به گزارش مشرق، محمدحسین ایمانی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی، در گفتوگو با فارس، با اشاره به نامگذاری سال 91 از سوی مقام معظم رهبری به سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" گفت: دانشگاه علم و فرهنگ وظیفه خود میداند که دستاوردهای پژوهشی جهاد دانشگاهی را که نمونههای خارجی دارند و بسیاری از واردکنندگان از آن اطلاعی ندارند در نمایشگاهی به نمایش بگذارد که مشخص شود جهاد دانشگاهی چه تولیداتی داشته و دیگر نیاز به وارد کردن آنها نیست.
وی با بیان اینکه نیروی انسانی که در دانشگاهها حضور دارند، اصلی ترین سرمایه کشور هستند، اظهار داشت: اگر این باور را که دانشجو در دوره دانشجویی در مرحله دانشاندوزی است کنار بگذاریم، میتوانیم از افکار و ابتکارات دانشجویان استفاده کرده و از این سرمایه بزرگ بهره ببریم.
به گفته معاون آموزشی جهاد دانشگاهی، نباید منتظر ماند دانشجو فارغالتحصیل شود و آن زمان توانمندیهای دانشجو بررسی شود، چراکه دانشجو سرمایه کشور است، خصوصا در سن 18 تا 24 سالگی که سنین رشد فکری و بازدهی فکری دانشجو است.
ایمانی افزود: دانشگاه علم و فرهنگ تابستان امسال قرار است بخش نوآوری و ابتکارات دانشجویی را راهاندازی کند که زمینه تاثیرگذاری دانشجویان در توسعه کشور فراهم شود.
وی در خصوص تداوم مباحث مربوط به مهندسی فرهنگی گفت: همین که دبیرخانه دائمی برای این مبحث تشکیل شد، نشان از این دارد که قرار نیست فقط همایشی برگزار شود که تنها طرح موضوع شود و دیگر این مباحث تداوم نداشته باشد؛ برهمین اساس در اولین فرصت برنامههای دبیرخانه را برای جذب و پرورش ایدهها به جامعه شرح خواهیم داد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت پیرامون عملیاتی کردن ایدههای دبیرخانه تصریح کرد: به طور حتم اجرای این مباحث فرهنگی وظیفه دیگر بخشهای کشور است ولی این دستگاهها دیگر مشکل دنبال کردن طرح را ندارند، چراکه دبیرخانه طرحهای فرهنگی را به دستگاههای مختلف ارائه میکند و دستگاههای دیگر میتوانند آن را مورد بررسی قرار دهند.
ایمانی در پاسخ به نحوه ارتباط دانشگاه علم و فرهنگ با صنعت گفت: اگر تمام دستاوردهای جهاد دانشگاهی بخواهد جنبه مدون پیدا کند و تبدیل به بستهای برای اجرا شود، دانشگاه علم و فرهنگ یکی از مکانهای این اتفاق است.
وی افزود: در یکسال اخیر دانشگاه علم و فرهنگ در عرصه مسائل اجتماعی برای تبدیل شدن به دریچهای برای ارتباط بین دانشجو و جامعه فعال شده است.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در پاسخ به این سوال اگر به جای 200 میلیارد تومانی که طی یکسال گذشته به صورت ارز به دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج داده شده است، این مبلغ در زیرساختهای دانشگاههای کشور هزینه میشد آیا باز هم نیاز به اعزام دانشجو به خارج از کشور وجود داشت، تصریح کرد: به شرط اینکه آموزش عالی از ظرفیت دانشگاه به درستی استفاده کند، این اتفاق عملی است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: درحال حاضر با توجه به ظرفیتهایی که در جهاد دانشگاهی وجود دارد، درخواست رشتههای دکتری به آموزش عالی ارائه شده است که آموزش عالی اگر توجه بیشتری کند و این رشته ها را به تصویب برساند، سیاستی را که به دنبال اجرای آن هستند، موفقیت آمیز خواهد بود.
وی در پایان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه به بستر توسعه علمی کشور که فرهنگ است بیشتر توجه کنیم، گفت: نباید به فرهنگ به عنوان یک بخش نگاه کرد چراکه اگر بستر توسعه فرهنگی در کشور ایجاد شود، به توسعه بلند مدت و پایدار خواهیم رسید.
محمدحسین ایمانی گفت که با صرف هزینه ۲۰۰ میلیاردی ارز دانشجویی در زیرساختها میتوانیم دانشجو به خارج اعزام نکنیم.