نماینده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا در امور ایران تهدید کرد اگر ایران از فرصت مذاکرات برای تسریع برنامه هسته‌ای خود استفاده کند، واشنگتن نیز بر تهران اعمال فشار خواهد کرد.

به گزارش مشرق، علی‌رغم اذعان سران کشورهای مختلف به شکست خوردن سیاست‌های تحریمی و فشار آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران، واشنگتن اما هنوز به اصرار این رویکرد ادامه می‌دهد.

بیشتربخوانید:

ایران در مذاکرات وین دست‌بسته نخواهد بود

«رابرت مالی» نماینده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا در امور ایران بامداد یکشنبه در مصاحبه با شبکه انگلیسی «بی‌بی‌سی»، جمهوری اسلامی ایران را به اعمال فشار بیشتر تهدید کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مالی در این مصاحبه تهدید کرد اگر ایران بخواهد از مذاکرات احیای برجام به‌عنوان پوشش و بهانه‌ای برای تسریع برنامه هسته‌ای خود استفاده کند، واشنگتن نیز بر تهران اعمال فشار خواهد کرد.

وی درباره این ادعا توضیح داد: «اگر ایران فکر می‌کند که می‌تواند از این زمان برای ایجاد اهرم‌های [فشار] بیشتر استفاده کند و سپس بازگردد و بگوید که چیز بهتری می‌خواهد، به این سادگی نخواهد بود. ما و شرکای ما فریب آن را نمی‌خوریم».

این دیپلمات آمریکایی ادامه داد: «اگر رویکرد ایران این باشد که سعی کند از مذاکرات به عنوان پوششی برای تسریع برنامه هسته‌ای خود استفاده کند و در مذاکرات تعلل کند، باید به گونه‌ای پاسخ دهیم که ترجیح ما نیست. هیچکس نباید تعجب کند که در آن مقطع فشارها بر ایران افزایش یابد».

به نوشته رویترز به نقل از این مصاحبه، مالی همچنین افزود: «ما امیدواریم که به آن [نقطه] نرسیم، اما اگر به این نتیجه برسیم، فشارها باید افزایش یابد تا این پیام به ایران ارسال شود که انتخابی که انجام می‌دهد اشتباه است. این که مسیر متفاوتی در اختیار دارد، اما مسیری به طور نامحدود باز نیست زیرا برنامه هسته‌ای ایران ماهیت توافق مورد مذاکره (برجام) را به خطر می‌اندازد».

او با تکرار ادعاهای پیشین آمریکا و بدون ارائه هیچ تضمینی، گفت: «واشنگتن آماده بازگشت به توافق هسته‌ای است و ما از تهران می‌خواهیم که رویکرد متقابل داشته باشد. مذاکرات آتی وین نقطه بسیار مهمی برای ایران برای تعیین گزینه‌های خود است».

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چند روز قبل در گزارشی جدیدی با تکرار ادعای نقض توافق هسته‌ای توسط تهران، گفت ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصد ایران به حدود صد و چهل و هشت کیلوگرم رسیده است

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است. ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است. دور هفتم مذاکرات قرار است در روز هشتم آذر ماه (۲۹ نوامبر) در وین برگزار شود.

منبع: فارس