پیدا شدن گور دسته جعی در یکی از مدارس بومیان کانادا، چشم‌های جهانیان را بر روی موضوع نسل کشی کانادا گشود.

به گزارش مشرق، به تازگی گور دسته جمعی شامل ۲۱۵ جسد در محوطه مدرسه شبانه روزی کودکان بومی «کملوپس» در استان «بریتیش کلمبیا» این کشور کشف شد که این موضوع جنجال‌های بسیاری را به همراه داشت.

سیستم مدارس شبانه روزی کانادا در سال‌های ۱۸۳۱ تا ۱۹۹۶، بیش از ۱۵۰ هزار کودک بومی را در چارچوب برنامه جذب بومیان به جامعه کانادایی به اجبار از خانواده هایشان جدا کرد.

بیشتر بخوانید:

سازمان ملل به نقض جدی حقوق بشر در کانادا رسیدگی کند

کودکان مذکور در این مدارس تحت سوءاستفاده، سوءتغذیه و تجاوز قرار می‌گرفتند و براساس گزارش‌ها، ۳ هزار و ۲۰۰ کودک بومی در این مدارس جان خود را از دست دادند.

پایگاه «گلوب اند میل»، در گزارشی به این موضوع پرداخته و می‌نویسد که کشف گور دسته جمعی در مدرسه کملوپس، چشم مردم کانادا و جهانیان را بر روی نسل کشی در کانادا گشود.

«پری بلگراد»، رئیس یک موسسه حقوقی، در این باره می‌گوید «مدارس کانادایی که درگیر در جدا کردن کودکان از خانواده، زبان و فرهنگ خود بوده‎اند مرتکب نسل شکی شده‎اند؛ نسل کشی که بر اساس تعریف کنوانسیون نسل کشی، شامل آسیب زدن به کودکان، کار اجباری و مرگ این افراد است.»

اقدام این مدارس در نقض حقوق کودکان بالاترین درجه نقض حقوق کودکانی است که به اجبار جذب این مدارس شده، دفن و از یاد برده شده‎اند.

«پری بلگراد»، می‎گوید «این یک اعتبارسنجی از گفته‌های بازماندگان مدارس است و این موضوع کشور را بیدار کرد؛ این رویداد جهانیان را درباره نسل کشی در کانادا بیدار کرد و کانادایی‌ها اکنون خواستار برقراری عدالت در این زمینه هستند.»

«گلوب اند میل» در ادامه می‌نویسد «پذیرفتن حقیقت به همان سختی است که وجود دارد و اتفاق افتاده است؛ مردم کانادا اکنون از مقام‎های خود در سطح فدرال و محلی خواهان برخورد با این مسئله هستند.»

بیش از ۱۳۰ مدرسه مسکونی در کانادا فعالیت می‌کردند که کمپلوس تنها یکی از آنهاست؛ گام بعدی این است که باید اطمینان حاصل شود تحقیقات درباره این مدارس به روشی صحیح و محترمانه انجام می‌گیرد.

منبع: میزان