به گزارش مشرق، افزایش احساس امنیت به میزان خود امنیت و بلکه بالاتر از آن برای پویایی یک جامعه ضروری است. با خلأ احساس امنیت، حتی با وجود توانایی و انگیزه در میان افراد یک جامعه، امکان فعالیتهای متنوع اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و خدماتی از بین میرود.وجود فیزیکی پلیس در جامعه و روئیت پلیس از سوی متخلفان و خلاف کاران رفتار بازدارنده به دنبال دارد.
چند سالی است که بحث کمبود نیروی پلیس از زبان رؤسای پلیس شنیده میشود، فرماندهان فراجا میگویند درست است که کمبود نیرو داریم اما مجموعه پلیس تمام تلاشش را برای جبران کردن این مهم به میدان آورده است. استفاده از گشتهای موتوری و کمک از نگهبانان محله از جمله راهکارهایی بوده است که پلیس جمهوری اسلامی برای جبران کمبود نیرو و به تبع آن کمبود کلانتری و پاسگاه در ایران به کار گرفته است.
باید به ازای ۵ هزار شهر و دهستان در کشور بیش از ۵ هزار کلانتری و پاسگاه داشته باشیم که این عدد در حال حاضر تعداد ۳ هزار کلانتری و پاسگاه است.
برای با خبر شدن از آخرین وضعیت تعداد کلانتری و پاسگاهها به سراغ سردار مهدی معصوم بیگی رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی کل کشور (فراجا) رفتیم.
سردار معصوم بیگی گفت: برای مشخص شدن کمبود کلانتریها و پاسگاهها باید استانداردهای مختلف جهانی را در نظر گرفت.
وی افزود: یک استاندارد جهانی وجود دارد که به ازای هر شهر و دهر دهستان باید یک کلانتری و یک پاسگاه داشته باشیم، اگر بخواهیم وضعیت کلانتریهای کشور را طبق این استاندارد تعیین کنیم، ما باید به ازای ۵ هزار شهر و دهستان در کشور بیش از ۵ هزار کلانتری و پاسگاه داشته باشیم که این عدد در حال حاضر تعداد ۳ هزار کلانتری و پاسگاه است، یعنی نسبت به این استاندارد ۲ هزار پاسگاه و کلانتری کم داریم.
رئیس پلیس پیشگیری فراجا گفت: در جهان استاندارد دیگری است که مصوبه برنامه ششم توسعه در ایران هم هست، بر اساس این استاندارد به ازای هر هزار نفر باید ۵ نفر مأمور پلیس داشته باشیم، که این عدد در ایران ۲.۷ است، یعنی زیر ۳ نفر مأمور به ازای هر هزار نفر.
معصوم بیگی با اشاره به استاندارد جهانی دیگری که معمولاً به ازای هر هزار نفر ۵ تا ۹ نفر پلیس وجود دارد، گفت: نیاز ما به کلانتریها و پاسگاهها بیش از آنچه است که الان در کشور وجود دارد.