بلومبرگ در گزارشی نوشت، با توجه به اینکه امیدی به افزایش تولید اوپک پلاس و نفت شیل نیست، افزایش تولید و صادرات نفت ایران می تواند، رانندگان آمریکایی را که با افزایش قیمت بنزین مواجه‌اند، نجات دهد.

به گزارش مشرق، بلومبرگ طی گزارشی به افزایش تولید و صادرات نفت ایران و اینکه این افزایش تولید می‌تواند قیمت نفت خام و بنزین را برای رانندگان آمریکایی کاهش دهد، پرداخته است. آنچه از این گزارش برمی‌آید، به نظر می‌رسد، آمریکایی‌های ناامید شده از افزایش تولید اوپک پلاس، به نفت ایران پناه آورده‌اند.

این شبکه تلویزیونی با اعلام اینکه احتمالا شاهد افزایش تولید نفت از سوی ایران خواهیم بود، مدعی شد این امیدی است که حداقل در مذاکرات وین وجود دارد.

تحریم‌های ایران در ابتدا در سال ۲۰۱۶ پس از ایجاد محدودیت‌هایی در برنامه هسته‌ای ایران، برداشته شد اما پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا توافق را پاره کرد، دوباره اعمال شد.

در حالی که هم‌اکنون صادرات و تولید نفت ایران به شدت افزایش یافته است، بلومبرگ ادعا می‌کند با برداشته شدن دوباره تحریم‌ها، موجی از بشکه‌های نفت ایران به مخازن و کشتی‌ها روانه خواهد شد و این امر از افزایش بیشتر قیمت نفت جلوگیری می‌کند.

 افزایش تولید و صادرات نفت ایران می تواند قیمت نفت خام و بنزین را برای رانندگان آمریکایی کاهش دهد و به نظر می رسد، آمریکایی های ناامید شده از افزایش تولید اوپک پلاس، به نفت ایران پناه آورده اند.

به نوشته این گزارش، این امر فشار را از روی رانندگان (آمریکایی) که از قیمت بالای سوخت رنج می‌برند، برمی‌دارد. قیمت سوخت به بالاترین رقم در ۷ سال گذشته رسیده است.

بلومبرگ در ادامه نوشت، مهم‌تر از اینها برای ایران، تضمینی است که دولت‌های آمریکا نتوانند به‌راحتی دوباره توافق را لغو کنند.

* ایران زودتر از انتظار تولیدش را افزایش می‌دهد

زمانی که در سال ۲۰۱۶ تحریم‌ها برداشته شد، ایران تولید نفت خود را سریع‌تر از انتظار افزایش داد. بیشتر تحلیلگران شاهد بودند ایران طی ۱۲ ماه، ۵۰۰ هزار بشکه در روز بر تولید خود افزود. در واقع، ایران در کمتر از ۴ ماه افزایش تولید را انجام داد و پیش از پایان یافتن سال، دوباره تقریبا همان میزان بر تولید خود افزود.

دلایلی وجود دارد که فکر می‌کنیم، این کشور احتمالا بار دیگر این کار را انجام دهد.

* صادرات نفت ایران با تحریم‌ها هم ادامه دارد

ایران در حال حاضر، نفت و محصولات نفتی خود را به چین و کشورهای دیگر و میعانات گازی که نوعی نفت بسیار سبک است را به ونزوئلا صادر می‌کند و همچنان به صادرات نفت خود ادامه می‌دهد.

* تمایل مشتریان نفت ایران برای خرید دوباره از این کشور

در سال ۲۰۱۶، خریداران هندی و اروپایی به سرعت خرید نفت از ایران را افزایش دادند. آنها با توجه به کمبود عرضه و قیمت بالای ۹۰ دلار نفت، دوباره همان اندازه مشتاق خواهند بود تا این کار را انجام دهند.

* افزایش تولید نفت ایران و کمک به اوپک پلاس

در حال حاضر اوپک پلاس در افزایش تولید به میزانی که متعهد شده است، با چالش روبروست. در عین حال تولید نفت شیل هم نشانه‌ای از افزایش نشان نمی‌دهد. از این‌رو احتمالا نفت ایران به کمک رانندگان آمریکایی بیاید.

در عین حال، رویترز نیز به نقل از منابع اوپک پلاسی نوشت عرضه بیشتر نفت ایران می‌تواند عدم توانایی برخی از کشورها برای افزایش تولید را جبران کند؛ البته این امر مستلزم تغییر سهمیه‌ها و جا باز کردن برای بشکه های نفت ایران است.

منبع: فارس