کد خبر 127535
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۶

با محاسبه نرخ تورم در سال جاری می توان به این نتیجه رسید که گرانی ها بخش قابل توجهی از یارانه های پرداختی را به خود اختصاص داده و نزدیک به ۸۰ درصد از یارانه صرف آن شده است.

به گزارش مشرق به نقل از پانا، هدفمندی یارانه ها دی ماه ۸۹ با هدف افزایش توان خرید طبقه ضعیف و کاهش ضریب جینی آغاز شد و اکنون با گذشته ۱۸ ماه از اجرای این طرح می توان دستاوردهای آن را بررسی و نمره مجریان طرح را محاسبه کرد.

مهمترین موضوع در این خصوص تاثیر هدفمندی یارانه ها و یارانه نقدی بر درآمد طبقه ضعیف است.

آخرین گزارش بانک مرکزی برای کالاهای اساسی مانند خوراک نشان می دهد که قیمت این کالاها با رشد ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته رو به رو شده اند.

نگاهی به قیمت کالاهایی مانند گوشت، مرغ و برنج نشان می دهد که یارانه ها تامین کننده نیازهای اولیه یک خانواده هم نیست.

یک خانواده چهار نفره حداقل باید در ماه ۴ کیلو گوشت مصرف کنند یعنی به ازای هر نفر یک کیلو و این سهم هر ایرانی است که روزانه ۳۳ گرم گوشت مصرف کند، حال برای خرید همین میزان گوشت باید ۹۲ هزار تومان یا یارانه ۲ نفر پرداخت شود.

اگر هر فرد روزانه سه وعده نان و پنیر بخواهد بخورد باید حداقل ۲ هزار تومان هزینه کند که در ماه ۱۵ هزار تومان بیشتر از یارانه پرداختی است .

اگر مسکن را به عنوان دومین نیاز مهم بدانیم و باور کنیم که در سال گذشته تنها ۲۰ درصد افزایش اجاره بها داشته ایم، و با احتساب رشد ۲۰ درصدی اجاره بها در سال جاری، در حال حاضر اجاره یک منزل مسکونی ۷۰ متری در هر کجای تهران حداقل یارانه ۴ نفر را می بلعد، البته این موضوع در خصوص شهرستانها نیز صادق است اما شدت آن به میزان تهران نیست.

از طرفی هزینه بنزین، برق، گاز، حمل و نقل و هزینه های از این دست نیز افزایش داشته است.

تورم ۲۲ درصدی بر اساس آمار بانک مرکزی ارزش یک حقوق ۷۰۰ هزار تومانی را به۵۵۰ هزار تومان رساند، و اگر خانوداه ۴ نفره باشد ۱۸۰ هزار تومان یارانه می گیرد.

به عبارتی دیگر تورم پس از یک سال ۸۰ درصد یارانه پرداختی را بلعیده است.