کد خبر 118994
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۴

نخست‌وزیر دولت منتخب فلسطین تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در رویارویی با رژیم صهیونیستی نیازی به حماس ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، "اسماعیل هنیه" در مصاحبه با خبرگزاری انگلیسی"رویترز" در پاسخ به سوالی درباره امکان اقدام حماس علیه اسرائیل در صورت حمله تل‌آویو به ایران، به قدرت برتر تهران در مقابله با اسرائیل تاکید کرد و گفت که ایران برای رویارویی با اسرائیل نیازی به حماس ندارد.

وی گفت: حماس یک جنبش فلسطینی است که در داخل فلسطین فعالیت می‌کند و عملکرد سیاسی و میدانی آن متناسب با منافع ملت فلسطین است.

هنیه در پاسخ به این سوال که آیا در صورت حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران، حماس دست به جنگ علیه این رژیم خواهد زد؟ تصریح کرد: ایران هیچ درخواستی از ما نکرده است و من معتقدم که ایران نیازی به حماس ندارد.

وی افزود: تهدیدات اسرائیل روشن است و نیاز به بررسی و تحلیل ندارد اما من تصور می‌کنم که این موضوع پیامدهای خطرناکی برای کل منطقه به همراه خواهد داشت.

هنیه در واکنش به ائتلاف جدید رژیم صهیونیستی نیز اظهار داشت که این ائتلاف بنا به دلایل داخلی بوده اما ممکن است انگیزه‌های خارجی نیز داشته باشد.

وی گفت: بدون شک موضوع خارجی تلاش برای سازگاری با تغییرات بزرگ منطقه از جمله بهار عربی و شاید آمادگی برای موضوعات متعدد باشد.

 

* هشدار نسبت به شهادت حتی یک اسیر فلسطینی

هنیه در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص اعتصاب غذای صدها اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی تاکید کرد که این اعتصاب غذا آزمونی برای پایبندی اسرائیل به اصول انسانی و جهانی است.

وی نسبت به شهادت حتی یک اسیر در زندان‌های رژیم صهیونیستی هشدار داد و گفت که این اتفاق تاثیات منفی دربرخواهد داشت و افزود: من نمی‌خواهم هیچ اسیری در زندان به شهادت برسد و به همین دلیل خواهان ضرورت پایبندی به اجرای قانون بین‌المللی در رابطه با اسرا به عنوان اسرای جنگی هستم.

نخست‌وزیر دولت منتخب فلسطین درباره تلاش‌های صورت گرفته برای پایان دادن به اختلافات داخلی نیز اظهار داشت: این تلاش‌ها نمرده اما متحرک هم نیست، ما مسیر طولانی را برای دستیابی به توافق فلسطینی پیمودیم اما باز هم موانع خارجی و داخلی بر سر راه ما وجود دارد.

هنیه همچنین تاکید کرد طرفی که بیشترین بهره را از انقلاب‌های بهار عربی در تونس، مصر، لیبی و یمن می‌برد، قضیه فلسطین است.

 

* هرگز مقاومت را کنار نمی‌گذاریم

وی به میانجی‌گری مصر در سال 2011 برای تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی موسوم به "وفاداری به آزادگان" اشاره کرد و افزود که این انقلاب‌ها دولت‌هایی را که روابط تنگاتنگ با اسرائیلی‌ها و به ضرر حقوق و قضیه فلسطین داشتند، از بین بردند.

هنیه در پاسخ به این سوال که آیا حماس مبارزه مسلحانه را کنار گذاشته است، تصریح کرد: طبیعتا نه؛ مقاومت فلسطین در برابر رژیم اشغالگر با تمامی انواع مقاومت اعم از مردمی، سیاسی، دیپلماتیک و نظامی ادامه خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا حماس اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت، تصریح کرد: اسرائیل باید حق موجویت ملت فلسطین را به رسمیت بشناسد و اینکه کشور و رژیم سیاسی برای آن باشد؛ ابتدا باید اسرائیل به این سوال پاسخ دهد و بعد ما پاسخ خواهیم داد.

هنیه بار دیگر گفت که حماس آماده دستیابی به آتش‌بس بلندمدت با اسرائیل است که ممکن است ده سال یا بیشتر باشد به شرط پذیرش تشکیل کشور در اراضی که اسرائیل در جنگ 1967 به اشغال خود درآورده است.