روز به روز تعداد بیشتری از اصلاح‌طلبان برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ احساس تکلیف می‌کند،جالب اینجاست که این طیف اصلا برای پاسخگویی درباره عملکرد دولت و پذیرش مسئولیت، هیچ احساس تکلیفی نمی‌کند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

******

** تجدید پیمان فعالین فتنه ۸۸ با آرمان های امام!

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «اجماع اصلاح طلبانه» نوشت:«نهاد اجماع‌ساز سرانجام پس از مدت‌ها روی ریل حرکت قرار گرفت. حالا چندین‌ ماهی هست که اصلاح‌طلبان درباره جایگزین شورای عالی سیاستگذاری سرگرم بحث و بررسی هستند، آن‌هم درحالی که برخی معتقد بودند که شورای هماهنگی می‌تواند جایگزین این نهاد بالادستی شود و برخی هم به تشکیل نهادی تازه اعتقاد داشتند. سرانجام دیروز نهاد تازه‌تاسیس با عنوان جبهه اصلاح‌طلبان ایران نخستین نشست خود را در جماران برگزار کرد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«اصلاح‌طلبان می‌گویند با انتخاب «جماران» می‌خواهند بار دیگر با آرمان‌های امام(ره) و انقلاب تجدید پیمان کنند.  هرچه بود نخستین نشست جبهه اصلاح‌طلبان ایران با انتخاب هیات رییسه سنی شامل بهزاد نبو ی، حسین کمالی، آذر منصوری و عابدی به عنوان هیات‌رییسه موقت آغاز و قرار شد کمیته‌ای ۵ نفره ظرف ۷۲ ساعت آینده آیین‌نامه انتخاب هیات رییسه دایم را تدوین کنند».

روزنامه اعتماد در این گزارش تاکید کرد:«اصلاح‌طلبان بر آن شدند تا با تاسیس نهاد فرادست هم برای انتخابات ۱۴۰۰ گام بردارند و هم سایر تحرکات سیاسی خود را از طریق این نهاد انسجام بخشند... شورای هماهنگی با تشکیل کمیته‌ای، نسبت به انتخاب اعضای حقیقی نهاد اجماع‌ساز اقدام کرد تا درنهایت بهزاد نبوی، سیدحسین مرعشی، محسن امین‌زاده، محسن میردامادی، محمدرضا جلایی‌پور، علیرضا علوی‌تبار، سیدحسن رسولی، سیدسراج‌الدین موسوی، حسن صادقی، عماد بهاور، بدرالسادات مفیدی، سیدمعروف صمدی، فاطمه سعیدی، فخرالسادات محتشمی‌پور و اسماعیل گرامی‌مقدم به عنوان نفراتی انتخاب شدند تا کنار نمایندگان حقوقی ۳۱ حزب اصلاح‌طلب عضو شورای هماهنگی، این نهاد اجماع‌ساز را فعال کنند».

اصلاح طلبان در سالهای اخیر با طفره رفتن از پاسخگویی درباره کارنامه دولت، بارها ادعا کردند که رئیس جمهور در ایران نهایتا ۳۰ درصد اختیار دارد و رئیس قوه مجریه صرفا یک تدارکاتچی است و...حالا همین طیف با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با تمام قوا در پی تصاحب پاستور هستند. این چیزی جز توهین به فهم و شعور مردم نیست. اینکه در فصل پاسخگویی طفره برویم و جواب سربالا بدهیم و در هنگام انتخابات- به دلیل آگاهی نسبت به اختیارات و امکانات گسترده قوه مجریه- برای تصاحب پاستور لشکرگشی کنیم.

اصلاح طلبان علیرغم ادعاهای تکراری درباره اختیارات محدود ریس جمهور در ماههای اخیر از قریب به ۳۰ کاندیدا برای انتخابات ۱۴۰۰ نام برده و روز به روز تعداد بیشتری از فعالین اصلاح طلب برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ احساس تکلیف می کند! جالب اینجاست که این طیف اصلا برای پاسخگویی درباره عملکرد روحانی و پذیرش مسئولیت وضع موجود اصلا احساس تکلیف نمی کند!

یکی از ویژگی های بارز طیف افراطیون اصلاح طلب، «نفاق» است. امثال بهزاد نبوی، محسن میردامادی، آذر منصوری، محسن امین زاده، اسماعیل گرامی مقدم در کنار تاجزاده و حجاریان و عرب سرخی و صفایی فراهانی و...در سال ۸۸ به جهت فعالیت ویژه در خیانت نابخشودنی فتنه ۸۸ بازداشت شدند.

در آن سال فتنه گران عکس امام را پاره کردند. در روز عاشورای حسینی هلهله و شادی کرده و به ساحت سیدالشهدا(ع) جسارت کردند، شعار «جمهوری ایرانی» سر دادند. فتنه گران در آن سال صراحتا شعار دادند که «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است». در آن مقطع تحرکات ضدایرانی و آشوب و اغتشاش صورت گرفته توسط افراطیون اصلاح طلب تا جایی ادامه یافت که سران رژیم صهیونیستی، این طیف را سرمایه های اسرائیل در ایران نامیدند.

حالا این جماعت با نمایش تمام عیار نفاق، در جماران حضور یافته و مدعی شده اند که با آرمان های امام تجدید میثاق کرده اند!

**ضرب الاجل مجلس، کار بایدن برای لغو تحریم ها را دشوار می کند

روزنامه ایران در مطلبی با عنوان «ضرب الاجل اسفند» نوشت:«کشورهای اروپایی طرف برجام در شرایطی از بازگشت امریکا به برجام استقبال کرده و خواستار اجرای کامل تعهدات برجامی ایران شده‌اند که هنوز نشانه‌ای از عزم دولت جدید واشنگتن برای اجرای تعهداتش در چارچوب توافق هسته‌ای دیده نمی‌شود...به‌رغم پیش‌بینی‌ها که از تغییرات زودهنگام پساانتخابات امریکا در صحنه برجام حکایت می‌کرد با شروع به کار دولت بایدن هیچ روزنه‌ای برای بازکردن کلاف درهم تنیده این توافق به صورت عملی هنوز گشوده نشده است».

ارگان رسانه ای دولت در ادامه نوشت:«آنچه کار دولت «بایدن» بابت تأخیر در تصمیم‌گیری پیرامون برجام و لغو تحریم‌ها را دشوارتر می‌کند، ضرب‌الاجلی است که ایران درباره متوقف کردن اجرای پروتکل الحاقی تعیین کرده است...با نزدیک‌تر شدن به موعد ضرب‌الاجل ایران یعنی سوم اسفندماه نمایندگان مجلس هشدار داده‌اند که این اقدام به‌طور قطع اجرا خواهد شد».

علیرغم آنکه رسانه های غربی اذعان کرده اند که بایدن در مسئله ایران، رویکرد ترامپ را ادامه می دهد، اما در این سو رسانه های اصلاح طلب همچنان در پی تطهیر بایدن هستند.

در روزهای گذشته نشریه «کانتر پانچ» طی یادداشتی به قلم «لارنس دیویدسون» تحلیلگر آمریکایی و استاد دانشگاه وست‌چِستر، به بررسی مخالفت دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» در قبال ایران پرداخته و تحلیل کرد که آنها نیز رویکردی مشابه سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق این کشور علیه ایران اتخاذ کرده‌اند.

همچنین روزنامه ایندیپندنت در گزارشی نوشت که اظهارات «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و مقام‌های دولت وی درخصوص شرایط بازگشت واشنگتن به برجام نشان می‌دهد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا و بایدن هردو سیاست‌های مشابهی را در قبال ایران در پیش دارند.

هفته گذشته «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری اعلام کرد که هدف آمریکا این است که از برجام سکویی برای دستیابی به توافقی گسترده‌تر به‌منظور مهار برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران بسازد.

ند پرایس در این خصوص به خبرنگاران گفت:«هدف ما تنها این نیست که ایران به تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام بازگردد، بلکه ما می‌خواهیم از برجام به عنوان سکویی برای دستیابی به یک توافق گسترده‌تر که رفتارهای بی‌ثبات‌کننده ایران و برنامه موشکی‌اش را نیز پوشش دهد، استفاده کنیم».

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دقیقا تکرار اظهارات ترامپ و پمپئو است.

ضرب الاجل تعیین شده توسط مجلس، به طرف غربی این پیغام را می دهد که «اجرای برجام به هر قیمت» توسط دولت ایران دیگر ادامه نخواهد یافت. با اینکه اقدام مجلس، ابزاری در دست دولت برای امتیازگیری از طرف مقابل و جلوگیری از گستاخی های بیشتر طرف عهدشکن است، اما متاسفانه رسانه های اصلاح طلب و بعضا رسانه های دولتی، این اقدام مقتدرانه را مورد هجمه قرار می دهند.

برچسب‌ها