کد خبر 13737
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۱

در حالي که وزير بهداشت طي اظهاراتي گفته بود که اين حکم با پيشنهاد معاون رئيس‌جمهوري بود اما معاون رئيس‌جمهوري گفت با پيشنهاد مرضيه دستجردي، وزير بهداشت، نامه ادغام دانشگاه علوم پزشکي ايران را داده است.

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، در زير گفت‌و هاي وزير بهداشت و معاون رئيس‌جمهوري در اين خصوص را مي‌‌خوانيد:

وزير بهداشت: تغيير در دانشگاه علوم پزشکي ايران، پيشنهاد معاون رئيس‌جمهوري بود
ما از فرصتي که پيشنهاد معاون رياست جمهوري بري انتقال دانشگاه ايران داده شد، براي ساماندهي خدمات و توسعه علم در دانشگاه‌هاي تهران استفاده کرديم.
"پيشنهاد انتقال دانشگاه علوم پزشکي به کرج از سوي آقاي فروزنده مطرح شده و بايد اين پيشنهاد اصلاح مي شد." مرضيه دستجردي با اعلام اين موضوع در گفت‌و گوي ويژه خبري شبکه 2سيما افزود: "نظر ما اين بود که دانشگاه ايران به کرج منتقل نشود و تنها آن قسمت از کارکنان استان البرز در دانشکده علوم پزشکي کرج همانجا باقي بمانند، منتهي ما از فرصت براي ساماندهي خدمات و توسعه علم در دانشگاه‌هاي تهران استفاده کرديم."
وزير بهداشت در قسمت ديگري از گفت‌و گوي خود درباره اختيارات قانوني در انحلال و ادغام دانشگاه‌ها گفت: "شوراي گسترش آموزش عالي تصويب کرد که اين دانشگاه تصويب شود. ما هم در وزارت بهداشت، پيشنهاد آقاي دکتر فروزنده را در اين شورا برديم و مصوب کرديم. از اختيارات شوراي گسترش است که اختيار انحلال و ادغام دانشگاه هاي کشور را داشته باشد."
وي همچنين در پاسخ به سئوال مجري درباره ضرورت اين ادغام گفت: "از دو منظر به اين ادغام نگاه مي کنيم، ابتدا از منظر پاسخگويي به سلامت مردم در استانهاي البرز و تهران و دوم از منظر توسعه علم و فناوري. به هر جهت با تصميم دولت و مجلس، استان البرز ايجاد شده و شبکه بهداشت و درمان خود را دارد و نياز به بيمارستانهاي حوزه اين استان داشت. از سوي ديگر سامان دهي در نظام خدمات بهداشت و درماني به استان تهران با توجه به ساماندهي انجام شده، کاملا امکان پذير است."
وي درباره گذشته تاريخي اين تصميم اضافه کرد: "شبکه تهران در سال 72 بين سه دانشگاه توزيع شد. ما در شرايط گذشته، امکان چنداني براي سامان بخشي در ارجاعات، اورژانس و نظارتها نداشتيم. با ادغام دانشگاه علوم پزشکي ايران، شبکه تهران اکثرا به دانشگاه شهيد بهشتي واگذار شده و کلانشهر تهران، ساماندهي خوبي پيدا کرده و ما توانستيم شبکه بهداشت و درمان را در تهران ارتقاء دهيم."
وي در خصوص واگذاري کليه بيمارستان به دانشگاه شهيد بهشتي و عدم اختصاص دانشجويان و هيات علمي دانشگاه ايران به دانشگاه شهيد بهشتي توضيح داد: " در مورد ندادن بخشهاي آموزش و پژوهش به دانشگاه شهيد بهشتي هم علت اين بود که اين دانشگاه خود را وارد سيستم اصلاح در نظام آموزشي کرد به طوري که دانشگاه شهيد بهشتي تافته جدابافته است و آنها کاملا با ساير دانشگاه هاي کشور متفاوت هستند."
به گفته دستجردي، اگر دانشجويي در دانشگاه هاي عادي علوم پزشکي، شروع به خواندن درس کند، بخش به بخش درس خواهد خواند، ولي در دانشگاه شهيد بهشتي، از چندين سال پيش شروع کرده اند موضع به موضع، آموزش پزشکي را پيش ببرند. "دانشگاه شهيد بهشتي به همين خاطر هيچ دانشجويي را نمي تواند بپذيرد. ما اجبار داشتيم آموزش و پژوهش را به دانشگاه تهران بدهيم. در عين حال چون دانشگاه شهيد بهشتي دانشگاه خوب است، تمام درمان به آنجا داده شده. به عبارت ديگر در دو دانشگاه، قسمتهاي پولدار و گوشتدار تقسيم شده است."
وي در شرح ادغام دانشگاه افزود: "فعلا همه تثبيت شده اند و مقامهاي مديريتي دانشگاه ايران به عنوان قائم مقام دانشگاه تهران حکم دريافت کرده اند."
معاون رئيس‌جمهوري: با پيشنهاد وزير بهداشت، دانشگاه را ادغام کرديم
معاون رئيس‌جمهوري گفت با پيشنهاد مرضيه دستجردي، وزير بهداشت، نامه ادغام دانشگاه علوم پزشکي ايران را داده است.
لطف‌اله فروزنده دهکردي، معاون توسعه نيروي انساني رئيس‌جمهوري گفت با پيشنهاد مرضيه دستجردي، وزير بهداشت، نامه ادغام دانشگاه علوم پزشکي ايران را داده است.
معاون رئيس‌جمهوري در گفت‌و گوي ويژه خود با بخش 22 و 30 شبکه 2 سيما افزود: "پيشنهاد دکتر دستجردي اين بود که دانشگاه علوم پزشکي ايران را به خاطر اينکه سه چهارم در استان البرز قرار دارد، به استان البرز منتقل کنيم. بعد از بررسي گفتيم هر پيشنهاد را وزارت بهداشت بدهد، ما قبول کنيم. پيشنهاد وزارت بهداشت بود که بخشهاي واقع در استان البرز در اين استان قرار گيرد و الباقي در دانشگاه هاي تهران و شهيد بهشتي ادغام شود."
وي در قسمت ديگري از سخنانش گفت: "طبق قانون توسعه برنامه چهارم، هيات امنا مي تواند ساختار را تغيير دهد. آنها ميتوانند اين کار را انجام دهند. وزارت بهداشت، قانونا داراي اختيارات کامل در اين مورد است. از جمله در ماده 115 قانون مديريت شوراي عالي اداري،دولت نيز اختيارات مفصلي از جمله ادغام دارد. فقط مصوبات مجلس را نمي تواند ادغام کند، به همين دليل، ما ادغام را غير قانوني نمي دانيم."
وي با اشاره به اينکه بحث‌هايي در شوراي اداري است که کليه موسسات پژوهشي و آموزشي را از تهران خارج کند، افزود: "اگر ما بخواهيم مصوبه مجلس را اجرا کنيم، چه بايد بکنيم؟ ما بايد بررسي کنيم فعاليتهاي موازي، هزينه بر، قابل ادغام و کوچکسازي و واگذاري را دنبال کنيم. راه نجات کشور در اين است."
فروزنده در قسمت ديگري از سخنانش گفت: "چرا ما در بحث انتقال کارکنان از پايتخت، سرعت را کم کرديم؟ چون مباحث نيروي انساني را توجه مي کنيم. هيچ مشکلي براي کارکنان به وجود نخواهد آمد. انتقال نيروي انساني از اين دستگاه به آن دستگاه رايج است. مجموعه اي که از تهران به کرج منتقل مي شوند، امتيازي را دريافت مي کنند. رفت و آمد آنها حذف مي شود و از امتياز ويژه استفاده خواهند کرد. استادان و هيات علمي نيز رتبه و جايگاه علمي خود را حفظ خواهند کرد."
وي درباره سرنوشت کارکنان اين دانشگاه ادغام شده گفت: "اگر نياز به تعريف پست جديد اداري باشد، ما پست تعريف مي کنيم. در صورت لزوم، سطح معاونتها را ارتقا مي دهيم و اصلاح ساختار را انجام خواهيم داد. تمام دستگاه ها ملزم شده اند تا از ظرفيتهاي استان تهران، مسئله کرج را حل کنند. يک راه حل، استخدام کردن است، ولي راه حل ديگر، آوردن نيرو و تامين تجهيزات از استان تهران است. بخش اعظم از سازمانهاي استان البرز راه اندازي شده و با تعيين ضرب الاجل، کارها پيش مي رود."
فروزنده در قسمت ديگري از سخنانش اظهار اميدواري کرد تعامل بين دو دانشگاه باعث ارتقاي افراد شود.
به گفته وي دانشجويان و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران مي‌توانند کار خود را در دانشگاه تهران، دنبال کنند.
وي در توضيح "عدم تمايل دانشجويان دانشگاه ايران به انحلال اين دانشگاه" از واژه "اينرسي مقاومت" استفاده کرد و افزود: "دليل اين اينرسي مقاومت، برداشتهاي مختلفي است که از اين طرح شده است، در اجرا عموما مسايل و عواملي به وجود مي آيد که بايد في الجمله شناسايي و حل کرد."
وي در ادامه افزود: "بعد از روشن‌گري، ابهام‌ها حل مي‌شود و همراهي به وجود مي‌آيد. طبيعي است مقاومت به نقطه نزول برسد و بعد منجمد شود و پس از توجيه ها، احساس نشود که برتري براي کسي وجود دارد. اميدواريم اين تلاشها ادامه پيدا کند. همه به دنبال بهبود کار وکيفيت بالاتر هستيم."