اين در حالي است که ناشر اين کتاب، هويت نويسنده کتاب را زيرسوال برده و در گفتوگو با خبرنگار مشرق، شخص ديگري را به عنوان نويسنده کتاب «من آقام يا الاغ؟!!» معرفي ميکند. جالب اينکه به گفته اين ناشر نام وي نيز «فرزاد حسني» است و با «فرزاد حسني» بازيگر و مجري سابق که تاکنون مدعي نوشتن اين کتاب بوده، رابطه نزديک هم دارد! اما اين ناشر از در اختيار گذاشتن اطلاعات بيشتر درباره وي اجتناب کرد.
- آيا آن فرزاد حسني مجري از اين تشابه اسمي سوءاستفاده کرده و براي پررنگ کردن رزومه کاري، خود را نويسنده اين کتاب هم معرفي کرده و وقتي رسانهها به سراغش آمدند درباره چندوچون نگارش آن توضيحاتي داده؟
- و يا فرزاد حسني مورد نظر ناشر اين کتاب از اين تشابه اسمي بهرهبرداري کرده و وقتي ديده ميزان فروش کتابش بيشتر ميشود سکوت کرده و..؟
- و يا اينکه ناشر تازه متوجه اين اتفاق شده و...
- و يا اينکه اين اشتباه رسانهها بوده که فرزاد حسني را خيلي هم نميشناسند!
و اما درباره کتاب
اين کتاب با 13 داستان کوتاه سعي در تجربه جديدي دارد؛ لکن بنا بر نظرات کارشناسان ادبيات ايرادهاي بسياري بر اولين اثر داستان وي وارد است.
حسني براي فرار از ايرادهاي کتابش اذعان داشته: «در اين مجموعه اصول کلاسيک داستاننويسي را کمتر مدنظر داشتم. در اين کار ويژگيهايي وجود دارد که شايد حاصل يک کار تجربي باشد و با توضيحي ديگر تا حد زيادي از علاقهام به سينما نشأت ميگيرد.»
لحن گزارشگونه و غيرداستاني در بيان وقايع و ادبيات گزنده نويسنده از شاخصههاي کتاب «من آقام يا الاغ ؟!!» است.
فرزاد حسني با تشريح آرايش غليظ دختران و توصيف رفتارهاي زنان خياباني در برخي از داستانها سعي در تازگي موضوعات دارد! اما پرداختن به موضوعات تکراري در انتخاب سوژه داستاني،خستهکنندهاي پديد آورده است.
اين مجري سابق تلويزيون در صفحات متعددي به بسياري از قوانين اجتماعي و مجريان قانون تعريض ميکند. (صفحات 33، 36، 56، 69 و ...کتاب) آنچه در محتواي مجموع داستانهاي کتاب «من آقام يا الاغ؟!!» مهم جلوه ميکند، پيگيري يکي از مخربترين جرياناتي است که توسط نسل سوم کانون نويسندگان ايران در آثار داستاني ظهور و بروز يافته و آن تخريب «بنياد خانواده» است.
از جمله مصاديقي که ميتوان براي اين ادعا مطرح کرد، خيانت عاطفي مرد و زن، ازدواجهاي غيرمتعارف و بدون رضايت خانواده، افسردگي و در نهايت خودکشي در روابط خانوادگي و همينطور عادي سازي طلاق به بهانههاي مختلف در خانوادهها و ... است.
آنچه که توجه مخاطب را به اولين کتاب «فرزاد حسني» جلب ميکند، عنوان و طرح جلد آن است. طرح کاريکاتوري افسردگي يک انسان در ميان دشتي از الاغ همراه با عنوان «من آقام يا الاغ ؟!!» تداعيکننده يکي از جرياناتي موسوم به «حزب خران» است؛ جرياني که عدهاي از اعضاي کانون نويسندگان ايران در دوره پهلوي اول براي تمسخر نظام حاکم آغاز کردند و «سيدفريد قاسمي» بعد از انقلاب بدان پرداخت.
اين موج خريّت از نشانههاي اعتراض به استبداد است، بدين معني که ما قبلاً آدم بوديم و نگذاشتيد کار کنيم و خواستيد خر باشيم و الاغ اين رويکرد سابقاً در کشور روسيه در دوره استالين با «موج مگس» مطرح بود.
از طرفي «توکا نيستاني» طراح جلد کتاب «من آقام يا الاغ؟!!» نيز از اعضاي کانون نويسندگان و عضو فعال در روزنامههاي اصلاح طلب است. پشت جلد اين کتاب، يادداشتهايي از «تهمينه ميلاني»، «مرضيه برومند»، «توکا نيستاني» و... در تعريف و تمجيد از نويسنده و کتابش مشاهده ميشود.
نکته ديگر اينکه ناشر اين کتاب يعني «نشر افراز» حامي جريانهاي سياسي اپوزيسيون و ناشر آثاري افرادي چون «پائولو کوئليو» و «مرتضي کربلاييلو» است.
مصاحبههاي قبلي «فرزاد حسنيِ» مجري درباره اين کتاب: