کد خبر 132598
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۱

با وجود اینکه برای قانون اساسی آمریکا مذهب رئیس جمهور آمریکا ملاک نیست، اما مذهب روسای جمهور آمریکا همیشه فاکتور مهم و بحث برانگیزی در انتخاب رئیس جمهور آمریکا و عملکرد دولت او بوده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، در قسمت اول، به بررسی اصول کلی رابطه مذهب و جایگاه ریاست جمهوری آمریکا، بررسی مختصر مذاهب روسای جمهور آمریکا، و بررسی چالش های مذهبی برخی از روسای جمهور آمریکا پرداخته شد.
 
در این قسمت، به حاشیه های زندگی مذهبی  و گرایش های اعتقادی رئیس جمهور کنونی آمریکا، باراک اوباما، پرداخته می شود و در قسمت سوم نیز به تمایلات مذهبی میت رامنی، نامزد حزب جمهوری خواهان در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا پرداخته می شود.  
 
 باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در کتاب خود به نام جسارت امید می نویسد که وی در خانواده مذهبی بزرگ نشده است. اوباما در این کتاب پدر خود را "بی خدایی مطلق" معرفی می کند. این در حالی است که مادر اوباما، یک مسیحی و فرزندی از یک مادرمتودیست و پدری باپتیست بود. هرچند اوباما عنوان داشته که مادرش وی را به صورت مذهبی بزرگ نکرده است اما  در سال 2008 در مصاحبه با نشریه کرستیَنِتی تودی خود را یک مسیحی پارسا معرفی می کند.
 
از سال 2004 تا زمان نامزد شدن اوباما برای تصدی پست ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008 ادعاها وشایعات بسیاری در مورد مذهب اوباما در میان در جامعه آمریکا منتشر شده است.
 
بیشتر این ادعاها و شایعات حول محور "مسلمان بودن اوباما" بوده است.
 
در سال 2004 و زمانی که اوباما نامزد مجلس سنای آمریکا شده بود یک ایمیل زنجیره ای در میان جامعه آمریکا منتشر شد که ادعا می کرد اوباما یک مسلمان است و دین خود را مخفی کرده است. این ادعا توسط محافظه کارانی چون راش لیمبا و میشل سویج به سرعت رسانه ای گشت. برنامه های رادیویی لیمبا و سویج از پرمخاطب ترین برنامه های رادیویی در آمریکا هستند که در هفته به ترتیب 15 و 13 میلیون شنونده دارند.
 
در سال 2008 و در گیر و دار کمپین انتخاباتی ریاست جمهوری اوباما  ایمیل دیگری در اینترنت منتشر شد که ادعا می کرد اوباما در سال 2005 برای آغاز سناتوری خود، به جای سوگند با کتاب مقدس با قرآن کریم سوگند خود را به جا آورده است.
همچنین در سال 2008 ایمیل دیگری در اینترنت منتشر شد که در آن گفته شده بود نام اصلی اوباما، باراک محمد اوباما است و نه باراک حسین اوباما.

اوباما همان دجال است
 
در کمپین انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 ایمیلی در اینترنت منتشر شد که ادعا می کرد اوباما همان دجال یا ضدمسیح ذکر شده در کتاب مقدس است. ادعایی که توسط برخی از کلیسا های تندرو آمریکایی به صورت جدی دنبال می شود. به عنوان نمونه کلیسای باپتیست وستبورو درشهر تپیکا ایالت کانزاز همچنان در اعتراضات بحث برانگیز خود اعلام می کند که اوباما همان ضد مسیح است و از پوسترهای با همین مضمون استفاده می کند.
 
در سال 2008، مجله "اینسایت آن نیوز" مدعی شد که به گفته فردی از کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون، اوباما در کودکی به مدت چهار سال در یک مدرسه مذهبی مسلمانان  درس خوانده است. گفته می شود که پس از این اتفاق هیلاری کلینتون به دنبال متهم کردن اوباما به اتهام پنهان کاری در پس زمینه اسلامی خود بوده است. مدتی بعد سی ان ان در گزارشی اعلام کرد که اوباما پس از حضور یک ساله در یک مدرسه کاتولیک به یک مدرسه غیر دینی در اندونزی رفته است. مسئولین این مدرسه اعلام کردند که مدرسه اوباما مذهبی نبوده و دانش آموزان فقط 2 ساعت در هفته براساس مذهب شان تحت تعلیمات مذهبی قرار می گرفته اند.
 


خدا آمریکا را لعنت کند
 
موضوع مذهبی بحث برانگیزی دیگری که در زندگی اوباما به چشم می خورد، جریان اظهارات یک کشیش نزدیک به اوباما است.
 
جرِمایا رایت کشیش ارشد بازنشسته کلیسای متحد تثلیثی مسیح در شیکاگو، پس از حوادث 11 سپتامبر در یک سخنرانی مذهبی اظهار داشته بود: "دولت به آنها [سیاه پوستان] مواد مخدر می دهد، زندان های بزرگتر می سازد، قوانین سخت‌گیرانه تر به تصویب می رساند، و از ما می خواهد «خدا آمریکا را حفظ کند» بخوانیم. نه، نه، نه، خدا آمریکا را لعنت کند." در سال 2008، شبکه ای بی سی آمریکا این اظهارت را از میان سخنرانی ها سال 2003 رایت استخراج می کند. این اظهارات می توانست ضربه سختی به نامزدی اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008 بزند.
 
اوباما از دهه 1980جرمایا رایت را می شناخت. رایت یک کشیش ارشد کلیسای متحد تثلیثی مسیح بود و اوباما برای این کلیسا کار می کرد. رایت، باراک اوباما و میشل اوباما را به عقد هم درآورده بود و 2 فرزند آنها را نیز غسل تعمد داده بود. اوباما عنوان کتاب جسارت امید خود را با الهام از یکی از خطابه های رایت انتخاب کرده بود. در سال 2007 رایت به عضویت یک کمیته مرکب از 170 رهبر مذهبی سیاه پوست برای کمک به اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آمد.
 
چند ماه پیش از داغ شدن رقابت های انتخاباتی سال 2008 اوباما و همسرش اعلام کردند که از عضویت در کلیسای متحد تثلیثی مسیح انصراف داده اند. اوباما و همسرش 20 سال عضو این کلیسا بودند. به گفته موسسه تحقیقاتی پیو اوباما در واشنگتن به دنبال کلیسایی برای عضویت می گردد. گفته می شود اوباما و خانواده او فعلا اعمال مذهبی خود را در یک کلیسای کوچک در کمپ دیوید انجام می دهند.
 


با وجود اینکه اوباما اعلام کرده که یک مسیحی است اما می توان گفت مذهب اوباما برای جامعه آمریکا هنوز یک معما است.
براساس نظرسنجی هفته پیش موسسه نظر سنجی گلوپ، بسیاری از آمریکایی ها نمی دانند مذهب اوباما چیست. بر طبق این نظر سنجی فقط 34 درصد مردم آمریکا مذهب اوباما را به درستی می داند. همچنین 44 درصد گفته اند نمی دانند مذهب اوباما چیست و 11 درصد هم گفته اند اوباما مسلمان است که بیشتر آنها جمهوری خواه بوده اند. 8 درصد افراد شرکت کننده در این نظرسنجی هم معتقد بوده اند اوباما دین خاصی ندارد.