به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی مطهری نماینده مردم تهران و کاندیدای تشکل انتخاباتی "راه ملت، پیروان ولایت" پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در نشستی خبری به اعلام مواضع و برنامههای این جبهه و به تحلیلی از فضای انتخابات مجلس نهم پرداخت و اظهار داشت: فهرست صدای ملت بر اساس نیاز جامعه تعیین شد.
وی افزود: ما احساس کردیم که جای یک تفکر سیاسی بین نگاهها و تفکرات مختلف سیاسی در کشور خالی است، "راه ملت، پیروان ولایت" نه در تشکل اصطلاحی اصولگرایی و نه در تشکل اصطلاحی اصلاحطلبی میگنجد، بلکه شامل افراد معتدل هر دو گروه میشود.
مطهری ادامه داد: ما اصالت را به اصول و مبانی فکر میدهیم، یعنی هر کسی که اصول و مبانی فکری خاصی را که همانا آرمانهای اولیه انقلاب است، بپذیرد، در گروه صدای ملت قرار دارد و برای این مرزبندیها و دیوارکشیهای صوری و اصطلاحی اصالت و اهمیتی قائل نیستیم؛ مهم تفکر و جوابدهی است که فعالین سیاسی انتخاب کردند و آنرا قبول دارند.
"ما بر برداشت درست از اصل ولایت فقیه که یکی از اصول ماست، تاکید داریم، نباید برداشتی از موضوع ولایت فقیه داشته باشیم که منافی آزادی تفکر و بیان و مخالف دموکراسی باشد. همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تاکید دارند، ما بر آزادی بیان و آزادی تفکر تاکید داریم و معتقدیم هر تفکری باید در بیان خود آزاد باشد تا مادامی که صداقت در کار است، نه نیرنگ و فریب".
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: همه باید برای بیان تفکرشان آزاد باشند، مثلا گروه مارکسیستی از تابلو و عکس امام استفاده نکنند، نگاه ما به آزادی بیان و آزادی تفکر، نگاه بازی است و موضوع نقدپذیری و پاسخگویی مسئولان امر بسیار مهمی است که "راه ملت، پیروان ولایت" به آن توجه دارد.
وی با طرح این سؤال که آیا مقصود ما همان آزادی غربی است یا اینکه برداشت دیگری داریم؟ در این زمینه توضیح داد: معتقدیم برداشت اسلام از آزادیهای اجتماعی چیزی نیست که غربیها بیان میکنند، اسلام میگوید علاوه بر آزادی دیگران مصلحت خود فرد هم باید در نظر گرفته شود که این موضوع آزادیهای اجتماعی را محدود میکند.
مطهری تاکید کرد که ما از نظر آزادی تفکر و بیان بیشتر به اصلاحطلبان نزدیکتر هستیم اما از نظر آزادی اجتماعی به اصولگراها نزدیکتریم، برداشت درست از مبانی اصولگرایی و اصلاح طلبی داریم و معتقدیم نباید نسبت به موضوع استقلال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خودباختگی داشته باشد.
"هر کسی که دست یاری به سوی ما دراز میکند و این مبانی را قبول داشته باشد، ما دست او را میفشاریم و در مجموع تصور میکنیم نتیجه تلاش ما در دور اول مجلس نهم، مطلوب بوده است چراکه ما امکانات اندکی داشتیم و امکانات ما قابل قیاس با دو جبهه مشهور متحد و پایداری نیست".
این کاندیدای تشکل انتخاباتی "راه ملت، پیروان ولایت" در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه نباید به اسم اصلاحطلبی افراد را طرد کنیم و بگوییم که آدمهای بدی هستند، یادآور شد: ما گروه تنهایی هستیم و یعنی دیگران بدشان نمیآید ما حذف شویم، درباره شخص بنده و حذف بنده نسبت به سایر کاندیداهای این تشکل انتخاباتی تلاش زیادی وجود دارد، در ابتدا بنده را رد صلاحیت کردند و سپس بنده را از فهرست جبهه متحد اصولگرایان حذف کردند و در روز انتخابات نیز پیامکهایی علیه بنده منتشر شد و تلاششان بر این بود که بنده را حذف کنند اما زورشان نرسید.
وی اضافه کرد: باید تلاشمان بر حضور گسترده ملت پای صندوقهای رای در دور دوم انتخابات مجلس نهم باشد اما باید دانست که نباید بگوییم بین کاندیداها تفاوتی وجود ندارد، برخی افتخار میکنند که وکیلالدوله هستند در صورتی که این افراد نباید وارد مجلس شوند و هیچکس نباید نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد.
نماینده تهران در خانه ملت با ذکر این نکته که باید مشارکت مردم بالا باشد، گفت: بنده نمیگویم که فقط فهرست "راه ملت، پیروان ولایت" اصلح است بلکه معتقدم افرادی چون حجتالاسلام مصباحی مقدم، توکلی، نادران، باهنر، کازرونی و بادامچیان نیز اصلح هستند و مردم باید به گروهی رای دهند که افراد تندرو و افراطی وارد مجلس نشوند.
مطهری در ادامه این نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاری که نظر او را درباره ریاست مجلس نهم مورد سؤال قرار داد، گفت: درحال حاضر نمیشود در مورد ریاست مجلس قضاوت قطعی کرد چراکه هنوز ترکیب مجلس نهم کامل نشده و 65 کرسی باقی مانده و بنده آقای لاریجانی را برای ریاست مجلس نهم مناسب میدانم و بعد از او، مصباحیمقدم، باهنر و آقای توکلی را برای ریاست مجلس نهم مناسب میدانم اما در مورد آقای حدادعادل باید بگویم که بنده شخصیت علمی، فرهنگی و معنوی او را قبول دارم اما آقای حداد را برای هر کاری که حتی اندکی جنبه اجرایی داشته باشد، مناسب نمیدانم.
وی با اشاره به سالگرد شهادت شهید مطهری، گفت: برخی به اشتباه شهید مطهری را دکتر مطهری خطاب میکنند در حالی که این اشتباه است و پدر بنده استاد دانشگاه بود اما تحصیلات دانشگاهی نداشت، باید بگویم که لقب دکتر، برخی را بالا میبرد اما برای برخی کسر شان است و او را پایین میآورد مثل دکتر خمینی؛ تحصیلات پدر بنده منحصر به تحصیلات حوزوی بود اما شهید مطهری در سال 34 در آزمونی با تشویق برخی از دوستانش برای تصدیق مدرسی در دانشگاهها شرکت کرد و به دلیل تسلط بالایش، قبول شد اما لقب " دکتر " را درباره شهید مطهری نباید به کار ببریم.
علی مطهری بر همین اساس به تقارن سالگرد شهادت شهید مطهری و روز پدر و روز کارگر و نیز انتخابات مجلس نهم اشاره و تصریح کرد: این تقارنها نیز یکی از امدادهای غیبی برای گروه صدای ملت است و خداوند در این زمینه به ما کمک کرده است، حمایتی که برخی مراجع تقلید از بنده داشتند، امر غیرمترقبهای بود و آنها احساس وظیفه کردند و همه این موارد از امور غیرقابل پیشبینی است، در حالی که برخی تلاش میکردند بنده را حذف کنند اما از جاهایی به بنده کمک رسید که غیر قابل پیشبینی بود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید شما به کدام طیف از اصولگرایان نزدیکتر هستید، توضیح داد: بنده نگفتم که دیگران اصول و مبانی ندارند بلکه مقصود بنده این بود که باید برداشت درست از اصول داشته باشیم، همه میگویند ولایت فقیه و آزادی اما هر کسی مقصود خودش را دارد. در طرح سؤال از رئیس جمهور ما میگفتیم این از اختیارات نمایندگان مجلس است اما عدهای میگفتند ما باید از ولی فقیه اجازه بگیریم و بعدا معلوم شد که نظر ما درست بوده است.
مطهری با تاکید بر اینکه ما در هر کجا که رهبر انقلاب دستوری بدهد، اطاعت میکنیم، گفت: جایی که حکم و دستور رهبر معظم انقلاب باشد، باید اطاعت کنیم اما باید نظر خودمان را بیان کنیم.
وی در ادامه به ارائه توضیحاتی در خصوص طرح وقف اموال دانشگاه آزاد پرداخت و متذکر شد: برخی نمایندگان طرحی را به مجلس ارائه کرده بودند که مؤسسات آموزش عالی که هیئت امنای آنها حق تصرف مالکانه در آن مؤسسه را دارند، بتوانند وقف شوند و نامی از دانشگاه آزاد در آن طرح نبود و شامل خیلی از مؤسسات میشد اما عدهای سر و صدا میکردند که میخواهند 300 هزار میلیارد را چپاول کنند. نظر رهبر انقلاب در این زمینه نیز مشخص نبود که آیا با وقف به این صورت موافق هستند یا خیر، اما برخی، عدهای را مقابل مجلس جمع کردند که نسبت به مجلس و رئیس مجلس توسط آن عده توهین شد، ما آنجا مخالفت کردیم که این موضوع سر و صدا ندارد و این همه بهرهبرداری سیاسی برای چیست؟ موضوع وقف اموال دانشگاه آزاد بیشتر جنبه سیاسی داشت.
این کاندیدای انتخابات مجلس نهم از تشکل انتخاباتی "راه ملت، پیروان ولایت" درباره رد صلاحیتش در دور اول انتخابات، گفت: در ابتدا که شورای نگهبان بنده را رد صلاحیت نکرد بلکه هیئتهای اجرایی بنده را رد صلاحیت کردند، البته رهبر معظم انقلاب در آنجا مخالفت کرده و گفته بودند که چرا فرزند شهید مطهری را رد صلاحیت کردید؟ او آدم حر و آزادهای است و مانند پدرش به تکلیفش عمل میکند.
وی همچنین گفت: بنده نمیدانم اگر در آنجا رهبر انقلاب مخالفت نمیکرد و این سخن را بیان نمیکردند، آیا شورای نگهبان هم بنده را رد صلاحیت میکرد یا خیر؟
علی مطهری در خصوص علت حذفش از لیست جبهه متحد اصولگرایان نیز گفت: آقای حداد عادل، زاکانی، فدایی و خاموشی خودشان را به زمین و آسمان زدند که بنده در فهرست جبهه متحد اصولگرایان نباشم و تلاش گستردهای در این زمینه انجام دادند. پیامکهای گستردهای در سطح کشور منتشر شد البته نمیدانم منشا آن کجا بود، ولی میدانم که شخصی نبوده و متعلق به نهاد یا جایی بوده است.
این کاندیدای تشکل انتخاباتی "راه ملت، پیروان ولایت" در انتخابات مجلس نهم در خاتمه با بیان اینکه بنده نمیدانم این تخریبها از سوی جبهه متحد اصولگرایان بوده یا جبهه پایداری، گفت: از آنجایی که مشخص نیست، نمیشود قضاوت کرد و اگر هم شکایت کنند، این شکایتها به جایی نمیرسند. ممکن است بگویند برای حفظ نظام اقدام به چنین کاری کردند البته حدس میزنم این تخریبها از کجا بوده ولی نمیشود بیان کرد.
کد خبر 115798
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۲۲:۵۵
کاندیدای انتخابات مجلس نهم با بیان اینکه خداوند به صدای ملت کمک کرده است، گفت: ما از نظر آزادی تفکر و بیان بیشتر به اصلاحطلبان نزدیکتر هستیم اما از نظر آزادی اجتماعی به اصولگراها نزدیکتریم،