کلینیک فیزوتراپی معینی مرکزی است که در آن انواع خدمات توانبخشی حرکتی به بیمارانی که در این زمینه دچار مشکل شده اند ارائه می شود. در کلینیک فیزوتراپی معینی مشکلات مرتبط با ارتوپدی زیر نظر متخصصین تحصیل کرده در این رشته از طریق تمرین های حرکتی – ورزشی برطرف و درمان می شود.
در این مقاله به بررسی ویژگی های کلینیک فیزیوتراپی معینی و هم چنین دلایلی که افراد ممکن است به فیزیوتراپی نیاز پیدا کنند می پردازیم.
- فیزیوتراپی چیست؟
- به چه کسی فیزیوتراپ گفته می شود؟
- چه مشکلاتی نیاز به فیزیوتراپ دارند؟
- ویژگی های یک کلینیک فیزیوتراپی خوب چیست؟
فیزیوتراپی چیست؟
مراقبتهای درمانی حوزه گستردهای دارند که در زمان بروز بیماری های مختلف و نیاز افراد مورد استفاده قرار می گیرند تا سلامت فرد به طور کامل برقرار شده و بهبودی به سریع ترین شکل ممکن حاصل شود. فیزیوتراپی بخشی از مراقبت ها و خدمات درمانی است که به گروه خاصی از بیماران ارائه می شود.
تعریف فیزیوتراپی
فیزیوتراپی را می توان به دو منظور مورد استفاده قرار داد کاربرد اول علم فیزیوتراپی بهبود کیفیت زندگی افراد است که به وسیله دانش کسب شده از این رشد میسر می شود و کاربرد دوم آن جلوگیری از به وجود آمدن مشکل و آسیب های حرکتی به افراد می باشد. در تعریف فیزیوتراپی می توان گفت که این دانش، به منظور توانبخشی و همچنین درمان و مراقبت بیمارانی که دچار آسیبهای مفصلی استخوانی شدند مربوط می شود. فیزیوتراپی به افراد کمک می کند که توانایی های از دست رفته خود به خصوص در زمینه های حرکتی را به وسیله تمرینات مختلف و راهنماییهای فیزیوتراپیست به دست آورند. این توانایی ها تحلیل رفته ممکن است در هر کدام از اندام های بدن بیمار باشند به عنوان مثال ممکن است یک بیمار در اثر تصادف توانایی استفاده از دست ها را از دست داده باشد یا یک بیمار در اثر مشکلات مختلف توانایی راه رفتن خود را از دست داده باشند که به وسیله تمرینات فیزیوتراپی در صورت امکان این توانایی به طور کامل برگشت یا برای زندگی بدون عضو دچار آسیب به بیمار کمک می شود.
به چه کسی فیزیوتراپ گفته می شود؟
در فیزیوتراپی بازگرداندن توانایی های تحلیل رفته از طریق تمرینات مختلف ورزشی و در صورت نیاز با استفاده از دستگاههای مختلف مناسب این کار صورت می گیرد. به منظور استفاده از دستگاههای مختلف فیزیوتراپی و همچنین ارائه تمرینات برای بازگرداندن توانمندی افراد نیاز به شخصی است که با این مسائل آشنایی کامل داشته و در این زمینه تحصیل کرده باشد.
فیزیوتراپیست
فیزیوتراپیست یا فیزیوتراپ فردی است که دانش استفاده از تمرینات ورزشی و حرکتی را به منظور برگرداندن توانایی در اندام های مختلف بدن انسان دارا می باشد. یک فیزیوتراپ در زمینه فعالیت های مختلفی که می تواند برای بهبود عملکرد اندام های حرکتی و کاربردی انسان کمک کننده باشد تحصیل کرده است و با آناتومی و فیزیولوژی بدن انسان و آسیب هایی که ممکن است هر کدام از اندام های بدن در اثر ضربات و حوادث مختلف با آن مواجه شوند آشنایی کامل دارد. در واقع تا حدی کار فیزیوتراپ را می توان مشابه کار پزشکان دانست با این تفاوت که کمک فیزیوتراپ به بیمار بدون تجویز دارو و استفاده از مواد شیمیایی اتفاق می افتد و تا حد امکان به وسیله بهکارگیری اندام ها، ورزش کردن و در صورت لزوم استفاده از دستگاه های مختلف نوری و حرارتی اتفاق می افتد. در حوزه کاری یک فیزیوتراپ معمولاً از انواع حرکت های ورزشی و همچنین دستگاه های مختلفی که در آنها از اشعه فرابنفش و فروسرخ یا گرما به کار برده شده استفاده میشود تا اثرگذاری درمانها بیشتر شود.
چه مشکلاتی نیاز به فیزیوتراپ دارند؟
ورزش کردن، به خصوص به شکل صحیح و اصولی تاثیر زیادی در حفظ سلامت بدن دارد. هم چنین فعالیت های صحیح ورزشی می توانند بسیاری از بیماری ها و مشکلات به خصوص در زمینه های مفصلی- استخوانی را درمان کنند. ورزش کردن هم چنین باعث بهبود گردش خون شده و عملکرد قلب را با کیفیت تر می کند که این مسئله نیز تاثیر زیادی در بهبود سلامتی انسان دارد.
رایج ترین دلایل مراجعه به فیزیوتراپ
از جمله دلایلی که ممکن است افراد به خاطر آن به کلینیک فیزیوتراپی معینی مراجعه کنند کاهش دردهای مفصلی می باشد. این دردها ممکن است به دلایل مختلف مانند چاقی، صدمه و... اتفاق بیفتد که پزشک برای درمان و تسکین آن به جای دارو استفاده از فعالیت های حرکتی را تجویز کند. در این شرایط معمولا بیمار با مراجعه به فیزیوتراپ روند درمانی خود را آغاز می کند. هم چنین ممکن است بیمار در اثر تصادف یا هر حادثه ای توانایی استفاده از یکی از اندام های خود مانند دست یا پا را از دست داده باشد که در این شرایط نیز می تواند با مراجعه به یک فیزیوتراپ و گرفتن راهنمایی و آموزش های لازم از وی توانمندی از دست رفته را بازگردانده یا آموزش های لازم برای ادامه زندگی بدون اندام از دست رفته را فرا گیرد. به عنوان مثال برای بیمارانی که در اثر تصادف یکی از پاهای خود را از دست می دهند آموزش حفظ تعادل با یک پا، استفاده از عصا و واکر و... توسط فیزیوتراپ به بیمار داد می شود.
ویژگی های یک کلینیک فیزیوتراپی خوب چیست؟
کلینیک فیزیوتراپی معینی، مانند هر کلینیک فیزیوتراپی خوب دیگر دارای ویژگی های مختلفی است که باعث تمایز و برتری نسبت به سایر فیزیوتراپی ها می شود. با توجه به این که فیزیوتراپی یک دانش نوین در ایران است و مراکزی که به این فعالیت مشغول می باشند تعداد زیادی ندارند یک کلینیک فیزیوتراپی خوب می تواند علاوه بر کسب در آمد مناسب برای بیماران نیز کمک کننده باشد.
برخورداری از دستگاه های پیشرفته
در یک کلینیک فیزیوتراپی خوب معمولا دستگاه های به کار رفته از پیشرفته و بروز ترین دستگاه های مرتبط با این حرفه در جهان می باشند. هم چنین دستگاه ها در یک کلینیک فیزیوتراپی خوب باید تکمیل بوده تا افراد بتوانند بیشتر خدمات مورد نیاز خود را در همان مرکز دریافت کنند.
کادر مجرب
از دیگر ویژگی های یک کلینیک فیزیوتراپی خوب می توان به برخورداری از کادر حرفه ای و مجرب نام برد. متخصصین فعال در مرکز فیزیوتراپی خوب، در زمینه این علم تحصیلات عالیه داشته و با تمام مسائل مربوط به مشکلات و درمان های مورد نیاز این رشته آشنایی دارند.
** این محتوا تبلیغاتی است