کد خبر 124715
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۷

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به پروژه ‌انتقال نفت نکا به جاسک گفت: این موضوع بر روی امنیت پایدار تاثیرگذار است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در همایش امنیت پایدار که به همت دانشگاه امام حسین (ع) برگزار شد، گفت: گسترده شدن مفاهیم امنیت و تغییر و تحولات زیاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و پیشرفت‌های تکنولوژی و سیستم‌های ارتباطات و رسانه‌های جمعی و پردازش اطلاعات ماهواره‌ها امنیت را در سطوح مختلف تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: امنیت پایدار عبارت است از دستیابی به شرایط مطلوب که یک دولت ملت و حکومت فارغ از تهدیدات داخلی و خارجی اعم از نظامی امنیتی و نفوذ سیاسی و اقتصادی بیگانه بتواند به اهداف راهبرد ملی خود دسترسی پیدا کند.

صفوی ادامه داد: رسیدن به امنیت پایدار اساسی‌ترین و بنیادی‌ترین نیاز و اولویت دولت‌ها، ملت‌ها و حکومت‌ها برای حفظ بقای ملی منافع و ارزش‌ها و استقلال سیاسی اقتصادی و فرهنگی و دسترسی به اهداف راهبرد ملی است.

وی با بیان اینکه حکومت بدون امنیت پایدار نمی‌توانند راهبرد ملی خود را به نتیجه برسانند، تصریح کرد: خصوصا ما که در دهه چهارم انقلاب اسلامی که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری دهه پیشرفت و عدالت است، هستیم، باید بدانیم پیشرفت و عدالت بدون امنیت پایدار ناشدنی است.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به ملاحظات تدوین امنیت پایدار در سطح ملی گفت: اولین ملاحظه، ملاحظات در سیاست خارجی است و باید بدانیم که در سیاست خارجی در محیط امنیت جهانی و مناطق پیرامون ایران چه مسائلی در حال وقوع است.

وی افزود: شناخت علائق ژئواستراتژیک، ژئوپلتیک و ژئو اکونومیک، حضور قدرت‌های سلطه‌گر در مناطق ژئوپولتیک مجاور ایران و همچنین شناخت تغییر و تحولات مناطق پیرامون ایران از جمله تغییر و تحولات سیاسی، جهت‌گیری‌های اقتصادی و جهت‌گیری‌های پیوستن به کنوانسیون‌ها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله این موارد است، به عنوان مثال تغییر مواضع و رویکرد سیاسی دولت ترکیه به سوریه باید مورد توجه باشد.

صفوی تاکید کرد: برخی از کشورهای منطقه در مرحله گذار ژئوپولتیکی هستند که ایران باید در آن تاثیرگذار باشد، همچنین تقویت و توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی ایران با حوزه‌های ژئوپولتیکی منطقه با اولویت کشورهای همسایه باید مورد توجه قرار گیرد.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا خاطرنشان کرد: تدوین راهبرد امنیت پایدار تا سال 1400 طی 3 برنامه 5 ساله پنجم، ششم و هفتم یک نیاز و ضرورت برای کشور ماست.

وی افزود: تدوین این راهبرد در سطح شورای عالی امنیت ملی و نیروهای مسلح می‌تواند امنیت پایدار را حتی با تغییر دولت‌ها ایجاد کند و تغییری در آن حاصل نشود. امنیت پایدار یک موضوع ملی است.

صفوی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: یکی از شاخص‌های اصلی امنیت پایدار، امنیت مردمی است و امنیت مردمی عبارت است از رضایتمندی مردم از حاکمان و دولتمردان.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا اظهار داشت: تقویت مناسبات فرهنگی و نفوذ فرهنگی در حوزه‌های پیرامونی انقلاب اسلامی که زمینه‌ساز بیداری اسلامی شده است، همچنین تقویت مناسبات اقتصادی فراملی با بهره‌گیری از موقعیت‌های جغرافیایی ایران، توسعه شبکه‌های و حمل و نقل جزو راهبردهای امنیت پایدار است.

وی افزود: اعطای ارزش‌های فرهنگی و تقویت همگرایی و انسجام اتحاد ملی جزء ضروریات راهبرد امنیت پایدار است، همچنین تقویت پیوند و تعامل ساختاری با حوزه‌های پیرامونی، به کارگیری قابلیت‌ها و استعدادهای موجود، مدیران و نظام مدیریت کشور، توسعه دانشگاه‌ها خصوصا در مناطق مرزی با امتیاز دادن به مردم بومی، توسعه سرمایه‌گذاری در بخش آب، انرژی و ارتباطات برای رسیدن به امنیت پایدار لازم بوده و یکی از بحران‌های آینده موضوع آب خواهد بود.

صفوی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: تشویق دولت و دادن امتیاز به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی، خصوصا در حوزه‌های انرژی، راه‌، حمل و معادن ایران اگرچه قدرت‌های خارجی مخالف آن هستند، ولی از مولفه‌های امنیت پایدار است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال پروژه خط لوله انتقال نفت از نکا به جاسک در حال تصویب شدن است که میلیاردها دلار بابت انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت از کشورهای حوزه دریای خزر به جاسک صورت می‌گیرد و سرمایه‌گذاران خارجی این قرار‌داد را بسته‌اند. این موضوع برای ایجاد امنیت ملی و پایدار ایران تاثیر‌گذار است.

وی ادامه داد: تقویت سازمان‌ها و نهادهایی که به طور خاص مسئولیت ایجاد امنیت پایدار را در کشور دارند، باید توسط دولتمردان و در برنامه ایران 1400 صورت بگیرد.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا تاکید کرد: برخی از کشورهای پیرامونی ما در حوزه‌های نظامی و امنیتی سرمایه‌گذاری کلانی می‌کنند و دولتمردان ما نباید از توجه به تقویت نیروها و سازمان‌های که مسئولیت ایجاد امنیت پایدار را دارند، غفلت کنند، در این صورت امنیت پایدار تبدیل به امنیت ناپایدار خواهد شد.