به گزارش خبرنگار سياسي مشرق، شرارتهای رژیم بعثی بعد از پذیرش قطعنامه 598 از سوی ایران هم ادامه پیدا کرد. در جبهه غرب، گروهک منافقین با تجهیزات و ادوات نظامي سبك و سنگيني كه صدام حسین تکریتی در اختيارشان گذاشته بود و با استفاده از صدها خودرو صفركيلومتر اهدايي كشورهاي عربي، وارد خاک کشور شدند.
برنامه ریزی آن ها اینگونه بود که از خاک اسلام آباد غرب وارد ایران شوند و در 33 ساعت نهايتاً از مسير همدان و قزوين به تهران برسند. نام عملیاتشان را هم گذاشته بودند: فروغ جاویدان ولی بین خودشان از "مهران تا تهران" هم می گفتند. و این در حالی بود که مقاومت مردمی در مقابل شرارتهای منافقین در آخرین روزهای جنگ مثال زدنی بود.
همراهي با مردم در جبهه
در این ایام درخواست نمایندگان تازه وارد شده به مجلس سوم جالب بود. احمد زمانیان نماینده مردم نهاوند، چهارم مردادماه در نطقی گفت که "همانگونه که بارها در جلسات علنی عرض کرده ام جانشین محترم فرماندهی کل قوا و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی اجازه و دستور دهند تا ما نمایندگان به حوزه های انتخابیه رفته و با موکلین خود به جبهه میرویم تا در نتیجه این حرکت عظیم صدها هزار نیروی دیگر به جبهه اعزام گردند."
نمایندگان دیگری نیز این درخواست را داشتند. به طوری که مهدی کروبی رئیس وقت مجلس سوم وقتی نطق پیش از دستورش را شروع کرد گفت: "من امروز وارد راهرو مجلس که شدم، نمایندگان محترم و عزیزمان پشت سر هم تقاضا داشتند که جلسه مجلس هم برای چند روزی در این شرایط و اوضاع و احوال تعطیل بشود. ما مشتاقیم که در حوزه های انتخابیه و جبهه و در کنار نیروهائی که از شهرهای مختلف به جبهه اعزام میشوند باشیم و همراه با آنها به سوی جبهه ها برویم.
بنا به اصرار و خواست نمایندگان محترم. هیأت رئیسه جلسه فوق العاده تشکیل داد و تصویب کردند اینکه جلسه فعلا تعطیل باشد برای رفتن نمایندگان محترم که در خواستشان هست و مصر هستند به سوی جبهه ها و حوزه های انتخابیه و همگام و همراه و هماهنگ با نیروهای رزمنده به سوی جبهه ها. لذا ما جلسه را فعلا تعطیل میکنیم تا اطلاع ثانوی که اعلام خواهیم کرد که جلسه از کی شروع میشود. توفیق و موفقیت همه عزیزان را از خدای بزرگ خواستاریم و صمیمانه تشکر و قدردانی میکنیم از ملت مقاوم و فداکارمان، از مسؤولین رده بالای جمهوری اسلامی از ریاست محترم جمهوری ، از مسؤولین ، از ائمه جمعه ای که این روزها به سوی جبهه ها حرکت کرده اند که انشاءالله روزهای سرنوشت ساز و روزهای حساسی است البته باز ما یادآوری میکنیم. ما قطعنامه را پذیرفته ایم همانطور که امام عظیم الشأن و بزرگوارمان فرموده و تاکتیک هم نیست اما در عین حال باید آماده باشیم، زیرا اینکه دشمن ما و حریف ما و خصم ما که عامل استکبار جهانی و کفر جهانی و قدرتهای جهانی است، او به هیچ چیز پایبند نیست»
منافقین به حمایت صدام حسین تمام نیروها و ادوات خود را بسیج کرده بودند که به تهران برسند به خیال خودشان. شهید صیاد شیرازی در جایی ماجرای ورود منافقین به کشور را اینگونه تعریف می کند: «... یک دفعه ساعت 30/8 شب از ستاد کل به من زنگ زدند و گفتند: دشمن از سرپل ذهاب، گردنه پاتاق با سرعت به جلو مىآید. همین جورى سرش را انداخته پایین مىآید. من گفتم: کدام دشمن؟! اگر تنها از یک محور میآید، پس چه جور دشمنی است؟! گفتند: نمىدانیم. گفتند: همین طور آمده الان هم به کرند رسید و کرند را هم گرفتند. چون بعد از پاتاق، مىشود کرند، بعد از کرند، مىشود اسلامآباد غرب و سپس نیز مىآیند به کرمانشاه. گفتم: این چه جور دشمنى است؟ گفتند: ما هیچى نمىدانیم... .آخر گفتم: فقط به هواپیما بگویید که ساعت 30/10 آماده بشود ما با هواپیما برویم به کرمانشاه...»
عملیات پاتکی مرصاد، آخرین عملیات هشت سال جنگ تحمیلی بود که شش روز پس از پذیرش قطعنامه 598، در جبهه غرب و در واکنش به عملیات موسوم به فروغ جاویدان منافقین انجام شد. منافقین در منطقه چهارزبر در کمینی که شهید صیاد شیرازی برایشان تدارک دیده بود زمین گیر شدند. طبق یک آمار بیش از 2500 نفر از منافقین در این عملیات به هلاکت رسیدند.
پايان تعطيلات نمايندگان
بسیج عمومی از تمامی اقشار، از مردم عادی گرفته تا مسئول و نماینده و روحانی و ائمه جمعه یکی از دلایل جلوگیری از پیشروی بیشتر مردم بود. 13 شهریور که نماینده ها بعد از نزدیک به یک ماه تعطیلی و آرام شدن شرایط جبهه ها به مجلس برگشتند رئیس مجلس گفت: «از نمایندگان محترم متشکریم که در این دوران تعطیلی مجلس حضو رمؤثری را در جبهه ها و پشت جبهه ها به منظور تجهیز امکانات و نیرو برای جبهه داشتند. کاملا از وضع رزمندگان محسوس است که همکاری نمایندگان مجلس واعلام تعطیلی مجلس به خاطر جنگ آنها را در مسؤولیت خودشان وراه خودشان جدی تر و بانشاط تر کرد و ما باز هم اعلام میکنیم که هر وقت نیازی به حضور نمایندگان باشد نمایندگان مجلس آمادگی دارند که این وظیفه بزرگ اسلامی وملی خودشان را انجام بدهند.»
طرح حذف تعطيلات تابستاني
چندی پیش وقتی در مجلس نهم برخی نمایندگان طرح حذف تعطیلات تابستانی را مطرح کردند، این طرح با مخالفت عموم نمایندگان همراه شد و رای نیاورد.علاوه بر تعطیلات یک هفته ای که نمایندگان بعد از سه هفته کاری با هدف سرکشی به حوزه های انتخابیه دارند، طبق آیین نامه می توانند یک ماه در سال از مرخصی استفاده کنند.
سفري كه انجام نشد
این مرخصی علاوه بر یک ماه مرخصی بدون حقوق دیگر است. تعطیلات یک ماهه تابستانی را نیز در کنار تعطیلات پنجشنبه جمعه نمایندگان بگذارید که مجموعا چیزی در حدود 200 روز تعطیلی در سال برای نمایندگان می شود. حالا تصمیمی را که در مجلس سوم نمایندگان برای حضور در جبهه ها گرفتند در کنار شعار سفر به غزه برخی نمایندگان مجلس هشتم بگذارید که در 4 سال مجلس هشتم تکرار شد و به وقوع نپیوست.
کد خبر 141371
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۲:۱۵
مثل همین روزهایی که مجلس نهم تازه افتتاح شده و دوماهی بیشتر از فعالیتش نمی گذرد سال 1367 مجلس سوم هم تازه افتتاح شده بود، که به تعطیلی یک ماه خورد. تعطیلی آن روزهای مجلس سوم اما خیلی شباهتی به تعطیلات تابستانی این روزهای مجلس نهم نداشت. در آن ایام نمایندگان برای حضور در جبهه ها مجلس را تعطیل کردند.