کد خبر 115929
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۱

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت که طرح تشکیل استان خلیج‌فارس در مجلس نهم بررسی و تصویب می‌شود. همچنین زهره الهیان نیز امروز از عزم نمایندگان برای اجرای این طرح خبر داد.

به گزارش مشرق ، سفر محمود احمدي‌نژاد به جزيره ابوموسي كه واكنش اماراتي‌ها را برانگيخت نمايندگان مجلس را بر آن داشت تا با ارائه طرحي تشکیل استان خلیج فارس را آماده كرده و براي بررسی به هیأت رئیسه مجلس تقديم كنند. طرحي كه ولي اسماعيلي از طراحان آن گفت: اگر لایحه بودجه توسط کمیسیون تلفیق کمی با تاخیر در صحن مورد بررسی قرار گیرد،‌ طرح استان خلیج فارس اعلام وصول می شود.

ولی اسماعیلی نماینده گرمی گفت: مباحث مقدماتی از جمله تدوین و نگارش طرح اولیه تقریبا انجام شده و حدود 50 نماینده نیز این طرح را امضا کرده‌اند. وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون که مجلس در تعطیلات قرار دارد،‌ اگر کمیسیون تلفیق بودجه را در روز اول کاری مجلس بعد از تعطیلات به صحن علنی بیاورد، اعلام وصول به تعویق می‌افتد،‌ اما اگر کمیسیون تلفیق با چند روز تاخیر لایحه را به منظور بررسی در جلسه علنی ارائه کند، فرصت برای اعلام وصول طرح استان خلیج فارس فراهم خواهد شد. اسماعیلی تصریح کرد: این طرح،‌ طرحی یک فوریتی است که بعد از تصویب یک فوریت آن در مجلس به کمیسیون مربوطه ارجاع می‌شود.

پس از موضع گيري‌هاي تند مقامات امارات در خصوص سفر رئيس‌جمهور كشورمان به ابوموسي جمعي از نمايندگان تصميم گرفتند به اين جزيره سفر كنند از آن جمله محمد کرمی راد، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است كه با اشاره به سفر 4 نفر از نمایندگان عضو کمیسیون به خلیج فارس و جزیره ابوموسی، گفت: این سفر در سالگرد خروج پرتغال از جزایر و به مناسبت روز خلیج فارس صورت گرفت.

کرمی راد تأکید کرد: دولت ایران نیز لازم است که هر‌چه را در جزایر برای ایجاد زیرساخت‌ها مورد نیاز است، فراهم کند و به‌ویژه در بحث حمل و نقل دریایی که شرایط را برای زندگی در جزایر به ویژه جزیره ابوموسی تسهیل می کند، فراهم شود. وی همچنین درباره دیدارهای صورت گرفته از سوی نمایندگان مجلس با برخی از مسئولان جزایر، تصریح کرد: در اين سفر با فرمانده نیروی دریایی سپاه در ابوموسی دیدار و جلسه ای نیز با فرماندار و فرمانده منطقه دریایی سپاه داشتیم. مسائل کاملا مورد بررسی قرار گرفت و بنا شد که این مسئولان نیز به کمیسیون امنیت ملی مجلس بیایند و موضوعات لازم در بحث بودجه سال 91 مورد بررسی قرار گرفته و در مورد آنها اقدام شود.

البته پيش از اينكه در آستانه روز ملی خلیج فارس، طرحي برای تشکیل استان توریستی- فرهنگی خلیج فارس در دستور کار اين نمايندگان قرار بگيرد معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري کشور گفته بود كه در سفر هيات دولت به استان هرمزگان، تبديل جزيره ابوموسي به منطقه نمونه گردشگري تصويب شد. سيد حسن موسوي ضمن اعلام اين خبر افزود: در همين رابطه، سازمان ميراث‌ فرهنگي مشوق‌هايي را با هدف تسهيل سفر هموطنان به اين جزيره در نظر خواهد گرفت.

رئيس سازمان ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري در ادامه گفت: همچنين در اين سفر هيات دولت با تکميل زيرساخت‌هاي گردشگري در بندر لنگه موافقت شد. وي اضافه کرد: با توافق هيات دولت، زيرساخت‌هاي گردشگري بندر لنگه از محل اعتبارات منطقه آزاد تجاري کيش تکميل خواهد شد.


پتانسيل‌هاي جزيره ابوموسي

در اين ميان اما شايد كمترين مزيت سفر رئيس‌جمهور به جزيره ابوموسي، معطوف شدن نگاه‌ها به پتانسيل و ظرفيت‌هاي بالقوه اين جزيره براي توسعه اقتصادي و تبديل شدن به يك منطقه گردشگري و گسترش پروژه‌هاي با صرفه اقتصادي در آن بود؛ موضوعي كه كمتر كسي تاكنون به آن توجه كرده بود. جزيره‌اي كه پيش از اين به تصور عموم، مسافرت به آن امكان‌پذير نيست در حالي كه مسئولان استان و اين جزيره حكايت ديگري از جزيره خوش آب و هواي ابوموسي در خليج‌فارس دارند. سيدحسن موسوي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در همين رابطه گفت: دولت با همكاري سازمان گردشگري، مشوق‌هايي را با هدف تسهيل سفر مردم به اين جزيره در نظر خواهد گرفت.

جزيره ابوموسي يكي از خوش آب‌وهواترين جزاير خليج‌فارس است كه در 222 كيلومتري بندرعباس و 75 كيلومتري بندرلنگه در جنوبي‌ترين آب‌هاي خليج‌فارس واقع شده است. آب‌وهواي جزيره در اواخر پاييز و اواسط بهار بسيار مطبوع و آرام است.فاصله زماني اسكله نيروي دريايي بندرعباس تا جزيره ابوموسي به وسيله ناوچه‌هاي نيروي دريايي 9 تا 10 ساعت است. تاسيسات موجود در اين جزيره شامل اسكله و حوضچه براي پهلو گرفتن كشتي‌هاي ماهيگيري و نظامي، فرودگاه، كارخانه آب شيرين و ساير امكانات رفاهي از جمله مدرسه، مخابرات، سينما و تاسيسات سردخانه‌اي براي ساكنان است. آب سواحل جزيره ابوموسي يكي از زلال‌ترين و شفاف‌ترين آب‌هاي ساحلي بوده و داراي تنوع جانوري دريايي از جمله لاك‌پشت سبز دريايي، مارماهي، شاه‌ميگو، كوسه و ماهيان رنگارنگ است. ساكنان اين جزيره بيشتر به صيدماهي اشتغال دارند.جزيره داراي تپه‌ ماهور و دشت‌هاي زيبايي است كه برجستگي‌هاي تپه‌هاي شني آن و كوه بلند مخروطي شكل به نام كوه «طوا» نيز در آن چشم‌نواز است.

خبر الهیان از بررسی تشکیل استان خلیج‌فارس

 زهره الهیان نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به پیشنهاد استانی شدن خلیج‌فارس و همچنین تشکیل فراکسیونی به این نام در مجلس اظهار داشت: طرح استانی شدن خلیج‌فارس به امضای برخی نمایندگان رسیده است، اما به نظر ما بهتر است که کار کارشناسی دقیق و جدی روی این طرح صورت بگیرد.

وی افزود: لازم است تمام جوانب موضوع، منافع ملی، مباحث قومی و مذهبی و کلیت شرایط و ویژگی‌های خلیج‌فارس در این پیشنهاد بررسی شود و با یک کار کارشناسی قوی در مورد این پیشنهاد اقدام شود. 

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه تصریح کرد: پیشنهاد ما این است با توجه به اینکه فراکسیون خلیج‌فارس تشکیل شده و کار جدی خود در مجلس نهم شروع خواهد کرد، این طرح در فراکسیون خلیج‌فارس با حضور کارشناسان وزارت خارجه، وزارت کشور و نیروهای مسلح بررسی شود و سپس در این باره اعلام نظر شود.

الهیان با اشاره به تشکیل فراکسیون خلیج‌فارس گفت: این فراکسیون در مجلس هشتم شکل گرفته و اکنون امضاءهای تعدادی از نمایندگان که در مجلس نهم نیز حضور دارند، گرفته شده است و انشالله با شروع مجلس نهم و پیوستن نمایندگان جدید کار جدی این فراکسیون آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: نظر ما این است با توجه به اهمیت و حساسیت تشکیل استان خلیج‌فارس، در بررسی این پیشنهاد تعجیل نشود و ما در واقع موافق تصویب آن در مجلس هشتم نیستیم چراکه از هفته آینده بررسی بودجه در دستورکار مجلس قرار دارد و زمان کافی برای کار کارشناسی روی این طرح وجود ندارد.

این نماینده مردم تهران در خانه ملت همچنین گفت: ما با دوفوریت بررسی طرح استانی شدن خلیج‌فارس موافق نیستیم چراکه لازم است تا تمام ابعاد این طرح بررسی شود.

الهیان در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به عدم فرصت کافی برای بررسی این طرح در مجلس هشتم عملاً کار تصویب و بررسی به مجلس نهم می‌رسد و بر طبق آیین‌نامه در مجلس نهم مجدداً باید این پیشنهاد مطرح و امضاء جمع‌آوری شود.