به گزارش مشرق به نقل از مهر، مراسم اختتامیه دومین جشنواره کتابهای نفیس و هنری عصر امروز یکشنبه با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام رسول جعفریان رئیس موزه و کتابخانه مجلس شورای اسلامی، علی اکبر اشعری دبیر کل شورای سیاستگذاری این جشنواره و محمدرضا سعیدآبادی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در محل مجلس شورای ملی و کتابخانه مجلس برگزار شد.
حسینی در ابتدای این برنامه گفت: این جشنواره کار ارزشمندی است که صورت گرفته و مهم این است که شاخصهای کیفی کتاب نفیس در دومین دوره جشنواره مشخص شده است. این خیلی خوب است که دیگر هرکسی براساس ذوق و سلیقه خود کتابی را منتشر کند و نام نفیس را بر آن بگذارد. این جشنواره باعث میشود رقابت ارزشمند و صمیمی در این راستا برگزار شود.
وی افزود: ایرانیان از قدیم هر کاری را که انجام میدادند، سعی میکردند با هنر همراهش کنند و کارشان جاذبه داشته باشد تا جاودانی شود. وقتی قرآن با هنر اساتید هنر منتشر میشود، باید در حفظ و نگهداریاش کوشش بیشتری شود چون یک اثر فاخر است. ما آثار و کتابهای زیادی داریم که باید در قالب کتب نفیس ارائه شوند. نمونهاش نقشهها و اسناد کهنی است که از دیرباز در کشور ما وجود داشتهاند و ما در جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس آنها را دیدیم.
وزیر ارشاد ادامه داد: چنین آثاری نه تنها در ایران بلکه در دیگر کشورهای دنیا هم موجود هستند که انتشارشان در قالب کتابهای نفیس تاثیرگذاریشان را بیشتر میکند. ما هم باید بتوانیم مطالب حقی را که میخواهیم بیان کنیم، با ظاهری زیبا عرضه کنیم تا اثرمان تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد چون فقط مضمون و باطن خوب کافی نیست و برای جذب مخاطب، ظاهر زیبا هم لازم است. همانطور که در قرآن به این امر اشاره شده است.
حسینی در ادامه گفت: در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب قرار داریم و قطعا باید جایگاه خاصی را برای کتابهای نفیس در این رویداد بزرگ در نظر بگیریم. با توجه به این که سابقه نمایشگاه به ربع یک قرن رسیده، آماده هستیم تا انتقادات و پیشنهادات را در باره آن بشنویم تا سال به سال، نمایشگاه را بهتر از پارسال برگزار کنیم. برپایی مراسم اختتامیه جشنواره امروز هم در واقع تقدیر و تشکر از عزیزانی است که در عرصه تولید این کتابها فعالیت میکنند و به نوعی هم فرهنگسازی برای مردم است چون با برگزاری چنین برنامههایی است که مردم با این تولیدات و کتابها آشنا میشوند چون وقتی چنین جشنوارهها و برنامههایی برگزار نشود، مردم هم از وجود چنین کتابهایی با خبر نخواهند شد.
وی در ادامه گفت: امیدواریم کتابهای نفیس ما معرف تاریخ، تمدن و فرهنگ نظامی اسلامی ما باشد. ما گاهی یک منظره زیبا از ایران را به مردم دیگر کشورها نشان میدهیم و آنها انگشت حیرت به دهان میگیرند که چه طور ایران، به این زیبایی است؟ با توجه به تبلیغات منفی که علیه کشور ما میشود، هر چقدر درباره امتیازات و زیباییهای کشورمان تبلیغ کنیم، جا دارد. بالاخره مردم ما از قدیم به هنر توجه ویژه داشتهاند و امروز هم باید در تکریم هنرمندانمان بکوشیم. میتوانیم افرادی را که اهل مطالعه نیستند با همین شیوه و با چنین برنامههایی با این حوزه آشنا و جذب کنیم.
وزیر ارشاد در پایان سخنانش گفت: امیدوارم بتوانیم با تبادل فرهنگی با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای همسایه که بیشتر با فرهنگ ما آشنایی دارند و همین طور کشورهای جهان اسلام، با بهرهگیری از ابزار مختلفی چون فرهنگ و هنر، رسالت تاریخیمان را انجام بدهیم.
وزیر ارشاد گفت: امیدوارم بتوانیم با تبادل فرهنگی با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای همسایه که بیشتر با فرهنگ ما آشنایی دارند و همین طور کشورهای جهان اسلام، با بهرهگیری از ابزار مختلفی چون فرهنگ و هنر، رسالت تاریخیمان را انجام بدهیم.