به گزارش مشرق، آنچه فدراسیون فوتبال و شخص شهابالدین عزیزی خادم در قبال انتخاب سرپرست برای پست نایب رئیسی اول و دوم فدراسیون فوتبال انجام دادهاند، چیزی جز یک تخلف نیست. آن هم در حالی که رئیس فدراسیون فوتبال همواره از قانونمندی، شفافیت و خرد جمعی صحبت کرده است.
دقیقاً در روزی که انتخابات 10 اسفند ماه برگزار شد و عزیزی خادم توانست پیروز شود، اعلام کرد که حیدر بهاروند نایب رئیس دوم او و رئیس سازمان لیگ خواهد بود. سه روز بعد و در سایت فدراسیون فوتبال که اسامی اعضای جدید هیئت رئیسه بارگذاری شد، نام حیدر بهاروند به عنوان سرپرست نایب رئیسی دوم و رئیس سازمان لیگ ثبت شد؛ اتفاقی که یک تخلف آشکار اساسنامهای از سوی رئیس جدید فدراسیون فوتبال بود که خبرگزاری تسنیم در همان مقطع در گزارشی به آن اشاره کرد.
تخلف شهابالدین عزیزی خادم در انتصاب حیدر بهاروند به عنوان سرپرست نایب رئیسی دوم فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان لیگ طبق بند ٧ ماده ٣٣ اساسنامه فدراسیون فوتبال بود که در این بخش آمده است: «در صورتی که یکی از پستها یا تا 50 درصد پستهای هیئت رئیسه بلاتصدی شود، هیئت رئیسه، شخص/ اشخاص دیگری را برای تصدی پست مذکور تا هنگام برگزاری مجمع عمومی بعدی، جایگزین مینماید تا در مجمع عمومی بعدی شخص/ اشخاصی به عنوان جایگزین برای مدت باقی مانده، انتخاب شوند.»
با وجود اشاره به این تخلف اساسنامهای که میبایست هیئت رئیسه اقدام به انتخاب اشخاص در پستهای بلاتصدی کند نه شخص رئیس، اما تخلف مشابه باز هم تکرار شد؛ با انتخاب حمیدرضا مهرعلی به عنوان سرپرست نایب رئیسی اول که اتفاقاً این شخص هم نتوانسته بود آرای مجمع را برای حضور در هیئت رئیسه کسب کند و بسیاری این اقدام عزیزی خادم را دهن کجی به مجمع تلقی کردند. اقدامی که نه از سوی سایت فدراسیون فوتبال اطلاع رسانی شد و نه هنوز نام مهرعلی در میان اعضای هیئت رئیسه در سایت فدراسیون فوتبال دیده میشود، در حالی که در تمام اتفاقات، جریانات و جلسات در کنار رئیس فدراسیون دیده میشود.
مسلماً فدراسیون فوتبال نمیتواند این تصمیمات را هم قانونی اعلام کند و آن را منتسب به تصمیم هیئت رئیسه بداند، چرا که طبق اساسنامه شرایط برگزاری جلسات هیئت رئیسه، ابلاغ زمان، مکان و صورتجلسه به اعضا مشخص شده است. از این دو تخلف آشکار که بگذریم، عزیزی خادم فرصت چندانی برای ادامه دادن با دو یار همراه خود به شکل کنونی ندارد چرا که مدت زمان سرپرستی نواب رئیس سه ماه است که اساسنامه به صراحت به آن اشاره دارد.
در بند 4 ماده 26 اساسنامه فدراسیون فوتبال آمده است: «بعد از انتخابات رئیس، مجمع عمومی باید در مورد نامزدهای معرفی شده توسط رئیس برای پستهای نایب رئیس اول، دوم و سوم رأیگیری کند. برای انتخاب نواب رئیس، کسب اکثریت (بیش از 50 درصد) آرأی معتبر ماخوذه مورد نیاز است. اگر مجمع عمومی یک یا چند نفر از این نامزدها را با اکثریت (بیش از 50 درصد) انتخاب نکند، رئیس باید نامزد/ نامزدهای دیگر را حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ خاتمه مجمع عمومی جهت انتخاب به مجمع عمومی معرفی نماید. متعاقبا هیئت رئیسه باید یک مجمع عمومی انتخاباتی فوقالعاده برگزار نماید.»
یعنی رئیس فدراسیون فوتبال نهایتاً تا 10 خرداد ماه 1400 -سه ماه پس از برگزاری انتخابات 10 اسفند ماه 1399- فرصت دارد نواب رئیس پیشنهادی اول و دوم خود را به مجمع معرفی کند. تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته یا اگر اقدامی انجام شده، درباره آن اطلاع رسانی نشده است. طبق آخرین اطلاع رسانی سایت فدراسیون فوتبال، جلسه هیئت رئیسه که هفته گذشته برگزار شده بود، بیش از 30 مصوبه داشت که فقط 11 مصوبه اطلاع رسانی رسمی و عمومی شد. پس میتوان نتیجه گیری کرد که یا درباره برگزاری انتخابات برای انتخاب نایب رئیس اول و دوم تصمیم گیری نشده یا اگر تصمیم گیری شده، آنقدر مهم نبوده که درباره آن اطلاع رسانی شود.
برخی خبرهای غیر رسمی حاکی از آن است که قرار است برگزاری انتخابات برای انتخاب نایب رئیس اول و دوم به بهانه بازیهای خردادماه تیم ملی در مرحله مقدماتی جام جهانی 2022 به تعویق بیفتد. باید این هشدار به فدراسیون فوتبال و رئیس جوان آن داده شود که بازیهای تیم ملی بهانه جدیدی برای تخلف اساسنامهای نشود.
اگرچه بازیهای تیم ملی از اهمیت بالایی برخوردار است و فدراسیون فوتبال باید با تمام توان برای موفقیت تیم ملی در چهار بازی پیشرو تلاش کند، اما این موضوع نباید دیگر مسائل فدراسیون را تحت الشعاع قرار دهد. آن هم موضوع مهمی چون انتخابات و مشخص شدن نایب رئیس اول و دوم را که نهایتاً تا 10 خردادماه باید تعیین تکلیف شود. امیدواریم عزیزی خادم در سومین ماه حضورش در فدراسیون، برای سومین بار اساسنامه را زیر پا نگذارد.