در ادامه و در بخش ششم بررسی وضعیت حقوق بشر در سال 2011 در عربستان سعودی به ادامه بررسی وضعیت حاکم بر این کشور خواهیم پرداخت.
آموزش
در دیدگاه سنتی حاکم بر عربستان سعودی، دختران همواره از آموزش در مدارس محروم بودهاند و تنها پسران حق تحصیل و حضور در مدارس را داشتند.
با تشکیل حکومت جدید عربستان سعودی و تاسیس وزارت آموزش و پرورش دختران عربستانی نیز اجازه یافتند به مدرسه رفته و تحصیل کنند. به این ترتیب در سال 1938 نخستین دبستان دخترانه در مکه مکرمه تاسیس شد. از آن سال به بعد مدارس، آموزشگاهها و دانشگاههای دخترانه چندی در شهرهای مختلف عربستان سعودی تاسیس و راهاندازی شدند و آموزش و تحصیل دختران عربستانی در سطح کلان توسعه یافت، به نحوی که سازمان آموزش زنان از وزارت آموزش و پرورش عربستان جدا شد.
در عربستان سعودی تمام دبستانها، دبیرستانها، دانشگاهها، مراکز علمی و کتابخانهها بر اساس جنسیت جداسازی شدهاند، اگرچه وزیر رئیس سازمان آموزش زنان عربستانی سعودی بارها اعلام کرده است که جداسازی جنسی به این معناست که آموزش دختران از امکانات کمتری برخوردار باشد، امروزه بسیاری از دانشگاهها و آموزشگاههای عربستان سعودی از سیستمهای آموزش از راه دور (برپایه اینترنت) برای آموزش به زنان استفاده میکنند.
رانندگی
رانندگی برای زنان در عربستان سعودی از زمان تاسیس این کشور ممنوع بوده و این ممنوعیت در طول تمام این سالها تداوم یافته است.
برخی نمایندگان مجلس شورای عربستان در این سالها مخالفت خود با ممنوعیت رانندگی زنان را اعلام و به این نکته استناد کردهاند که حدود یک میلیون راننده خارجی در کشور وجود دارد که هزینه سالیانه آنها بیش از 3 میلیارد دلار است و اگر این ممنوعیت برداشته شود، نیازی به استخدام رانندگان خارجی نخواهد برد.
با این حال هیئت علمای بزرگ عربستان در سال 1990 با صدور فتوایی رانندگی زنان را به دلیل مخالفت با شرع مقدس اسلام حرام اعلام کرد و از آن زمان تاکنون با وجود برخی تلاشها برای لغو این ممنوعیت، با این حال مقامات سلطنتی عربستان سعودی زن را از حق رانندگی محروم کردهاند، در حالیکه هیچ قانونی او را از این حق منع نکرده است؛ ممنوعیت رانندگی زنان را مفتیان وهابی صادر کردهاند. این فتوا در سال 1991 و بر اثر اقدام 37 زن به رانندگی در خیابانهای شهر ریاض، پایتخت عربستان صادر شد.
- در 28 مارس 2011 کمیته برگزاری انتخابات اجازه شرکت زنان در انتخابات شورای شهرها را لغو کرد.
- در 21 می 2011 "منال الشریف"، فعال زن سعودی که به عنوان رهبر تلاشها در راستای رفع ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان فعالیت میکرد و همچنان نیز فعالیت میکند، پس از رانندگی در مسیری کوتاه بازداشت شده و در تاریخ 3 می به 10 ضربه شلاق محکوم شد.
منال الشریف در گفتگو با شبکه سی ان ان با اشاره به اینکه پس از یک روز بازداشت سرانجام آزاد شده است، گفت: نیروهای پلیس مرا مجبور به امضای تعهدنامهای کردند که به موجب آن دیگر هرگز رانندگی نکنم.
- در 8 ژوئن 2011 تنها چند روز پس از جنجال دستگیری زن عربستانی به اتهام رانندگی که با محکومیت سازمانهای حقوق بشری در جهان مواجه شد، منابع خبری عربستان از دستگیری شش زن دیگر به جرم رانندگی خبر دادند.
خانوادههای عربستانی به دلیل قانون ممنوعیت رانندگی زنان مجبورند، یک راننده مرد را با حقوق بالغ بر ماهیانه پانصد دلار جهت رانندگی برای زنان خود استخدام کنند و بسیاری از خانوادههای عربستانی قادر به پرداخت این مبلغ نیستند.
- در 23 أوریل 2011 دهها زن سعودی در اعتراض به پایمال شدن حقوق خود از جمله حق دادن رای مقابل مراکز و شعب انتخاباتی شهر جده، مکه، منطقه شرقیه و نجران تجمع کردند.
"نائله العطار"، یکی از شرکت کنندگان در این تجمع به خبرگزاری فرانسه گفت که دهها زن سعودی مقابل مقر شهرداری در منطقه "الروضه"، در مرکز شهر جده تجمع کردهاند تا موضع خود را در برابر انتخابات و عدم اجازه شرکت زنان در آن صریحا اعلام کنیم.
- در 14 جولای 2011 وزیر کار عربستان سعودی قانونی صادر و بر اساس آن استفاده از نیروهای زن در فروشگاههای پوشاک بانوان و عدم حضور مردان فروشنده و حتی خریدار در این فروشگاهها و نیز دودی کردن شیشههای این فروشگاهها را اعلام کرد.
شماری از زنان بازرگان عربستانی در واکنش به این قانون آن را باعث ضرر و زیان توصیف و به شدت از این تصمیم انتقاد کردند.
"مضاوی الحسون"، زن بازرگان عربستانی در اینباره گفت که من به عنوان یک بازرگان و مالک فروشگاههای بزرگ عربستان این تصمیم وزیر را اهانتی به جامعه زنان شاغل عربستان میدانم و به شدت با اجرای این قانون مخالفت میکنم.
- در 13 نوامبر 2011 " شیماء جستنیه"، زن عربستانی به اتهام رانندگی در خیابانهای شهر جده در تابستان گذشته به 10 ضربه شلاق محکوم شد.
با وجود صدور عفو پادشاهی درباره این زن با این حال مقامات قوه قضائیه با استناد و سوء استفاده از احکام دینی اقدام به صدور حکم شلاق برای این زن کردند.
شیما جستنیه در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت که قاضی با دور زدن قانون جرم مرا عدم احترام به ولی امر خوانده و با استناد به قانون وزارت داخلی مبنی بر ممنوعیت رانندگی زنان در کشور حکم ده ضربه شلاق را در حق من جاری ساخت .
- در 29 نوامبر 2011 تعداد زیادی از زنان عربستانی هنگام مراجعه به وزارت کار و امور اجتماعی عربستان با ممانعت مسئولان این وزارتخانه از پیگیری پروندههای خود روبرو شدند.
مسئولان این وزارتخانه به این زنان عربستانی اعلام کردند که مراجعه آنان بدون محرم (همسر، پدر و یا برادر) ممنوع و این زنان جهت پیگیری پروندههای خود میبایست یا از طریق وکیل شرعی و یا دفاتر اسناد رسمی به پروندههای خود رسیدگی کنند.
با وجود ممنوعیت سابق مراجعه زنان به اماکن دولتی با این حال وزارت کار و امور اجتماعی چندی پیش اعلام کرده بود که جهت احترام به حقوق زنان و رسیدگی هرچه سریعتر به مشکلات آنان شرط به همراه داشتن محرم برای زنان شاغل را لغو کرده که بار دیگر این شرط را به اجرا گذاشت و مراجعه زنان به این وزراتخانه را منوط به همراه داشتن محرم اعلام کرد.
بازداشتهای خودسرانه
طبق ماده 9 اعلامیه جهانی حقوق بشر "هیچ کس را نباید خودسرانه توقیف، حبس یا تبعید کرد".
در حالیکه بسیاری از شهروندان عربستانی به دلایلی که براساس قوانین و معیارهای بین المللی کاملا غیرقانونی و غیرمنطقی به شمار میرود، خودسرانه بازداشت میشوند، چون تمام این بازداشتها همگی بر اساس تبعیض فرقهای و مذهبی و نژادی صورت میگیرد و تمام این دلایل واهی نقض حقوق بشر توسط مقامات عربستان را افزایش میدهد. شهروندان شیعه به خاطر برگزاری مراسم و آیین مذهبیشان بازداشت میشوند، همان گونه که پیروان فرقه اسماعیلیه و همچنین تمام کسانیکه از سیاستهای اشتباه حکومت انتقاد کنند، به این سرنوشت دچار میشوند.
- در 3 ژانویه 2011 نیروهای امنیتی رژیم سعودی شهروند شیعی این کشور به نام "جاسم محمد آل ابراهیم" را به اتهام اجاره دادن استراحتگاهی در شهر الخبر جهت برگزاری نماز جماعت بازداشت و روانه زندان کردند.
- در 30 ژانویه 2011 و پس از ادای نماز جمعه در جده، دهها نفر از مردم این شهر که به اوضاع جاری و عدم رسیدگی دولت به اوضاع این شهر اعتراض داشتند، در خیابان اصلی این شهر تجمع کرده و علیه رژیم سعودی شعار دادند که نیروهای امنیتی و نظامی رژیم در همان پانزده دقیقه نخست تجمع با یورش به معترضان سی نفر از آنان را بازداشت کرد. خبرگزاری رویترز در اینباره نوشت که تا اواخر جمعه شب نیروهای امنیتی و نظامی رژیم سعودی پنجاه مرکز تجمع معترضان و تظاهراتکنندگان عربستانی را با حمله به منازلاشان بازدشت کرده و به زندانهای امنیتی جده منتقل کردند.
- در 2 فوریه 2011 مقامات مسئول در استان شیعهنشین القطیف چند شهروند شیعی این شهر به نامهای "سید امن احمد حسن السیهاتی" 28 ساله ، از اهالی شهر سیهات، "حسین الرمضان"، "حسین القاسم"، "أحمد السعیدی"، "حسن السالم"، "علی السنان"، " جاسم السویس"، "حسین الفاضل"، "محمود عبد الرسول الصغار" همگی از اهالی شهر تاروت، "محمد الخنیزی"، "خالد صالح السنان"، "علی عبد الحمید علی القطری"، "حسین ابراهیم الدخیل"، همگی از استان القطیف، و بسیاری دیگر را بازداشت کردند .
- در 7 فوریه 2011 مقامات مسئول سعودی در شهر العوامیه شهروندان شیعی "مصطغی آل درویش" و "حسین آل درویش" از شهر البحاری را از ایستگاههای ایست بازرسی شهرستان العوامیه بازداشت و در طول مسیر آنان را مورد ضوب و شتم قرار دادند.
- در 10 فوریه 2011 مقامات مسئول سعودی با شلیک مستقیم به سمت جوانان معترض 2 نفر از آنها به نامهای "علی جعفر الصفار" از اهالی منطقه الشویکه و "علی محسن آل زاید" 23 ساله از اهالی شهرستان العوامیه را مورد اصابت قرار داده و آنان را به بیمارستان نظامی واقع در شهر الدمام منتقل کردند.
- در 12 فوریه 2011 نیروهای امنیتی و نظامی رژیم سعودی دهها نفر از تظاهراتکنندگان شهر جده را بازداشت کردند. این تظاهراتکنندگان که در اعتراض به اوضاع نابسامان زیر ساختهای این شهر به خیابانها آمده بودند با سرکوب نیروهای امنیتی و نظامی سعودی روبرو شدند.
یک افسر پلیس در اینباره گفت که نیمی از معترضان بازداشت شدند که در کنار بازداشتشدگان یک فعال زن نیز به چشم میخورد.
- در 1 مارس 2011 نیروهای امنیتی و نظامی رژیم سعودی درپی تظاهرات اخیر مخالفان و معترضان این کشور "شیخ توفیق العامر"، یکی از چهرههای برجسته استان شیعهنشین الاحساء را بازداشت کردند.
شیخ توفیق العامر چندی پیش انجام هرچه سریعتر اصلاحات سیاسی و تشکیل نظام سلطنتی مشروطه را خواستار شده بود.
- در 7 مارس 2011 مقامات مسئول شهر القطیف چند شهروند شیعی به نامهای محمد الاکروش، علی اوشیه، محمد السالم، علی الیتیم، حسین الجصاص و فتحی الرشید را به اتهام شرکت در راهپیماییهای مسالمتآمیز استان القطیف بازداشت کردند.
- در 3 مارس 2011 نیروهای امنیتی عربستان سعودی 2 نویسنده عربستانی را به دلیل شرکت در راهپیمایی مسالمتآمیز استان القطیف بازداشت کردند.
این 2 نویسنده که " حسین العلق" و "حسین الیوسف" نام دارند، همچون دیگر معترضان عربستانی خواستار آزادی "زندانیان سیاسی فراموش شده" شده بودند که نیروهای امنیتی آنها را بازداشت کردند.
منابع آگاه نیز در اینباره اعلام کردند که نیروهای امنیتی سعودی حسین العلق را نیمه شب از مقابل منزلش بازداشت و فورا او را به مرکز پلیس جزیره تاروت منتقل کردند، ولی حسین الیوسف را هنگام تظاهرات توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به مرکز پلیس القطیف انتقال داده شد.
- در 11 مارس 2011 مقامات مسئول استان شیعهنشین الاحساء شهروندان شیعی ناصر حسن الغدیر ، هود محمد حسین الغافلی 37 ساله ، حسن محمد بو عامر 29 ساله و کارمند بانک ساب، علی عایش المزیدی 55 ساله از اهالی محله المزرع - الهفوف، حسن أحمد إبراهیم الناصر 33 ساله از اهالی محله النعاثل - الهفوف و آموزگار مدرسه فکری الدمام، علی محمد الجرید، لؤی محمد الجرید، حمد محمد المندیل 20 ساله از محله الفاضلیه - الهفوف، مرتضی عبد الله علی الجطیل 16 ساله از اهالی محله المحدود - الهفوف، محمد الطریفی، جاسم سالم بن عطا، مسلم بو عامر، أحمد محمد الجوید، أمین معتوق الیحیی، سجاد المنسف را به اتهام شرکت در راهپیماییهای مسالمتآمیز بازداشت کردند.
- در 16 مارس 2011 نیروهای امنیتی و نظامی رژیم سعودی دو فوتبالیست شیعی از اهالی استان القطیف را بازداشت کردند، حسن محمد آل عبد الباقی 15 ساله و منتظر محمد آل عبد الباقی 17 ساله در حالیکه سوار بر اتوبوس باشگاه الترجی بودند، توسط مقامات امنیتی و به دلایل نامعلوم بازداشت شدند.
در این روز نیز محمد عبد العزیز الصفار، سید علی علوی الشرفاء 30 ساله، فؤاد عبد الهه الداوود 50 ساله از اهالی شهر صفوی، علاء اول و احمد عوال از شهر تاروت؛ أحمد محمد عبد الجبار، وائل احمد عبد الهب عمیر 27 ساله، نذیر محمد هاشم الشعله 28 ساله، کمیل رضی عبد الهه القرعان 20 ساله، از استان القطیف، احمد عبد اله الباشا و حسین احمد حسن الشیخ 19 ساله از شهرستان العوامیه را به دلیل حضور در راهپیمایی مسالمتآمیز مردم استان شیعهنشین القطیف بازداشت شدند.
- در 19 مارس 2011 نیروهای امنیتی و نظامی رژیم سعودی با حمله به تظاهراتکنندگان در مناطق القطیف و الأحساء که خروج نیروهای سپر جزیره را از بحرین خواستار شده بودند، شمار زیادی از تظاهراتکنندگان را بازداشت کردند.
از جمله کسانی که در تظاهرات اعلام حمایت از مردم بحرین در منطقه "العمران" شرکت داشتند و توسط نیروهای امنیتی و نظامی رژیم سعودی بازداشت شدند، باید از احمد حسن العباد 22 ساله، عبدالهد محمد السلیم 21 ساله و عبدالله عقیل العباد 17 ساله و وائل حرابه بودند.
- در 17 آوریل 2011 مقامات امنیتی رژیم سعودی اقدام به بازداشت "نذیر الماجد"، آموزگار شیعی یکی از مدارس شهر الخبر کردند.
مقامات امنیتی پس از بازداشت وی علاوه بر یورش به خانه این آموزگار واقع در شهر القطیف رایانه شخصی وی را نیز مصادره کردند.
منابع آگاه در اینباره خبر دادند که بازداشت نذیر الماجد به دلیل نوشتن و انتشار مقالهای با عنوان "من تظاهرات میکنم پس من انسان هستم"، صورت گرفته است.
وی با نوشتن این مقاله و ضمن اشاره به تظاهرات مردم شهر القطیف این تظاهرات را حق مسلم شیعیان این منطقه خواند، ولی مسئولان رژیم سعودی با برداشتی دیگر از این مقاله، انتشار این مقاله را با هدف تحریک مردم جهت قیام و راهپیمایی و ایجاد شورش علیه رژیم سعودی تفسیر کردند .
در این راستا مقامات مسئول سعودی دو جوان شیعی دیگر به نامهای "مفید الفرج" و "عبد الله حسن ربیع" از شهر العوامیه را نیز بازداشت کرده و به مرکز پلیس شهر صفوی منتقل کردند.
- در 26 آوریل 2011 مقامات مسئول سعودی شهروند شیعی و کارمند بازنشسته "سمیر محمد الدهیم" 58 ساله را به اتهام شرکت در راهپیماییهای شهر صفوی بازداشت کردند.
الدهیم توسط مقامات امنیتی سعودی به مرکز پلیس شهر صفوی احضار شد و به محض مراجعه وی را بازداشت و به زندان مرکزی ظهران منتقل کردند.
- در 27 آوریل 2011 مقامات امنیتی سعودی چند نفر از شیعیان استان شیعه نشین القطیف را بازداشت کردند.
جوانان بازداشت شده "مصطفی المبارک" و "حسین الهاشم" نام دارند و سومین نفر شهروند 60 ساله ای است که اتهام وی شرکت در راهپیماییهای اخیر است.
منابع حقوقی در اینباره اعلام کردند که نیروهای پلیس با یورش به منازل جوانان متهم "مصطغی بدر آل مبارک" 26 ساله و "حسین کاظم الهاشم" 25 ساله را بازداشت و به مرکز پلیس شهر صفوی منتقل و رایانههای شخصی آنان را نیز مصادره کردند.
مسئولان امنیتی عربستان سعودی اتهام این دو جوان را فعالیتهای غیرمجاز اینترنتی و راهاندازی سایتهای معارض و سیاسی بیان کردند.
مقامات مسئول عربستانی همچنین اقدام به بازداشت یک فعال سیاسی و اجتماعی به نام "کامل عباس الأحمد" 37 ساله و برادر زادهاش "رضا عبد الله الاحمد" 27 ساله کردند.
شهر الجارودیه از توابع استان القطیف نیز شاهد حمله وسیع بازداشتهای خودسرانه شد که در این میان میتوان به بازداشت شهروند شیعی "فاضل مهدی البشراوی" به دلیل شرکت در راهپیماییهای مسالمتآمیز اخیر اشاره کرد.
- در 29 آوریل 2011 عناصر هیئت امر به معروف و نهی از منکر مدینه منوره شهروند شیعی "طالب الغدیر" ( 45 ساله ) را از جوار بارگاه حرم نبوی بازداشت و به مرکز هیئت امر به معروف واقع در مدینه منوره و نزدیکی قبرستان بقیع منتقل کردند .
عناصر هیئت امر به معروف اتهام بیاحترامی به ساحت نبوی را به وی نسبت داده و اینگونه اتهامات را همیشه در حق زوار شیعه روا میدارند، چرا که آیینهای شیعیان با گرایشات فکری و اعتقادی وهابیها کاملا در تضاد و تعارض است.
- در 2 می 2011 نویسنده و فعال حقوقی "علی حسین الدبیسی"ا به همراه 2 نفر دیگر به نامهای "علی و احمد منصور اللباد" را بدون هیچگونه اتهام قابل اثباتی بازداشت کردند.
مقامات امنیتی رژیم سعودی همچنین فعال حقوقی "فاضل مکی المناسف" را بازداشت و به مرکز پلیس استان القطیف جهت بازجویی منتقل کردند.
بازداشت المناسف پس از چند بار دیدار وی به همراه گروههای جوانان معارض منطقه با برخی مسئولان منطقه الشرقیه صورت گرفت که آخرین این دیدارها دیدار و نشست وی با امیر منطقه الشرقیه محمد بن فهد بود که طی آن وی با جرات هرچه تمامتر به بیان مطالبات و خواستههای جوانان این منطقه پرداخت.
منابع آگاه در اینباره اعلام کردند که احضار المناسف به دلیل شرکت وی در تظاهرات مسالمتآمیز مردم شهرستان العوامیه صورت گرفته است.
فاضل المناسف مارس 2009 نیز به اتهام شرکت در تظاهرات و راهپیماییهای شهرستان العوامیه بازداشت شده بود. این تظاهرات با هدف اعلام همبستگی با روحانی برجسته شیعیان شهرستان العوامیه شیخ "نمر باقر النمر" صورت گرفته بود.
المناسف در این بازداشت به همراه 19 نفر دیگر که به "زندانیان کرامت" معروف شده بودند بازداشت و در زندان مرکزی الدمام به مدت 3 ماه و بدون هیچگونه اتهامی نگهداری شد.
مقامات عربستان سعودی بیش از 140 نفر از شیعیان منطقه الشرقیه را به اتهام شرکت در راهپیماییهای منطقه بازداشت کردند که در این میان میتوان به نویسنده و آموزگار شیعی نذیر الماجد و مصطفی آل مبارک و حسین الهاشم دو فعال اجتماعی و مفید الفرج و زکریا آل صفوان فعال حقوقی نیز اشاره کرد.
- در 7 می 2011 مقامات امنیتی شهرستان العوامیه در ادامه سلسله بازداشتهای خودسرانه خود اقدام به بازداشت 2 جوان این منطقه به نامهای "سید عدنان طاهر الفلفل" و "حسن علی العوامی" کردند.
نیروهای امنیتی سعودی طی دو ماه گذشته و به دلیل شرکت مردم در تظاهرات و راهپیماییهای مسالمتآمیز و درخواست اصلاحات حقوقی آنان را بازداشت کرده و با تبعیض فرقهای و دینی آنان را محاکمه میکنند .
در راستای سعی رژیم سعودی مبنی بر عدم برگزاری تظاهرات اعتراضآمیز علیه حکومت سعودی، مقامات امنیتی این کشور اقدام به بازداشتهای گسترده زدند که در این میان میتوان به بازداشت شهروند شیعی "تیسیر جعفر صویل" از اهالی شهرستان العوامیه اشاره کرد.
الصویل در حالی بازداشت شد که خانواده وی تاکنون از محل بازداشت او بیخبر و بیاطلاع هستند.
- در 23 می 2011 منال الشریف، فعال زن سعودی که رهبری فعالیت برای رفع ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان را برعهده دارد، پس از رانندگی در مسیری کوتاه بازداشت شد.
منال الشریف در گفتگو با شبکه سی ان ان گفت: با اینکه قانونی درباره ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان وجود ندارد، اما من هنگام رانندگی بازداشت شدم.
- 30 می 2011 نیروی امنیتی رژیم سعودی در ادامه اقدامات سرکوبگرانه خود اقدام به بازداشتهای گسترده بین شیعیان استان القطیف و به خصوص شهرستان العوامیه کرد که در این میان باید به بازداشت شهروند شیعی "علی حسن صلیلی" 53 ساله از مقابل مرکز ایست و بازرسی شهرستان العوامیه اشاره کرد.
نیروهای امنیتی با ضرب و شتم و توهین علی حسن صلیلی را به مکان نامعلومی منتقل کرده و نیروهای امنیتی تا کنون دلیل بازداشت وی را اعلام نکردهاند.
- در 1 ژوثن 2011 نیروهای امنیتی رژیم سعودی اقدام به بازداشتهای گسترده میان شیعیان معارض عربستان زدند که در میان آنها چهرههای زیادی از علما و فعالان سیاسی و حقوقی به چشم میخورند.
"موسی الساده" 18 ساله و از اهالی شهر صفوی یکی از فعالان اجتماعی عربستان از جمله این افراد به شمار میرفت که به اتهام شرکت در این راهپیمایی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
نیروهای امنیتی رژیم سعودی همچنین با تعقیب موتور سوارانی که به صورت نمادین به خیابانها آمده بودند و با حمل پارچه نوشتههایی اقدامات غیر انسانی نیروهای امنیتی عربستان را محکوم کرده بودند، شماری از آنان را بازداشت و به مرکز پلیس منتقل کردند.
- در 11 ژوئن 2011 شهروند شیعی "محسن علی العقیلی"28 ساله از اهالی شهر تاروت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
دادگاه عمومی استان القطیف العقیلی را به اتهام درج شعارهایی در تایید حزب الله لبنان بر پشت شیشه اتومیبلش توقیف و با دستور دادستان استانی عربستان وی را به 11 روز بازداشت محکوم کرد.
- در 23 ژوئن 2011 و در ادامه روند بازداشتهای خودسرانه نیروهای امنیتی عربستان سعودی اقدام به بازداشت شهروند شیعی "فراس محمد عبد الرحیم الفرج " کردند.
منابع آگاه درباره جزئیات بازداشت وی گفتند که الفرج به همراه یکی از دوستانش با موتور سیکلت قصد عبور از خیابان مرکز پلیس شهرستان العوامیه را داشت که با ایست ماموران پلیس متوقف شد. ماموران پلیس به سمت وی آمده و بدون هیچ مقدمه و اتهامی به او حمله کرده و پس از ضرب و شتم بازداشت کردند.
در حادثهای مشابه همچنین ماموران پلیس با تعقیب موتور سواری از اهالی شهرستان العوامیه قصد زیر گرفتن وی را داشتند که موتور سوار با زیرکی از دست آنان فرار کرد و توانست از این حادثه جان سالم بدر ببرد.
- در 3 مارس 2011 شهروندان شیعی (هانی السدیر، زکی السدیر، رائد الخنیزی، فتحی المیعاد، محمد عادل العوامی، رمزی الشرفاء، فؤاد الداود، محمد المرهون، فاضل المرهون، عبد الله الجیرانی، علی الخاتم ) بدون هیچ اتهام مبرهنی بازداشت شدند.
- در 17 مارس 2011 شهروند شیعی "علی شیخ حیبب محمد ادهیم" ( 22 ساله ) و از اهالی شهر صفوی در نزدیکی یک ایستگاه بازرسی در این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
همچنین در این روز شهروندان شیعی خلیل ابراهیم الجصاص ( 20 ساله) و عبد الله الدهان ( 40 ساله) و اشرف حبیب آل حسین (30 ساله) از اهالی تاروت توسط نیروهای امنیتی به دلایل نامعلوم بازداشت شدند.
- در 18 مارس 2011 برادران شیعی "حسن ناجی زواد" 20 ساله و "احمد ناجی زواد" 18 ساله هنگام بازگشت از میهمانی و به اتهام شرکت در راهپیماییهای استان القطیف توسط مقامات امنیتی بازداشت شدند.
- در 21 مارس 2011 شماری از عناصر نیروی گارد ویژه فعال حقوق بشر "محمد صالح البجادی" از اهالی شهر بریده واقع در استان القصیم را بازداشت کردند.
نیروهای امنیتی سعودی پس از بازداشت البجادی به دفتر کارش یورش و رایانه شخصی وی را مصادره کردند.
- در 28 مارس 2011 نیروهای امنیتی سعودی شهروندان شیعی احمد الجارودی، مصطفی البستانی، احمد کزیس، مهدی الناصر، غسان المرزوق و قاسم المتروک را به اتهام شرکت در راهپیماییهای مسالمتآمیز مردمی استان القطیف بازداشت کردند.
- در 6 آوریل 2011 شهروندان شیعی عدنان عبد الحسین الزاهر 40 ساله و فؤاد علی الهمیلی 45 ساله از اهالی شهرستان العوامیه به اتهام شرکت در تظاهرات مسالمتآمیز مردمی این شهر بازداشت شدند.
در حالیکه این دو هنگام تظاهرات مردمی که به حضور در آن متهم شده بودند، برای تجارت در چین بسر میبردند.
در این روز همچنین جوان شیعی قاسم الغریب از اهالی شهر سیهات که با همسر و فرزندانش در حال عبور ازمرکز ایست و بازرسی واقع در این شهر بود به اتهام قصد زیر گرفتن یکی از عناصر امنیتی بازداشت شد.
- در 14 آوریل 2011 نیروهای امنیتی رژیم سعودی شهروندان شیعی نذیر الدهان 21 ساله از اهالی شهر تاروت و عبد الامیر الصفار 23 ساله از اهالی شهر القطیف را به اتهام شرکت در راهپیماییهای مسالمتآمیز کردند.
- در 16 آوریل 2011 فعال اجتماعی "مفید علی الفرج" 37 ساله و "عبد الله حسن ریبع" 33 ساله از اهالی شهرستان العوامیه را به اتهام شرکت در راهپیمایی مردمی بازداشت و به زندان مرکزی الدمام منتقل کردند .
الفرج چندی پیش توسط مقامات امنیتی شهرستان العوامیه احضار شده بود که از حضور در مرکز پلیس این شهر ممانعت کرده بود.
الفرج و ریبع در 30 جولای 2011 با اینکه از بازداشت آزاد شدند، اما الفرج از خروج از کشور منع شده و نام وی جزو لیست ممنوع الخروجیها قرار گرفت.
- در 16 آوریل 2011 فعال حقوق بشر زکریا معتوق آل صفوان 38 ساله از اهالی شهر سنابس پس از حضور در مرکز پلیس این شهر به اتهام انتشار مقالهای تحت عنوان دفاع از حق تظاهرات مسالمتآمیز بازداشت و به زندان مرکزی الدمام منتقل شد.
- در 17 آوریل 2011 شهروند شیعی "یوسف احمد الشنخنخ" 30 ساله و از اهالی استان شیعهنشین القطیف با مراجعه به مرکز پلیس این استان از به سرقت رفتن خودرو خود خبر داده و از مقامات مسئول این مرکز خواست تا نسبت به یافتن خودرو خود هرچه سریعتر پیگیریهای لازم را به انجام برسانند که افسر پلیس دستور بازداشت الشنخنخ را صادر کرد.
- در 25 آوریل 2011 شهروندان شیعی عادل ادغام، مرتضی ادغام، أیمن المختار، فؤاد الصفار و عبد الواحد الفرج از ایستگاه ایست و بازرسی واقع در پل فهد بن عبد العزیز در مرز بحرین و عربستان و به دلایل نامعلوم بازداشت شدند.
در این روز همچنین شهروندان شیعی "عبد العظیم محمد الیاسین" 46 ساله و "بشیر المطلق" پس از بازگشت از کشور ایران در فرودگاه الدمام بازداشت شدند.
- در 26 آوریل 2011 مقامات امنیتی عربستان کارمند بازنشسته از اهالی شهر صفوی به نام "سمیر محمد الدهیم" 58 ساله را به اتهام شرکت در راهپیماییهای مسالمتآمیز مردمی القطیف بازداشت و به زندان امنیتی واقع در استان ظهران منتقل کردند.
- در 27 آوریل 2011 کارشناس مسائل سیاسی و فعال حقوق بشر "کامل عباس الاحمد" 33 ساله و برادرزاده وی "رضا عبد الله الاحمد" 27 ساله به اتهامات نامعلوم بازداشت شدند.
در این روز همچنین شهروند شیعی "فاضل مهدی البشراوی" 30 ساله از اهالی محله خویلدیه به اتهام شرکت در تظاهرات مردمی استان القطیف بازداشت شد.
- در 27 آوریل 2011 نیروهای امنیتی عربستان نویسنده سرشناس شیعی "حسین الیوسف" و یکی از فرزندانش را پس از بازداشت به اداره آگاهی عربستان سعودی منتقل کردند.
وی در 18 جولای 2011 آأزاد و به دلیل ابتلا به دیسک کمر فورا به بیمارستان منتقل شد.
الیوسف 7 مارس 2011 نیز به اتهام شرکت در راهپیماییهای اعتراضآمیز بازداشت شده بود.
- در 28 آوریل 2011 نیروهای امنیتی عربستان سعودی دو برادر شیعی به نامهای "علی منصور اللباد" و "احمد منصور اللباد" از اهالی شهر شیعه نشین العوامیه را به اتهام شرکت در تظاهرات مردمی این شهرستان بازداشت کردند.
در جریان یورش نیروهای امنیتی به مسجد حضرت زین العابدین (ع) واقع در الدبابیه علی منصور اللباد توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفت و از ناحیه سر مجروح شد، با این حال توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
- در 1 می 2011 شهروندان شیعی مرتضی العراجنه، کارمند شرکت نفتی آرامکو"، یوسف الریبع، محمد الماجد، أسلم علی التحیفه، موسی الشیخ، عبد الله علی جبار، غسان حسن المرزوق، موسی جعفر الساده، منیر علی المطلق، عبد الله المحیشی، فاضل عبد الهر آل درویش، علی عباس البدن، مصطفی عاطف آل لیف" از اهالی شهرستان العوامیه را به اتهام شرکت در تظاهرات مردمی بازداشت کردند.
در این روز همچنین حاج عمار عبد الکریم قریش معروف به "ابو سراج" 45 ساله و از اهالی شهر صفوی، ماهر مبارک، علی عبد الله تلاله 29 ساله، کفاح آل فریج و موسی الصفار و یوسف عبد الله تلاله 23 ساله از اهالی شهر تاروت بازداشت شدند.
- در 7 می 2011 نیروهای امنیتی عربستان سعودی شهروندان شیعی سید عدنان طاهر الفلفل، حسن علی عوانی و تیسیر جعفر صویمل از اهالی شهرستان العوامیه را بازداشت کردند.
- در 10 می 2011 شهروندان شیعی عبد الله محمد الفرج و صادق حسن الزاهو از اهالی شهرستان العوامیه بدون هیچ اتهامی بازداشت و به زندان مرکزی الدمام منتقل شدند.
- در 18 می 2011 فعال اجتماعی "سید هاشم کاظم الهاشم" از اهالی شهر اوجام به اتهام شرکت در تظاهرات مردمی استان القطیف بازداشت شد.
در این روز همچنین "سید عقیل الحاجی" از اهالی شهر صنعتی الخبر نیز در زندان حفاظت اطلاعات به مدت 23 ساعت و بدون هیچ اتهام مبرهنی بازداشت شد.
- در 20 می 2011 نیروهای امنیتی رژیم شهروندان شیعی سالم الأحمد از شهر جارودیه، بدر دغام از شهر سنابس، علی الرویعی از شهر تاروت، محمد العمار و حسن آل ناس و زکی الساد از استان القطیف را به اتهام شرکت در تظاهرات بازداشت کردند.
- در 23 می 2011 نیروهای امنیتی عربستان سعودی شهروند شیعی "احمد آل دخیل" 19 ساله از اهالی شهر تاروت را بازداشت کردند.
وی به اتهام شرکت در تظاهرات مردمی این شهر بازداشت و سرانجام در 23 آگوست 2011 آزاد شد.
- در 30 می 2011 شهروند شیعی "علی حسن صلیلی" 53 ساله از اهالی شهرستان العوامیه به اتهام شرکت در راهپیماییهای مسالمت آمیز در ایستگاه ایست و بازرسی مستقر در ورودی این شهر بازداشت شد.
- در 31 می 2011 مقامات امنیتی شهرستان العوامیه دو برادر شیعی به نامهای "مصطغی منصور آل ربح" و فاضل منصور آل ربح" از اهالی شهرستان العوامیه را بیهیچ اتهامی بازداشت کردند.
- در 3 ژوئن 2011 شهروند شیعی "موسی الساده" 18 ساله از اهالی شهر صفوی به اتهام شرکت در راهپیماییهای مردمی استان القطیف که در 1 ژوئن برگزار شده بازداشت و به زندان مرکزی الدمام منتقل شد.
- در 22 ژوئن 2011 شهروند شیعی "فراس محمد عبد الرحیم الفرج" از اهالی شهرستان العوامیه در حالیکه خود و یکی از دوستانش سوار بر موتور سیکلت بودند، پس از شلیک نیروهای امنیتی به سوی آنان متوقف و توسط پلیس العوامیه مورد ضرب و شتم واقع و در پاسگاه العوامیه بازداشت شدند.
- در 9 جولای 2011 شهروند شیعی عبد الله محمد المبیوق از نقطه مرزی البطحاء توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان مرکزی الدمام منتقل شد.
دلایل و اتهامات وارده به این شهروند اگرچه تاکنون اثبات نشده، اما وی از ملاقات با خانوادهاش منع شده است .
در این روز همچنین دیگر شهروند شیعی "مصطغی محمد القریف" از اهالی شهرستان العوامیه در ایستگاه ایست بازرسی ورودی این شهر به اتهام شرکت در تظاهرات مردمی بازداشت شد.
- در 11 جولای 2011 برخی منابع أگاه از بازداشت شهروند شیعی "مهدی الزنادی" خبر دادند .
نیروهای امنیتی سعودی به محض دستگیری الزنادی وی را به مرکز پلیس القطیف منتقل وبدون هیچگونه اتهامی بازداشت و از ملاقات خانوادهاش با وی جلوگیری کردند.
در این روز همچنین شهروند شیعی "حسن عبد الهد العوجان" 18 ساله از اهالی شهر تاروت به اتهام شرکت در راهپیمایی این شهر توسط نیروهای امنیتی سعودی بازداشت شد.
العوجان که توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم شدید واقع شده بود، به دلیل داشتن بیماری تالاسمی به بیمارستان مرکزی زندان الدمام منتقل شد.
العوجان یک ماه پس از خروج از زندان به دلیل شکنجه و وارد آمدن ضربات متعدد به جمجمه و نیز بیماری خونی به شهادت رسید .
العوجان به عنوان اولین شهید اعتراضهای اخیر استان شیعه نشین القطیف شناخته شده است.
- در 15 جولای 2011 نیروهای امنیتی عربستان سعودی شهروند شیعی "بشیر باقر الجصاص" از اهالی شهرستان العوامیه را حین خروج از مرز عربستان و امارات یعنی نقطه مرزی بطحاء بازداشت کردند .
نیروهای امنیتی سعودی پیش از این نیز الجصاص را از یکی از مراکز ایست و بازرسی و به اتهام شرکت در راهپیماییهای اعتراضآمیز و مسالمتآمیز بازداشت کرده بودند که به قید ضمانت وی را آزاد کردند.
این درحالی است که این نیروها همچنین دو برادر شیعی به نامهای "توفیق و عبد الله المزین" و "علی ماجد المزین" را بازداشت کردند.
- در 3 آگوست 2011 روحانی برجسته شیعی شیخ "توفیق العامر" بار دیگر توسط مقامات امنیتی عربستان سعودی بازداشت شد.
نیروهای امنیتی عربستان سعودی شیخ توفیق العامر از روحانیون و مجاهدان برجسته شیعی را در هنگام بازگشت از نماز جماعت واقع در مسجد ائمه بقیع شهر الهفوف بازداشت کردند.
- در 5 سپتامبر 2011 نیروهای امنیتی ایستگاه بازرسی شهرستان العوامیه "احمد الستری" نوجوان 15 ساله را به اتهام حمل دستگاه مخصوص ساخت دستبند پلیس بازداشت و به مرکز پلیس العوامیه منتقل کردند.
شاهدان عینی در اینباره توضیح دادند، این دستگاه که نیروهای پلیس آن را دستگاه ساخت دستبند معرفی کردهاند، تنها دستگاهی جهت نصب بنرهای تبلبغاتی بوده است.
- در 6 سپتامبر 2011 نیروهای امنیتی عربستان سعودی اقدام به بازداشت 2 شهروندان شیعی این منطقه کردند.
شهروندان شیعی مرتضی العراجنه، یوسف آل ریبع، محمد الماجد، اسلم آل تحیفه، موسی الشیخ وعبد الله عبد الجبار که میانگین سنی آنان به 20 سال میرسد، در این روز به دست نیروهای امنیتی و به اتهام شرکت در راهپیماییهای اعتراضآمیز مردمی این منطقه بازداشت و به زندان مرکزی الدمام منتقل کردند.
العراجنه 22 ساله و کارمند شرکت نفتی آرامکو عربستان پس از بازگشت از سفر خارجی و در فرودگاه الدمام بازداشت شد.
- در نیمه شب 25 سپتامبر 2011 نیروهای امنیتی ایستگاه بازرسی ورودی شمالی شهر العوامیه عربستان پس از بازرسی خودرو شهروند شیعی "حسین الدبیسی"، وی را بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
نیروهای امنیتی رژیم سعودی علاوه بر حسین الدبیسی یک شهروند شیعی دیگر به نام "حسین ضیف آل یاسین" را نیز بازداشت کردند.
حسین ضیف آل یاسین 60 ساله پس از دریافت احضاریه توسط مرکز پلیس شهر العوامیه با حضور در این مرکز و معرفی خود فورا توسط مقامات امنیتی بازداشت و به زندان عمومی استان شیعه نشین القطیف منتقل شد.
در فوریه گذشته و در اوج اعتراضهای مردمی شهر العوامیه وی با خودرو خود در منطقه تظاهرات حضور داشت که پلیس امنیتی با ثبت شماره پلاک خودرو، وی را در لیست افرا تحت تعقیب قرار داده بود.
- در 29 سپتامبر 2011 شهروند شیعی حاج حسین ضیف آل یاسین 60 ساله را به اتهام توقف خودرواش در محل عبور تظاهراتکنندگان بازداشت شد.
نیروهای امنیتی رژیم سعودی توقف خودرو آل یاسین در محل تظاهرات را نشانه حضور وی در راهپیمایی عنوان و او را بازداشت کردند.
- در 1 اکتبر 2011 شهروند شیعی "عزیز محمد الدبیسی" 21 ساله از شهرستان العوامیه به دلیل شرکت در تظاهرات مردمی توسط نیروهای امنیتی شهرستان العوامیه بازداشت و به زندان مرکزی الدمام منتقل شد.
اتهام الدبیسی یافتن خودرواش در محل تظاهرات بود.
- در 2 اکتبر 2011 شهروندان شیعی حاج سعید عبد العال و حاج حسن آل زاید 60 ساله و جهت وارد آوردن فشار به خانوادههایشان و معرفی فرزندان مفقودشان به مرکز پلیس، توسط نیروهای امنیتی العوامیه بازداشت شدند.
در این روز همچنین فعال حقوق بشر "فاضل مکی المناسف" پس از آنکه برای حصول اطمینان از وضعیت جسمانی حاج آل زاید به مرکز پلیس العوامیه مراجعه کرد، توسط مقامات امنیتی سعودی بار دیگر بازداشت شد.
حاج حسن آل زاید از بیماری قلبی و عروقی رنج میبرد.
- در 5 اکتبر 2011 شهروند شیعی "رضا عبد الله القریریص" 22 ساله و برادر شهید علی عبد الله قریریص از اهالی شهرستان العوامیه از محل کار خویش در اداره ثبت احوال بازداشت شد.
- در 6 اکتبر 2011 نیروهای امنیتی رژیم سعودی نیمه شب جوان شیعی "عبد الله محمد علی ابو عبد الله" را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
منابع آگاه در اینباره اعلام کردند، این جوان شیعی که توسط نیروهای امنیتی مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود، پس از انتقال به بیمارستان الزهراء استان شیعه نشین القطیف معالجه و توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.
- در 7 اکتبر 2011 شهروند شیعی "حسن علی حسن العوامی" 20 ساله، ایمن علی الربح 18 ساله، علی احمد المحسن، نجیب احمد ابر فور، محمار عبد الجلیل الفرج و عدنان احمد العوامی از اهالی شهرستان العوامیه را از نقطه ایست و بازرسی شمال العوامیه بازداشت کردند.
- در 11 اکتبر 2011 شهروند شیعی "سید عقیل اسعد الشاخوری" از اهالی شهرستان العوامیه به اتهام شرکت در تظاهرات مردمی بازداشت شد.
- در 15 اکتبر 2011 مقامات امنیتی سعودی شهروند شیعی "عبد الله الحمام" از اهالی شهر القدیح را در حالیکه در بیمارستان الزهراء القطیف بستری بود بازداشت و به مرکز پلیس استان القطیف منتقل کردند.
عبد الله الحمام به دلیل بیماری کم خونی به بیمارستان الزهراء جهت معالجه مراجعه کرده بود که توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مرکز پلیس القطیف منتقل شد.
از سوی دیگر نیروهای امنیتی در این روز اقدام به بازداشت سه نفر از جوانان شیعی شهرستان العوامیه به نامهای "علی احمد المحسن" و "نجیب احمد ابو فور" و "عدنان احمد العوامی" کردند .
نیروهای امنیتی شهروند شیعی علی احمد المحسن را نیز از زندانهای سیاه رژیم سعودی با حکم موقت آزاد کردند.
از سوی دیگر نیروهای امنیتی استان القطیف جهت سرکوب تظاهرات مردمی در اقدامی غیر انسانی شهروند 19 ساله به نام "بدر الیوشع" را با خودرو پلیس زیر گرفتند و با وجود این اقدام و جراحات بسیار و شدید وارده و علیرغم وضعیت نامساعد جسمانی و شکستگی استخوانها و خونریزی فورا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مرکز پلیس العوامیه منتقل کردند.
- در 18 اکتبر 2011 شهروند شیعی "محمد ناصر آل لیث" از اهالی شهر العوامیه و هنگام عبور از نقطه ایست بازرسی الناصره یعنی نقطه ورودی شهر العوامیه بازداشت شد.
ماموران امنیتی دلیل بازداشت وی را حمل دست نوشتهای با مضمون "به خداوند سوگند که زندانیان را فرامرش نخواهیم کرد" اعلام کردند.
از سوی دیگر در این روز نیروهای امنیتی رژیم سعودی اقدام به آزاد کردن شهروند شیعی ایمن آل ربح از اهالی شهرستان العوامیه کردند.
- در 21 اکتبر 2011 شهروند شیعی "مهدی عیسی البنای" 30 ساله از اهالی شهر القدیح توسط نیروهای امنیتی عربستان بازداشت شد.
- در 22 اکتبر 2011 شهروند شیعی "همیلی آل همیلی" در ایستگاه ایست و بازرسی واقع در ورودی جنوب شرقی العوامیه توسط نیروهای امنیتی سعودی بازداشت شد.
اتهام وی مشاجره لفظی با یکی از عناصر نیروهای پلیس اعلام شده است .
در این روز همچنین "علی عبد الله المناسف" و کودک شیعی "علی عبد الهر المناسف" از مقابل منزلش واقع در محله الزاره بازداشت و ساعاتی بعد آزاد شدند.
- در 23 اکتبر 2011 سه نفر از عوامل تولید فیلم مستند "ما را به بازی گرفتهاند" توسط مقامات امنیتی بازداشت شدند.
فراس بقته، نحالد الرشید و حسام الدرویش از عوامل تهیه کننده این فیلم توسط نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شدند.
- در 24 اکتبر 2011 نیروهای امنیتی سعودی اقدام به بازداشتهای خودسرانه کردند و در تازهترین اقدامات سرکوبگرانه خود "مهدی عیسی البنای" از ساکنان منطقه "القدیح" را بازداشت و او را به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
نیروهای امنیتی رژیم سعودی همچنین "محمد آل عفیریت" از ساکنان روستای البحاری را در یکی از ایستگاههای ایست بازرسی استان القطیف بازداشت کردند.
- در 29 اکتبر 2011 و در ادامه بازداشتهای خودسرانه در عربستان سعودی عناصری از نیروهای امنیتی رژیم سعودی استاد "سعود مکی الربح" را را از محل کارش بازداشت و با خود به مرکز پلیس القطیف منتقل کردند.
همچنین در جریان حملات کورکورانه نیروهای امنیتی رژیم سعودی به جوانان عربستانی یک جوان موتور سیکلت سوار مجروح شده و نیروهای امنیتی سعودی او را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند و تاکنون هیچ کس از سرنوشت وی آگاه نیست.
- در 29 اکتبر 2011 دو شهروند شیعی به نامهای هانی العواجنه و حاج سعید آل سلیس از اهالی شهرستان العوامیه به اتهام شرکت در تظاهرات مردمی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
- در 3 نوامبر 2011 در اقدامی دیر هنگام نیروهای امنیتی رژیم سعودی 6 نفر از زندانیان سیاسی که به اتهام شرکت در تظاهرات مسالمتآمیز شرکت کرده بودند، را آزاد کردند تا به این ترتیب شمار آزادشدگان ظرف 23 ساعت به 23 نفر از شیعیان این منطقه برسد .
با این حال بیش از 30 نفر از جوانان و نوجوانان شیعی این منطقه شیعه نشین در پشت میلههای زندان رژیم سعودی بسر میبرند.
- در 30 اکتبر 2011 نیروهای امنیتی رژیم سعودی "اسامه العطار"، شهروند عراقی الأصل و دارای تابعیت کانادایی و از مداحان اهل بیت علیهم السلام را پس از ضرب و شتم توسط نیروهای پلیس دینی موسوم به هیئت امر به معروف و نهی از منکر در مدینه منوره بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
شاهدان عینی در اینباره توضیح دادند که العطار به دلیل خواندن زیارتنامه و زیارت قبور ائمه بقیع توسط نیروهای پلیس دینی مورد ضرب و شتم واقع و در حالیکه خون از سر و بینیاش جاری بود، وی را با خود به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
جهت اعلام همبستگی با العطار شماری از حجاج بیت الله الحرام با تجمع مقابل پلیس مدینه منوره آزادی فوری العطار را خواستار و اعمال خشونت بر علیه حجاج بیت الله الحرام توسط هیئت امر به معروف و نهی از منکر را محکوم کردند.
- در 3 نوامبر 2011 نیروهای امنیتی عربستان سعودی شهروند شیعی "سید هاشم احمد آل شرف" از اهالی جزیره تاروت را پس از بازگشت از محل کارش در مدینه منوره بازداشت کردند.
بازداشت سید هاشم الشرف در ادامه روند بازداشت شیعیان منطقه جهت اعمال فشار بر آنان صورت گرفته است.
- در 13 نوامبر 2011 شهروند شیعی "محمد سعید آل سعید" از اهالی شهر العوامیه بدون هیچ اتهامی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
- در 20 نوامبر 2011 شهروند شیعی "عادل آل ناجی از اهالی محله الشویکه واقع در استان شیعه نشین القطیف توسط مقامات امنیتی عربستان سعودی بازداشت شد.
گفتنی است آل ناجی تنها شاهد چگونگی به شهادت رسیدن شهید "ناصر المحیشی" به دست یکی از عناصر نیروهای امنیتی است.
او همچنین نام قاتل المحیشی را میداند، چراکه هنگام به شهادت رسیدن المحیشی نام قاتل را از روی لباس نظامیاش خوانده و به این دلیل نیروهای امنیتی وی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
- در 11 دسامبر 2011 "حسین علی آل طرموخ"، مداح اهل بیت علیهم السلام و از اهالی شهرستان العوامیه توسط نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شد.
مقامات امنیتی به زور وی را از خودرو پایین آورده و با خود به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
- در 13 دسامبر 2011 شهروندان شیعی، مرتضی جعفر التحیفه و جلال صالح السعید در حالیکه مقابل منزل حاج جعفر التحیفه در حال تماشای تظاهرات مردمی بودند، توسط نیروهای امنیتی به اتهامات واهی بازداشت و ساعاتی بعد آزاد شدند.
- در 17 دسامبر 011 2 نیروهای امنیتی رژیم سعودی چهار شهروند شیعی استان القطیف را به اتهام شرکت در راهپیماییهای اعتراضآمیز مردمی در محله الشویکه از توابع استان شیعه القطیف را بازداشت کردند.
از این چهار شهروند حسن محمد البشراوی و احمد عبد الکریم البشراوی شناخته شدهاند و دو تن دیگر یکی از خانوادههای الجراش و دیگری از خانواده الصیبخی اعلام شدند.
- در 19 دسامبر 2011 شهروند شیعی "رضوان جعفر آل رضوان" 19 ساله از اهالی شهرستان العوامیه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نیروهای ضد شورش الظهران تحویل داده شد.
تاکنون اتهام رضوان جعفر آل رضوان از سوی مقامات امنیتی اعلام نشده است.
- در 23 دسامبر 2011 نیروهای امنیتی رژیم سعودی اقدام به بازداشت شهروند شیعی "عادل عبد العزیز الغمغام" از اهالی محله ام الجزم واقع در استان القطیف کردند.
عادل الغمغام هنگامیکه به مقصد اتیوپی قصد عبور از مرز بحرین را داشت توسط نیروهای امنیتی رژیم سعودی و بدون هیچ اتهامی بازداشت شد.
- در 27 دسامبر 2011 جوان شیعی "مفید احمد الهنیدی" از اهالی شهرستان العوامیه توسط نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شد.
بیش از 30 دستگاه خودرو نظامی منطقه مسکونی "الدیره" به بهانه نگهداری باتومهای برقی به منزلی یورش برده و زنی را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
نیروهای امنیتی با تحت فشار قرار دادن الهنیدی وی را سوار بر خودرو پلیس کرده تا او محل نگهداری باتومهای برقی را به آنها نشان دهد.
اهالی منطقه با تجمع در مقابل منزل الهنیدی اقدام به سنگ پراکنی به سمت نیروهای امنیتی کرده و نیروهای امنیتی نیز در مقابل با شلیک مستقیم به سمت آنان سه نفر از شهروندان این منطقه را مجروح کرده که یکی از آنان به نام "زکریا آل عریف" 15ساله به دلیل اصابت گلوله به ناحیه شکمش فورا به بیمارستان و برای عمل جراحی به اتاق عمل انتقال داده شد.