کد خبر 1141671
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۶

محمدحسین صوفی در واکنش به انتقادات از تبلیغ اینستاگرام و حتی کانال‌های تلگرامی توسط برنامه‌های تلویزیونی، گفت: این کار زیبنده و در شأن رسانه ملّی نیست.

به گزارش مشرق، اینستاگرام کماکان در رسانه ملّی جولان می‌دهد. اکثر برنامه‌های تلویزیونی با صفحه اینستاگرام خودشان را مطرح می‌کنند و حتی برخی اوقات، مجریان به مخاطبین اصرار دارند و از دریچه التماس وارد می‌شوند که به این صفحه اینستاگرامی برنامه پیام بدهید و اصطلاحاً آن را فالو کنید. در حالیکه بارها مطرح شده که باید از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بومی حمایت ویژه‌ای شود رسانه ملّی در اقدامی آشکار استفاده از پیام‌رسان خارجی را تبلیغ می‌کند. 

بیشتر بخوانید:

فعال‌ترین کاربران در اینستاگرام چه کسانی هستند؟

جولان اینستاگرام حتی در برنامه کودک

تولیدکنندگان برنامه‌های تلویزیونی، نشانی صفحات خود را یا به صورت زیرنویس و یا به صورت اعلامی در اختیار بینندگان قرار می‌دهند و برای افزایش میزان بازدیدکنندگان از صفحات‌شان بارها در فواصل مختلف برنامه و روی آنتن رسانه ملّی از کاربران می‌خواهند که صفحات اینستاگرام را دنبال کنند. بارها در مسابقات تلویزیونی شاهد آن هستیم که به طور آشکار صفحه اینستاگرامی برنامه‌شان را به صورت زیرنویس یا با اعلام مجری تبلیغ می‌کنند. شاید نکته قابل تأمل، تبلیغ اینستاگرام در برنامه‌های حوزه کودکِ تلویزیون باشد. 

کاری که در شأن رسانه‌ ملّی نیست

محمدحسین صوفی دبیر شورای نظارت بر صداوسیما درباره نمایش آدرس اینستاگرام در برخی از برنامه‌های تلویزیونی،  تأکید کرد: «اگر در برنامه‌ای آدرس اینستاگرام را نمایش بدهند و یا کانال تلگرامی یک برنامه از آنتن تبلیغ شود، این کار زیبنده و در شأن رسانه‌ ملّی نیست.»

ضرورتی به معرفی اینستاگرام نداریم

وی با اشاره به اینکه ضرورتی وجود ندارد که در برنامه‌های تلویزیونی به معرفی اینستاگرام بپردازیم، خاطرنشان کرد: صداوسیما باید به گونه‌ای عمل کند هیچ‌گونه شائبه‌ای در بین اقشار مختلف مردم ایجاد نشود که این رفتار در جهت منافع و مصالح رسانه ملّی نیست. پیام‌رسان‌های داخلی را تبلیغ کند و البته پیام‌رسان‌های داخلی هم باید تقویت شوند و سرعت و کیفیت‌شان بهبود پیدا کند. واقعاً در برنامه‌هایمان ضرورتی به معرفی اینستاگرام نداریم. البته در جایی گفتم تبلیغ نکنند و نمی‌خواهم بگویم استفاده نکنند، باید از هر وسیله و ابزاری برای بهتر دیده شدن برنامه‌شان بهره ببرند اما اینکه در برنامه‌هایمان به گونه‌ای تبلیغ کنیم انگار آن ابزار ارجح است بر رسانه، حتماً پذیرفته نیست. 

بررسی برنامه‌های معاونین جدید صداوسیما در شورای نظارت 

صوفی درباره اقدامات جدید شورای نظارت بر صداوسیما و حضور معاونین جدید رسانه ملّی، گفت: الان اولویت شورای نظارت با توجه به تغییرات و تحولاتی که در سطح مدیران و معاونین سازمان صداوسیما اتفاق افتاده در چند جلسه آینده که به اوایل آذرماه می‌رسد به بررسی برنامه‌های معاونت صدا، سیما و فضای‌مجازی می‌پردازیم. به تدریج درباره برنامه‌های سازمان صداوسیما در انتخابات ۱۴۰۰ هم خواهیم پرداخت. این‌ها جزو برنامه‌های شورای نظارت در هفته‌های آتی است. 

دبیر شورای نظارت که این روزها دوران بیماری را هم گذرانده، گفت: هیچ موردی از منظر شورای نظارت پنهان نیست. اساساً طبق قانون آنچه را که شورای نظارت، نظارت می‌کند موظف است به سازمان صداوسیما و نهادهای خاص گزارش دهد. شورای نظارت بر صداوسیما براساس اصل ۱۷۵ قانون مسئولیت نظارت بر همه امور مرتبط با صداوسیما را بر عهده دارد و تمام اقدامات و برنامه‌ها را رصد می‌کند و آنچه را که مطابق با این اصل و تفسیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نباشد تذکر می‌دهد.

منبع: تسنیم