بر چنین پایه‌ای سست اظهار نظری سریع و سفارشی و مخدوش را انجام می‌دهد. وی با اشاره به اینکه دنیا اسیر انتخابات ماه نوامبر امریکا شده است، خطاب به دولت امریکا عنوان کرد: در خصوص سردار شهیدمان که سردار صلح در منطقه و نماد مبارزه با تروریسم را ترور کردید، این ننگ شما پاک‌شدنی نیست. امریکا بزرگ‌ترین خطای راهبردی خود را مرتکب شده است؛ و با این کارها نمی‌تواند جنایت‌های خود را مخفی کند. در صورت هرگونه خطای راهبردی امریکا، پاسخ قاطع ایران را خواهد دید.

حاکمان سازشکار، شریک جرم رژیم صهیونیستی

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به توافق جدید بین یکی دیگر از کشورهای حوزه خلیج فارس (بحرین با اسرائیل) واکنش ایران در این باره چیست و واکنش ایران در قبال معامله مشابه احتمالی اسرائیل با سایر کشورهای منطقه چگونه خواهد بود، گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید اعلام برقراری روابط دیپلماتیک میان بحرین و رژیم صهیونیستی، آن را اقدامی ننگین و خفت بار از سوی بحرین می‌داند که آرمان فلسطین و چندین دهه مبارزات و تحمل رنج و مصیبت مردم فلسطین را در قربانگاه انتخابات امریکا ذبح می‌کند. وی اظهار داشت: بدون تردید مردم مظلوم و حق طلب فلسطین و مسلمانان آزاده جهان هرگز عادی سازی روابط با رژیم غاصب و یاغی اسرائیل را نخواهند پذیرفت و این اقدام ننگین در حافظه تاریخی ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین و ملت‌های آزاده جهان تا ابد باقی خواهد ماند. دولت بحرین در خطایی بنیادین به جای کسب مشروعیت از مردم خود، متأسفانه با پشت کردن به آنان و با اقدامی خفت بار به دامن رژیم اشغالگر قدس پناه آورده و آرمان فلسطین شریف را قربانی انتخابات داخلی امریکا نموده است.

ربیعی تصریح کرد: حاکمان بحرین از این پس شریک جنایات رژیم صهیونیستی به عنوان منبع تهدید دائمی امنیت در منطقه و جهان اسلام و ریشه دهه‌ها خشونت، کشتار، جنگ، ترور و خونریزی در فلسطین مظلوم و منطقه خواهند بود. قطعاً نتیجه این اقدام دولت بحرین تنها خشم فزاینده و نفرت ماندگار مردم مظلوم فلسطین، مسلمانان و ملل آزاده جهان خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار به هرگونه ایجاد ناامنی رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج‌فارس، مسئولیت تمامی عواقب هرگونه اقدامی در این ارتباط متوجه دولت بحرین و دیگر دولت‌های همراه شده است. سخنگوی دولت بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران همچنین هر تحرکی در جهت رسمی کردن روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را خطای راهبردی بزرگی می‌داند که موجب افزایش بینش مسلمانان منطقه به اهداف و مقاصد شوم مسببان آن و تبدیل شدن به محرکی برای نیرومندی روزافزون گروه‌های مقاومت خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران دخالت خطرناک رژیم صهیونیستی در منطقه را خطرآفرین دانسته و تأکید دارد، کشورهای حرکت کننده در این مسیر باید تمام مسئولیت عواقب آن را بر عهده بگیرند.

امریکایی‌ها خفت‌گیری می‌کنند!

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنان خود، رفتار امریکایی‌ها در ممانعت کشورها درخصوص دسترسی ایران به منابع مالی خود، را نوعی خفت گیری توصیف کرد. وی در مورد سخنان اخیر حسن روحانی درباره خودداری برخی کشورها از بازگرداندن پول‌ها به ایران و تمهیدات دولت در این باره تصریح کرد: همانگونه که مستحضر هستید ما منابع ارزی خوبی داریم که در کشورهای دیگر وجود دارد. ما انتظار داریم که آن‌ها دسترسی ما به این منابع را مسدود نکنند و اجازه دهند از این منابع استفاده کنیم.

امریکایی‌ها با تهدید و به نحوی خفت‌گیری نمی‌گذارند کشورهایی که می‌خواهند به ما کمک کنند، کار خود را انجام دهند. کشوری که می‌خواهد به ما کمک کند، امریکایی‌ها به صورت خصوصی به آن‌ها مراجعه کرده و تهدید می‌کنند که اگر به ما کمک کنند، با اینکه کار کردن با ما طبق قطعنامه‌های سازمان ملل متحد مجاز است، آن‌ها مورد تنبیه قرار خواهند گرفت. سخنگوی دولت گفت: جمهوری اسلامی ایران استفاده از پول محلی، تهاتر، کار مشترک و بانک مشترک را به عنوان مکانیسم‌های جدید در دستور کار قرار داده است. امروز همسایگان و همه کشورهایی که تحریم هستند در مورد مبادله با ارز محلی صحبت می‌کنند یا هنگامی که با تهدید تحریم سوئیفت روبه‌رو می‌شوند به دنبال راه‌اندازی سوئیفت جدید و ملی خود و بدون دلار امریکا می‌روند، همه و همه تهدیدی برای دلار است.

دلبسته خارج نیستیم

سخنگوی دولت بخش پایانی سخنان خود را با این نکته به پایان برد که اگر از برنامه و سیاست دولت می‌پرسید، ما دلبسته خارج نیستیم، اما همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، اگر در فضای بین الملل، تصمیم خوب و درستی بگیرند، دولت هم برای کسب منافع ملی و مردم حتما استفاده هوشمندانه خواهد کرد. دولت قطعاً نگاه به داخل دارد و ما دلبسته تحولات داخلی هستیم و با انسجام و همبستگی ملی، تعامل همه قوا و مشارکت ملی بر مشکلات فائق می‌آییم. وی گفت: همچنین همواره از این تریبون گفته ام نگرانی مردم و سفره‌ها مردم نگرانی هر روزه ما هست و دولت برای کاستن از تنش‌های ظالمانه امریکا بر زندگی مردم و بهبود شرایط در حال تلاش شبانه روزی است.