کد خبر 1177452
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۴

روند تحولات نشان می دهد که جو بایدن در تحقق وعده های خود مصمم نیست.

به گزارش مشرق، «جو بایدن»، رییس جمهور آمریکا، در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، یکی از برنامه‌های خود را بازگشت آمریکا به برجام اعلام کرد البته در این سیاست گفته بود که شروطی دارد.

بیشتر بخوانید:

راز دلبستگی و دلگرمی به آمریکای بدنام چیست؟

اکنون که بایدن وارد کاخ سفید شده است، هنوز خبری از بازگشت آمریکا به برجام نیست.

همگان می‌دانند که برجام یک توافق امضا شده و با چارچوب‌های مشخص خود است و هر دو طرف باید تعهدات خود را اجرا کنند.

حتی اگر آمریکا دست به لغو محدود تحریم‌های علیه ایران بزند قابل قبول نیست؛ چرا که در پس چنین اقدامی سعی دارد، افکار عمومی جهان را به رفتار خود معطوف کند و نشان دهد که به توافق هسته‌ای بازگشته است در حالی که باگشت آمریکا باید کامل باشد؛ یعنی همه تحریم‌هایی که در برجام باید لغو می‌شد لغو شود و تحریم‌هایی که دونالد ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود علیه ایران وضع کرد نیز باید لغو شود.

بیشتر بخوانید:

کاخ سفید: ایران به برجام بازگردد آمریکا نیز بازمی‌گردد

در غیر این صورت بازگشت قطره‌ای و ظاهری آمریکای دوران جو بایدن برای ایران نه تنها سودی نخواهد داشت بلکه با فرافکنی‌ها و تبلیغات گسترده رسانه‌های غربی، زیان هم خواهد دید.

آمریکا با بهره‌گیری از برجام قصد دارد مسائل منطقه‌ای را نیز مطرح کند، مسائلی که به امنیت ملی ایران مرتبط است.

موضوع توانمندی موشکی و دفاعی ایران خط قرمز است و ایران هیچگاه در باره آن مذاکره نخواهد کرد.

اما درباره مسائل منطقه غرب آسیا؛ غرب آسیا و خلیج فارس منطقه‌ای است که ایران در حساس‌ترین بخش آن قرار دارد، تاکنون همه چالش‌ها و درگیری‌هایی که در منطقه از سوی آمریکا و همپیمانان آن ایجاد شده برای تضعیف ایران بوده و سعی کرده تا با بحران آفرینی و ایجاد ناامنی، اهداف از پیش تعیین شده خود را تامین کند.

مشکل دخالت‌ها و حضور غیر قانونی و نامشروع کشورهای فرامنطقه‌ای است که با دخالت‌های خود سعی دارند از این بحران‌ها بهره ببرند، حال در این بحران‌ها هزاران نفر مردم بی‌گناه کشورهایی، چون سوریه، عراق، یمن، لبنان، فلسطین و افغانستان کشته شوند، برای آمریکا و همپیمان آن اهمیتی ندارد.

بیشتر بخوانید:

طرح سناتور آمریکایی علیه برجام

مسئله بسیار ساده و روشن است، آمریکا از هزاران کیلومتر دورتر از منطقه نیروهای خود را وارد کرده و جنگ افروزی می‌کنند، کافی است آمریکا از سوریه خارج شود، آنگاه مردم سوریه روی خوش امنیت و آرامش را خواهند دید.

عراق سال‌هاست تحت اشغال نیروهای آمریکایی است، مردم این کشور سال هاست که روی آرامش و امنیت را به خود ندیده‌اند و همچنان مشغول جنگ با گروه‌های تروریستی تکفیری وهابی داعش هستند.

آمریکا حمایت‌های خود را از تروریست‌ها قطع کند در کوتاه‌ترین زمان، مردم عراق کار داعش را یکسره خواهند کرد و امنیت به این کشور باز خواهد گشت.

اما در یمن، این کشور بیش از ۵ سال است که زیر حملات جنایتکارانه عربستان و ائتلافی که راه انداخته است، مقاومت می‌کند، تاکنون هزاران نفر از مردم مظلوم یمن به دست سعودی‌ها و اماراتی‌ها به شهادت رسیده‌اند و کودکان زیادی در این کشور به کام مرگ رفته‌اند، جرم مردم یمن چیست؟

در خبرها بود «سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته جو بایدن رییس جمهوری این کشور درصدد بازنگری در حمایت از عربستان سعودی در جنگ علیه یمن است.»

بیشتر بخوانید:

بایدن لغو تحریم انصارالله را به کنگره اطلاع داده است

اگر این بازنگری به پایان جنگ در این کشور کمک کند، اتفاق خوبی است، سرنوشت یمن باید به دست مردم این کشور رقم بخورد.

درباره فلسطین نیز ایران پیشنهاد برگزاری همه پرسی در میان همه اهالی مردم فلسطین که مسلمان و چه غیر مسلمان را داده است که البته آمریکا و همپیمانان آن برای آن که از نتیجه این همه پرسی آگاه هستند با آن مخالفند، همه پرسی در فلسطین به نابودی رژیم صهیونستی منجر خواهد شد.

منطقه غرب آسیا و خلیج فارس منطقه‌ای استراتژیک است که با دخالت‌های بیگانه به این حال و روزی که همگان می‌بینند افتاده و تنها راه برقراری صلح و امنیت در این منطقه، پایان دادن به حضور نیروهای بیگانه در این منطقه است.

باید میان کشورهای منطقه یک روابط عادی برقرار باشد؛ اکنون روابط میان کشورها عادی نیست و باعث این عادی نبودن، آمریکا و همپیمانان آن است که به نام نظام سلطه شناخته می‌شود.

منبع: میزان