به گزارش مشرق به نقل از ایران هسته ای، در اولین گام، عملیات روانی وسیعی درباره پاسکازی تاسیسات پارچین توسط ایران آغاز شده است. «ایران هسته ای» تا ساعتی دیگر در گزارشی مبسوط به جزئیات این موضوع خواهد پرداخت اما روشن است که تمرکز بحث های رسانه ای و دیپلماتیک بر روی پارچین از جمله به این علت صورت می گیرد که بخشی از کشورهای غربی که خواهان عدم موفقیت نشست مسکو هستند، به تلاش های خود شدت بخشیده اند.
مشخصا اسراییل، امریکا و انگلیس در پی آن هستند که ایران بدون تنظیم یک مدالیته و رهیافت ساختاری که در آن گام های متقابل ایران و آژانس معین شده باشد، اجازه دسترسی به پارچین را به بازرسان آژانس بدهد.
هدف عملیات سنگین رسانه ای فعلی هم این است که ایران حس کند اگر هر چه زودتر اقدامی در این زمینه به عمل نیاورد، دچار مشکلات جدی در آینده خواهد شد.
این فضایی است که یوکیا آمانو در سفر غیر منتظره اول خرداد خود به ایران هم سعی کرد آن را به مسئولان ایرانی منتقل نماید.
این در حالی است که ایران تاکید کرده است به طور اصولی با دسترسی آژانس به پارچین موافق است اما این امر قبل از تنظیم یک مدالیته جامع امکانپذیر نیست.
همزمان با جوسازی های وسیع درباره پارچین، بخش هایی از جامعه اطلاعاتی امریکا انتشار شایعاتی درباره احتمال ساخته شدن یک تاسیسات سوم غنی سازی در ایران را هم آغاز کرده اند.
موسسه علم وامنیت بین المللی که وابسته به معاونت فنی سازمان سیا است و مسئولیت ارائه ارزیابی های فنی به این سازمان درباره موضوعاتی مانند برنامه هسته ای ایران را بر عهده دارد، روز دوشنبه 15 خرداد 1391 (4 ژوئن 2012) با انتشار گزارشی به قلم دیوید آلبرایت و اندریا استریکر مدعی شد که ایران به جر فردو و نظنز در حال ساخت سومین تاسیسات غنی سازی خود است.
این موسسه در گزارش خود به هیچ سند یا خبر معتبری دراین باره اشاره نکرده ولی صرفا با استناد به اظهارات برخی مقام های ایرانی که پیش از این از ساخت تعداد بیشتری تاسیسات غنی سازی از سوی ایران خبر داده بودند، خواستار شفاف سازی در این باره شده است.
انتشار گزارش هایی تا این اندازه خیال پردازانه و غیر مبتنی بر شواهد، نشان دهنده آن است که سرویس های غربی تصمیم دارند در آستانه مذاکرات مسکو گره های فنی جدیدی درباره برنامه هسته ای ایران ایجاد کنند.
یک کارشناس مطلع در این زمینه به ایران هسته ای گفت: «بخشی از این پروژه کار اسراییلی هاست. آنها می خواهند رسیدن به توافق در مسکو هر چه بیشتر سخت و احتمال شکست مذاکرات زیاد شود. گزارش ISIS احتمالا از همین نوع است. بخش دیگر مربوط به امریکا و انگلیس است که می خواهند قدرت چانه زنی خود در مسکو را بالا ببرند و بابت کاهش هر کدام از این جوسازی ها امتیاز مطالبه کنند. موضوع پارچین را باید از این دید نگریست».
در کنار این دور مورد، مسئله سومی که برخی کارشناسان مطلع بر آن تاکید دارند تشدید بی سابقه عملیات جاسوسی علیه برنامه هسته ای ایران در هفته های اخیر است.
گروهک منافقین که وعده هایی از جانب امریکایی ها درباره خروج قریب الوقوع از فهرست گروه های تروریستی وزارت خارجه این کشور دریافت کرده، در هفته های اخیر به تلاش برای تخلیه تلفنی شدت بخشیده است.
همچنین سرویس های غربی هم اکنون به طور متمرکزتری سعی در ردگیری ارتباطات ایمیلی و دیگر انواع مبادله اطلاعات در اینترنت دارند.
استفاده از ابزارهای فنی برای جمع آوری اطلاعات هم تشدید شده است.
شب 19 خرداد (8 ژوئن) در اتفاقی تقریبا غیر منتظره تعداد قابل توجهی از اشیاء نورانی در آیمان ایران و برخی دیگر از کشورها مشاهده شد.کارشناسان می گویند این حادثه احتمالا محصول تلفیق 4 پدیده بوده است:
1- مانور سراسری پدافند هوایی در ایران و روسیه
2- پدیده های نجومی
3- تخلیه سوخت موشک های جامد که در فضای بالای جو حرکت می کنند
4- تحرکات جاسوسی
مجموعه این اتفاقات نشان می دهد که غربی ها تصمیم دارند از موضعی متفاوت در مسکو حاضر شوند.