کد خبر 11772
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۰

شناسنامه مجسمه محمد حسين شهريار در مقابل تئاتر شهر نيز مفقود شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مجسمه نيم‌تنه «استاد شهريار» اثر علي قهاري که در کنار مجسمه‌هاي کمال‌الملک و اميرکبير در بوستان دانشجو و مقابل ساختمان تئاتر شهر نصب شده بود،‌ توسط سارقان حدود 8 ماه پيش به سرقت رفت.
بعد از جريان سرقت سريالي تعدادي از مجسمه‌هاي شهر تهران، مسئولان شهري تصميم گرفتند مجسمه‌هاي بدل از جنس فايبر گلاس با روکش برنز ساخته و جايگزين مجسمه‌هاي سرقتي کنند.
اما نکته قابل توجه در مورد مجسمه شهريار اين است که نه تنها بدل اين مجسمه ساخته نشد و هنوز پايه اين مجسمه خالي است؛ بلکه چند روزي است شناسنامه اين مجسمه نيز مفقود شده و پايه مجسمه به محلي براي تبليغات تبديل شده است.
ماه‌ها از سرقت سريالي مجسمه‌هاي شهر تهران مي‌گذرد و تاکنون سارقي دستگير نشده است. مسئولان شهري وجود هرگونه فيلم از سرقت مجسمه‌ها را تکذيب مي‌کنند؛ اين در حالي است که پليس رسماً اعلام مي‌کند که تصاويري از سرقت مجسمه‌ها در اختيار دارد.
* قاليباف: سارقان به صورت باندي عمل کرده‌اند
---------------------------------------------------
بعد از سرقت مجسمه‌هاي شهر تهران برخي از مسئولان اعلام کردند اين سرقت‌ها به صورت سازمان يافته بوده است.
محمد باقر قاليباف شهردار تهران با تأکيد بر اين موضوع که شهرداري مسئول امنيت شهر نيست، تصريح مي‌کند: نگهبان‌هاي پارک‌ها بايد حساسيت بيشتري داشته باشند و اين موضوع نيز در حال پيگيري است.
وي در ادامه مي‌گويد: نيروي انتظامي اطلاعات خوبي در اين زمينه به دست آورده است.
شهردار تهران تصريح مي‌کند: دزديدن مجسمه‌ها اقدامي سازماندهي شده است و سارقان به صورت باندي عمل کرده‌اند.
البته به گفته نادر نوروزي مدير کل حقوقي شهرداري تهران، در باره سرقت مجسمه‌ها شکايت کرده‌ايم. شهرداري بحث حقوقي اين موضوع را پيگيري کرده و منتظريم تا پليس اقدامات لازم را انجام دهد.
* انتقال برخي از مجسمه‌ها نياز به جرثقيل داشت
-------------------------------------------------------
برخي از مجسمه‌هاي که از سطح شهر ربوده شد. بيش از 400 کيلوگرم وزن داشت و به راحتي امکان جابجايي آن وجود نداشت و بايد سارقان براي حمل اين مجسمه‌ها از ابزارهاي خاص استفاده مي‌کردند.
حسين کلخوراني معاون خدمات شهري شهرداري تهران در باره سرقت مجسمه‌ها گفت: مجسمه‌ها را با پيچ و مهره بر روي پايه‌ها نصب کرده و قابليت باز کردن داشته است، ولي بايد اين را بگويم که براي انتقال برخي از آنها احتياج به جرثقيل بوده است.
وي بعد از نصب مجسمه برنزي امير کبير در پارک ملت در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني بر اينکه چه تدابيري کرده‌ايد تا ديگر اين مجسمه‌ها به سرقت نرود، گفت: در مجسمه‌هاي جديد تهران از يک شرايط سازه‌اي استفاده کرده‌ايم که امکان ربودن مجسمه‌ها وجود ندارد.
معاون خدمات شهري شهرداري تهران ادامه داد: با اين روش به کار برده در نصب مجسمه‌ها امکان ربودن آنها امکان پذير نيست.
طي 8 ماه گذشته در تهران مجسمه «ستارخان» واقع در خيابان ستارخان اثر شهريار ضرابي،‌ «باقرخان» واقع در خيابان شهرآرا اثر شهريار ضرابي، صنيع‌ خاتم واقع در پارک ملت اثر حميد شانس، دو مجسمه در خانه هنرمندان ايران از آثار محمد مددي و فاطمه امداديان، «استاد شهريار» در مقابل تئاتر شهر اثر علي قهاري ، دو مجسمه «شريعتي» در پارک شريعتي اثر حميد شانس و «مادر و فرزند» اثر هژبر ابراهيمي واقع در شهرک غرب و مجسمه اين سينا، نظامي گنجوي و دادمان به سرقت رفته است و تاکنون سارقان دستگير نشده‌اند.