علما و روحانیون اهل سنت به عنوان منادیان فکری مردمان این دیار ضمن تسلیت شهادت جانگداز صادق آل محمد(ص) از عشق و ارادت مردمان این دیار به پیامبر مکرم اسلام و اهل بیت می‌گویند.

به گزارش مشرق، امام جعفر صادق(ع) در طول زندگی مبارک خود توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع نماید و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم کند تا جایی که از مذهب شیعه اثنی‌عشری با عنوان «مذهب جعفری» و از آن حضرت با عنوان رئیس این مذهب یاد می‌شود. 

بعد از قرآن و پیامبر اسلام (ص)، امام صادق (ع) را به حقیقت می‌توان اولین منادی وحدت نامید. چرا که برای همدلی بین مسلمانان فرمودند: «من صلی معهم فی الصف الأول کان کمن صلی خلف رسول الله» یعنی کسی که به همراه برادران اهل تسنن در صف اول نماز جماعت شرکت کند مانند کسی است که پشت سر رسول خدا صلی الله علیه وآله نماز خوانده و به او اقتدا کرده باشد.

کردستان نماد عشق و ارادت به اهل بیت(ع)

محبت به اهل بیت(ع) در قلب و دل همه مسلمانان جهان تجلی پیدا کرده است و پیروی از قرآن کریم و  حرکت در مسیر اهل‌بیت(ع) سعادت انسان را در دنیا و آخرت تضمین می‌کند، اعتقاد و ارادت اهل سنت در سرزمین مسجد و مناره به اهل بیت و ائمه اطهار (ع) همواره مثال‌زدنی بوده است. 

بببنید:

فیلم/ بیانات رهبر انقلاب درباره زندگی سیاسی امام صادق(ع)

کردستان با جمعیت بیش از یک‌ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت از منحصربه فردترین نقاط ایران اسلامی و حتی جهان اسلامی است که مسلمانان شیعه و سنی با همدلی و وفاق در مناسبت‌های مختلف دینی و مذهبی در کنار هم حضور دارند و به عینه می‌توان اتحاد و همبستگی اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی را در این خطه از میهن اسلامی مشاهده کرد.  شعرا و ادبای کرد اهل سنت در اشعار و ادبیاتشان، ارادت اهل سنت به پیامبر و اهل بیت(ع) را اثبات کرده‌اند که با رجوع به منابع و کتب اهل سنت، این مهم را می‌توان مشاهده کرد.

امروز زمین و زمان بار دیگر در سوگ فرزندی از اهل بیت(ع) نشسته است دل‌ها به بقیع پر می‌کشد، اگر چه امسال هم همچون سال گذشته شرایط کرونایی اجازه برگزاری خیلی از مراسماتی را نداد، اما قلب مردمان کردستان در عزای فرزند رسول خدا در ماتم فرو رفته است.

علما و روحانیون اهل سنت به عنوان منادیان فکری مردمان این دیار ضمن تسلیت شهادت جانگداز صادق آل محمد(ص) از عشق و ارادت مردمان این دیار به پیامبر مکرم اسلام و اهل بیت می‌گویند ارادتی که با ذره ذره وجود مردمان این دیار پیوند خورده است.

مکتب وحدت‌آفرین امام صادق(ع)

ماموستا هاشم نوری امام جمعه اهل سنت قروه با بیان اینکه ارادت اهل سنت به اهل بیت پیامبر اسلام مثال‌زدنی است،‌اظهار کرد: اهل سنت تابع قرآن و سنت نبوی هستند و طبق دستورات قرآن و احادیث نبوی رفتار می‌کنند از این رو عشق و ارادت ویژه‌ای به اهل بیت دارند.

به گفته وی، مکتب امام جعفر صادق(ع) کان و خاستگاه وحدت است، ایشان شاگردان زیادی از مذاهب شیعه و سنی را در کنار هم گرد آورده بود، در کتاب‌های اهل سنت از فضایل اهل‏ بیت(ع) خاصتا امام جعفر‏بن محمد الصادق(ع) بسیار یاد شده و در مرتبه بالایی قرار گرفته است، که این مهم نشانه جلالت و بزرگواری حضرت در نسب و حسب است و بر مقام معنوی و علمی این امام دلالت دارد.

 مکتب امام جعفر صادق(ع) کان و خاستگاه وحدت است، ایشان شاگردان زیادی از مذاهب شیعه و سنی را در کنار هم گرد آورده بود. 

وی تصریح کرد: مبانی فقهی، علمی، کلامی و سیاسی امام جعفر صادق(ع) ضمن اینکه در بین عالمان شیعی در مرتبه بالا برخوردار است، در میان فرقه های دیگر که خود و رؤسای خویش را شاگرد امام صادق می‌دانند، بر علم و دانش، بی‌شمار علمی امام صادق(ع) اذعان دارند.

وی با عنوان اینکه امام صادق(ع) مختص به مذهب خاصی نیست و در بین مذاهب مختلف از جایگاه والایی برخوردار هستند، عنوان کرد:  جامعیت از ویژگی‌های بارز مکتب جعفری است در مکتب آن حضرت علوم مختلف و متنوع و متعددی در این مدرسه ارائه می‌شد، این امام همام با تربیت نیروهای توانمند در بخش های علمی و اعتقادی  نقش مهمی در ترویج اندیشه‌های دینی داشتند.

امام جعفر صادق(ع) الگوی بی‌نظیر علمی و وحدت آفرین

ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج هم در باره شخصیت امام صادق(ع) می‌گوید: امام صادق متعلق به شیعه نیست ایشان به کل جهان اسلام و بشریت تعلق دارند و نقش مهمی در پیشبرد اسلام داشتند.

وی با بیان اینکه امام صادق(ع) از فضائل اخلاقی بسیاری برخوردار بودند، عنوان کرد:  مالک ابن انس از امامان مشهور اهل سنت در مورد شخصیت ایشان می‌فرمایند « بهتر از جعفرابن محمد(ع)هیچ چشمی ندیده، هیچ گوشی نشنیده و درهیچ قلبی خطور نکرده است».

به گفته وی، شخصیت امام جعفر صادق(ع) به عنوان الگوی بی‌نظیر علمی و وحدت آفرین باید بیش از بیش در جامعه به ویژه برای نسل جوان تبیین شود.

امام جمعه سنندج گفت: امام جعفر صادق(ع) در علوم مختلف از جمله فقه، اصول، فلسفه، طب و غیره و در علوم طبیعی و اجتماعی بسیار توانا بودند و این سطح از توانایی موجب شده بود که شاگردان زیادی را در حوزه‌های مختلف آموزش دهند.

وی با تاکید براینکه امام صادق(ع) بیش از ۴ هزار شاگرد را آموزش داده‌اند شاگردانی که هر کدام پیشوایان مذهبی بزرگی در جهان بودند، گفت: بازگرداندن امامت به جایگاه و شانیت خاص خود در جامعه یکی از بارزترین موفقیت امام صادق (ع) در فعالیت‌های فرهنگی بود.

ماموستا رستمی در ادامه با بیان اینکه اهل بیت رسول اکرم (ص) کانون و مرکز پاکی و عفت هستند، گفت:‌ اهل بیت پیامبر (ص) از مقام و جایگاه والایی در بین همه مسلمانان دنیا به ویژه اهل سنت برخوردار هستند.

به گفته امام جمعه سنندج، اگر بر این مودت و محبت به اهل بیت (ع) اهتمام نداشته باشیم باید در ایمان خود شک کنیم.

وی با بیان اینکه اهل سنت هم مانند اهل تشیع پایبند به اهل بیت نبوت و علاقه‌مند به خاندان عصمت و طهارت (ع) هستند، تصریح کرد:  اهل سنت هم در ارادت و علاقه مندی به خاندان نبوت از شیعه جدا نیستند و در این مسئله مشکلی با هم ندارند بلکه اشتراک هم دارند، مسلمانان جهان مودت خاصی به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) دارند.

محبت به اهل بیت یک اصل قرآنی 

ماموستا عبدالسلام محمدی امام جمعه اهل سنت دهگلان هم با تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: امام جعفر جایگاه ویژه‌ای نزد اهل سنت دارند که امام مالک نسبت به شخصیت ایشان ارادت و محبت خاصی قائل بود.

وی اضافه کرد: محبت و دوستی اهل بیت پیامبر (ص) برای همه مسلمانان سنی و شیعه به عنوان یک اصل قرآنی مطرح و جایگاه اهل بیت بسیار رفیع و مبارک است.

به گفته وی، این محبت به اهل بیت به عنوان یکی از مهم‌ترین نقطه اشتراک تمامی مسلمانان می‌تواند در وحدت و همدلی فرق و مذاهب اسلامی تاثیر فراوانی داشته باشد.

محبت به اهل بیت به عنوان یکی از مهم‌ترین نقطه اشتراک تمامی مسلمانان می‌تواند در وحدت و همدلی فرق و مذاهب اسلامی تاثیر فراوانی داشته باشد.

ماموستا محمدی افزود: از دیدگاه اهل سنت امام جعفر الصادق علیه السلام سرور و بزرگ خاندان بنی هاشم در زمان خود بوده و این امام بزرگوار در علم، فقه، شرف، دیانت و صلاحیت و همچنین لیاقت، خلافت و رهبری جامعه را دارا بوده اند.

 امام جعفر صادق(ع) به اعتراف علمای بزرگ اهل سنت در جامعه اسلامی از جایگاه علمی برجسته  و ممتازی برخوردار  و از جمله تابعین و علمای مدینه و فقه‌های اهل بیت است.

 امام جعفر صادق(ع) منبع و سرآمد علم و دانش بودند

ماموستا محمدامین راستی عضو شورای برنامه‌ریزی اهل سنت از کردستان، با بیان اینکه امام جعفر صادق(ع) دارای شخصیتی علمی و جهانی بود و در طول دوران زندگی خود ۴ هزار نفر شاگرد ایشان بودند، گفت: مراجعه به کتب معتبر اهل سنت ثابت می‌کند که اکثر علما و بزرگان اهل سنت نزد حضرت امام جعفر صادق(ع) بزرگوار، تلمذ کرده‌اند و این امر بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

وی با تأکید براینکه امام جعفر صادق(ع) دارای شخصیتی علمی و جهانی بود، اعلام کرد: شخصیت امام صادق(ع) به اندازه‌ای جامع و برجسته است که بسیاری از علمای اهل سنت برتری علمی و شخصیتی ایشان را ستوده‌اند.

ماموستا راستی از امام جعفر صادق(ع) به عنوان منبع و سرآمد علم و دانش نام برد و خاطرنشان کرد: این امام همام در طول زندگی با برکتشان هزاران عالم دینی را تربیت کردند.

به گفته وی، ارادت ائمه اهل سنت به امام صادق(ع) تا جایی است که امام ابوحنیفه می‌گوید، اگر من دو سال نزد امام جعفر صادق(ع) تلمذ نمی‌کردم، به هلاک می‌رفتم.

امام جمعه موقت سنندج خاطرنشان کرد: حضرت امام جعفر صادق(ع) منبع و سرآمد علم و دانش بود و در دوران زندگی خود محور توحید تمام مسلمانان جهان اسلام بود و اگر اکنون نیز مسلمانان بتوانند شخصیت امام جعفر صادق(ع) را به‌عنوان الگوی خود قرار بدهند، معتقدم که هیچ مشکلی برای انان پیش نمی‌آید.

زندگی سراسر درس

ماموستا معروف خالدی از علمای اهل سنت کردستان نیز با تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: محبت و مودت نسبت به اهل بیت و نزدیکان پیامبر(ص) از دستورات دین اسلام است، در اهمیت جایگاه ائمه اطهار همین بس که خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم انسان‌ها را به محبت به پیامبر و اهل بیت ایشان فرمان می‌دهد.

وی با بیان اینکه امام جعفر صادق(ع) در برابر اذیت و آزار طایفه بنی‌امیه با صبر و استقامت ایستاد و این بهترین الگو برای تمام مسلمانان است، عنوان کرد: امام جعفر صادق(ع) با بصریت‌شناسی که داشتند مسئله تبلیغ و تربیت انسان‌ها را در راس کار قرار دادند و با تربیت مبلغین که شمارشان از ۴ هزار نفر گذشت اجازه ندادند دین اسلام به خطر بیفتد.

امام جعفر صادق(ع) با بصریت شناسی که داشتند مسئله تبلیغ و تربیت انسان ها را در راس کار قرار دادند

وی افزود: حضرت امام جعفر صادق(ع) خورشیدی در آسمان شریعت و امامت بودند انسان بزرگی که با تربیت هزاران شاگرد در حوزه های مختلف جهان اسلام را نجات داد.

به گفته این عالم اهل سنت، پیشوایان  چهار شاخه مذهب اهل سنت از شاگردان امام صادق بودند برای مثال ابو حنیفه به عنوان یکی از پیشوایان مهم چهار مذهب اهل اسنت دو سال در کلاس ایشان تلمذ کردند و فرمودند اگر نبود این دو سال« از لحاظ روحی، فکری و دینی هلاک می‌شدم».

دلم هوای بقیع دارد و غم صادق        عزا گرفته دل من ز ماتم صادق

دوباره بیرق مشکی به دست دل گیرم     زنم به سینه که آمد محرم صادق

منبع: فارس

برچسب‌ها