کد خبر 112762
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۸

عضو جبهه متحد اصولگرایان گفت: سرلیست دور دوم جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات آقایان مصباحی ‌مقدم و کازرونی می باشند و باقی نامزدها نیز به ترتیب حروف الفبا در لیست قرار می گیرند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمدرضا باهنر، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین عصر امروز چهارشنبه در نشست خبری که در محل این جامعه برگزار شد، به موضوع هدفمندی یارانه‌ها اشاره و تصریح کرد: مطلع شدیم که مرحله دوم هدفمندی در تعطیلات عید انجام شده و دولت اقدام به واریز کردن بخش دوم آن به حساب‌های خانوارها کرده و وعده داده شد که با اصلاح قیمت‌ها این مبلغ قابل برداشت است.

وی ادامه داد: باتوجه به قانون هدفمند کردن یارانه‌ها این کار بدون تصویب مجلس، غیرقانونی است؛ اقدامات لازم انجام و دولت مجاب شد کار را متوقف کند تا زمانی که مجلس به جمع‌بندی رسیده و قانون بودجه 91 را برای اجرا ابلاغ کند.

باهنر ضمن تقدیر از اجرای نسبتاً خوب هدفمندی یارانه‌ها توسط دولت یادآور شد: این یک آزمون بزرگ برای همه برنامه‌ریزان و مجریان کشور بود که به خوبی آن را انجام دهند؛ هدفمندی آرزوی دولت‌ها و مجالس گذشته بود که با همت دولت و همراهی مجلس فاز اول آن در سال 90 به طور کامل اجرا شد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین همچنین به برخی از اشکالات در اجرای هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: درباره بحث تولید، بحث هدفمندی دارای اشکال بود، پیش‌بینی می‌کردیم 30 درصد از منابع هدفمندی صرفاً در حمایت از تولید، صنعت، کشاورزی و خدمات مصرف شود؛ اما دولت این کار را انجام نداد و حمایت از تولید صفر یا نزدیک به صفر بود.

وی بر همین اساس به مشکل جدی در بخش تولید اشاره و اضافه کرد: پرداخت مبلغ یارانه‌ها به خانوارها و عدم حمایت بهتر موجب شد که این نقدینگی به سمت نیازهای ضروری پیش رفته و تورم افسار گسیخته پایان سال 90 صورت گیرد.

باهنر با بیان اینکه امروز همه مردم از گرانی اظهار نگرانی می‌کنند، افزود: البته گرانی عوامل متعددی دارد که بخشی از آن مربوط به انجام نشدن درست یارانه‌ها و دلال بازی و حوادثی که در پایان سال 90 مثل قیمت سکه و ارز به وجود آمد، باز ‌می‌گردد.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین بر همین اساس به هزینه‌هایی که دولت مجبور شد به دلیل بالا رفتن قیمت سکه و ارز بپردازد، اشاره و تصریح کرد: تعداد زیادی سکه فروخته شد و کسانی آن را خریداری کردند که به آن نیاز نداشتند.

وی با بیان اینکه مجموعه این مسائل باعث شد تا مجلس وارد میدان شود، اظهار داشت: دولت مجاب شد تا این کار را پس از تصویب قانون 91 انجام دهد.

باهنر در ادامه به آغاز مرحله دوم اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها اشاره کرد که از سوی رحیمی معاون اول رئیس جمهور مطرح شد و گفت: به نظر می‌رسد لغو برنامه مصاحبه رئیس جمهور با مردم به همین دلیل باشد که آقایان مجاب شدند چند روز صبر داشته باشند؛ البته این به معنای عقب نشینی یا تعطیلی هدفمند کردن یارانه‌ها نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه نرخ عمومی و رسمی تورم توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود، گفت: البته شاید از نظر علمی این نرخ درست باشد اما حس مردم بیشتر است.

وی بر همین اساس به آمادگی کامل مجلس برای کمک به دولت اشاره کرد و افزود: مجلس آمادگی کامل دارد تا این مسئله از حالت بحران نجات پیدا کرده و به سمت اصلاح برود.

باهنر در ادامه سخنان خود درباره فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و اجرای آن در مجلس هشتم یا نهم،‌گفت: درقانون هدفمندی چارچوب‌ها روشن است و دولت قبول کرده که ظرف 5 سال آینده آن را انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه دولت بیش از دو ماه در تقدیم لایحه بودجه به مجلس تاخیر داشت، افزود: از لحاظ قانونی نمی‌توانستیم قبل از سال 90 قانون بودجه را تصویب کنیم و دو ماه اول سال به دولت این اجازه داده شد که همانند دو ماه آخر سال، هدفمندی را انجام دهد.

باهنر با بیان اینکه 16 یا 17 اردیبهشت‌ماه گزارش کمیسیون تلفیق به صحن علنی مجلس آمده، و ظرف 7 یا 10 روز قانون بودجه نهایی می‌شود، اظهار داشت: دو یا سه روز نیز برای رفع ایرادات است و قبل از پایان خرداد بودجه را از طرف مجلس به دولت ابلاغ می‌کنیم.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین هم با تاکید بر اینکه هم وضع بودجه و هم هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال 91 مشخص شده است، که دولت چه اندازه‌ای می‌تواند از آن برداشت کند، یادآور شد: ما همواره به نظر کارشناسی دولت را گرفته و با تفاهم به جمع‌بندی خواهیم رسید.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از پول‌های هدفمندی حاصل از استخراج از بانک مرکزی بود یادآور شد: همین عامل یکی از موارد به وجود آمدن تورم بود.

باهنر در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا عدم استیضاح وزیر کار دور زدن مجلس بود یا خیر، افزود: از نظر استیضاح کنندگان آقای مرتضوی دارای حاشیه بود و همچنین در باره این سمت تخصص و تجربه لازم را ندارد.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی یکی از بنگاه‌های اقتصادی کشور است، اظهار داشت: آقای مرتضوی عموماً در بخش قضایی کار کرده و در این زمینه تجربه لازم را ندارد.

وی در ادامه به طرح استیضاح و اعلام وصول آن اشاره و تصریح کرد: در این فاصله مذاکرات بسیاری به وجود آمد که پس از آن مرتضوی قانع شد کنار برود و استعفای خود را تقدیم مقامات مسئول کرد و گفت: حتی اگر این استعفا را نپذیرند بنده بر سر کار حاضر نمی‌شوم.

باهنر با بیان اینکه سخن استیضاح کنندگان این بود که ما هدف‌مان استعفا بوده و حال به نتیجه رسیده‌ایم، یادآور شد: آنها می‌گفتند استدلالی برای پیگیری استیضاح نداریم و این قضیه منتفی شد.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه دولت همان زمان اعلام کرد که تعهدی در خصوص پذیرش استعفای مرتضوی نداده است، افزود: اما مرتضوی گفت که به سازمان نخواهد رفت؛ اما اگر مجددا حاضر شود که به سازمان برود، استیضاح کنندگان تنها 8 روز در مجلس هشتم فرصت ارائه آن را دارند.

وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره اظهارات آقای الهام مبنی بر اینکه افراد بیکار به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌روند، اظهار داشت: اگر بنا باشد افراد بیکار به مجمع باید بروند اول خود آقای الهام باید برود که هیچ مسئولیتی ندارد.

باهنر همچنین در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر احتمال حضور خاتمی در انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: اصلاح طلبی مترادف با فتنه‌انگیزی نیست و آنها که این فتنه را انجام دادند بیشترین ضربه را به خود وارد کردند؛ از این رو هر موقع جلوی آن را بگیرند دیر نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد:‌ این موضوع که اگر عده‌ای بخواهند همه اصلاح طلبان را به جرگه فتنه‌گران بفرستند قبول ندارم و تصور می‌کنم هر کس موضع خود را درباره فتنه 88 مشخص کرده و حاضر باشد در چارچوب قانون اساسی فعالیت کند، نظام از وی استقبال خواهد کرد چراکه با به فرمایش مقام معظم رهبری ما به دنبال جذب حداکثری و دفع حداقلی هستیم.

وی همچنین اصلاح طلبان مجلس نهم را کسانی دانست که فتنه‌ انگیز نیستند و یادآور شد: به نظر من دو نفر یعنی موسوی و کروبی سران فتنه هستند و دیگران با سکوت یا موضع‌گیری‌های خود به آنان کمک کردند.

باهنر تاکید کرد: آنهایی که توهم تقلب را القا کردند باید این توهم را پس بگیرند.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین در خصوص مسئله سیاسی کاری در مجلس هشتم و ریاست مجلس نهم گفت: مسئله سیاسی کاری معنای واحدی را متبادر نمی‌‌کند و باید گفت که این مجلس هشتم در بعد قانونگذاری موفق عمل کرد که شاید مهمترین و اساسی‌ترین آن قانون برنامه پنجم بود.

وی با بیان اینکه مجلس نهم اگر عزم خود را جزم کند، این قانون برنامه پنجم جامع،‌ مانع و متعادل اجرا شود، یادآور شد: در گذشته نظارت‌های زیادی توسط مجلس صورت می‌گرفت اما در مجلس هشتم ساختاری شد.

باهنر در ادامه سخنان خود درباره رئیس مجلس آینده اظهار داشت: این امر از کارهای جدی سیاسی است و همان روزهای اول نمایندگان آن را انتخاب می‌کنند.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین درباره استیضاح وزرا و سؤال از رئیس جمهور در مجلس هشتم اظهار داشت: مجلس حق دارد در شرایطی از رئیس جمهور سؤال کند و این کار مجلس هشتم قابل تمجید است؛ اما اگر رئیس جمهور به سؤالات جدی‌تر پاسخ می‌داد به نفع دولت و مجلس بود.

وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر ائتلاف 10 نفره در جبهه متحد و اصرار شما مبنی بر ماندن در قدرت با اینکه در ستاد و فیلم آقای موسوی حضور داشته‌اید و تنش دولت و مجلس را افزایش می‌دهید، اظهار داشت: هر کس اندکی الفبای دنیای سیاست را بداند می‌فهمد که این حرف‌ها دروغ است؛ بنده در سال 1364 نماینده مجلس بودم و در همان زمان با مواضع اقتصادی آقای موسوی برخورد جدی می‌کردم.

باهنر ادامه داد: حتی اگر آقای موسوی این فتنه‌ها را کلید نمی‌زد اعتقادی به این نداشتم که وی می‌تواند کشور را اداره کند.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه سخنان خود به موضوع بحرین اشاره کرد و اظهار داشت: از نظر اسلامی و انسانی اقدامات عربستان در خصوص بحرین قابل پذیرش نیست.

وی با تاکید بر اینکه مرحله دوم هدفمندی اجرا خواهد شد، تصریح کرد: عدم اجرای قوانین تبعات سنگینی به دنبال دارد و ما امیدواریم طی یک ماه آینده در چارچوب قوانین این اجازه را به دولت بدهیم که بخش دوم هدفمندی با اجرای درست‌تر صورت گیرد.

باهنر همچنین درباره ادعای امارات مبنی بر جزایر سه‌گانه یادآور شد: دیدارها با برخی مقامات این کشورها نشان می‌دهد که از بالا به آنها فشار می‌آورد و کاملا این امر در رفتار آنها مشخص است.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا قرار دادن دو نفر از اعضای لیست جبهه پایداری در جبهه متحد کوتاه آمدن از مواضع خود نیست: ما از روز اول هم کوتاه نیامدیم در مجلس هشتم نیز 8 نفر بودند که فکر می‌کردند مجلس و کشور روی سرانگشت تدبیر آنها باشد ولی ما از آنها تدبیری ندیدیم.

وی با بیان اینکه کسانی که اکنون در جبهه پایداری هستند، از همان ابتدا می‌خواستند در جبهه متحد باشند ولی چون جا در این جبهه نبود به جبهه دوم رفتند، گفت: سرلیست دور دوم آقای مصباحی‌مقدم و کازرونی هستند و بقیه نیز به  ترتیب حروف الفبا است.