کد خبر 143059
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۳

رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی در مراسم رونمایی از کتاب «شرح اسم» هرگونه حذف از متن این کتاب در ویراست مجدد آن را تکذیب و عنوان کرد: تنها برخی اغلاط تاریخی کتاب اصلاح و مطالبی نیز به آن اضافه شد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، مراسم رونمایی از کتاب «شرح اسم (زندگینامه رهبر معظم انقلاب)» صبح امروز شنبه چهاردهم مرداد ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ و اندیشه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محسن مومنی ‌شریف، رئیس حوزه هنری در سخنانی ضمن خیر مقدم به حضار با بیان اینکه به حق جای تدوین و انتشار چنین کتابی در جامعه ما تاکنون خالی بود، اظهار کرد: مردم حق دارند راجع به زندگی رهبر عزیز انقلاب اسلامی بیش از آنکه تاکنون منتشر شده است، بدانند. ایشان علی‌رغم شهرت خود بسیار ناشناخته مانده‌اند؛ در حالی که در جاهای دیگری از جهان وقتی فردی به عنوان مثال رئیس جمهور می‌شود در همان ماه‌های اول چندین کتاب درباره شخصیت و زندگی او منتشر می‌شود، اما ما در مورد موضوعی چون زندگانی رهبری تاکنون کتابی در خور توجه نداشته‌ایم.

مومنی همچنین گفت: نویسنده این کتاب؛ هدایت الله بهبودی از هنرمندان مورد احترام مقام معظم رهبری است و خوشحالیم که در اولین قدم موفق شد زندگی ایشان پیش از انقلاب اسلامی را تالیف و تدوین کند و امیدواریم که این حرکت آغازی باشد بر کارهای دیگری از این دست.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین خزایی، مدیر موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی با اشاره به سابقه بیش از دو دهه این موسسه در تدوین آثاری در زمینه تاریخ نگاری یا تحلیل آثار تاریخی گفت: ما از دو سال قبل به این فکر کردیم که اندوخته‌های پژوهشی را که پیرامون شخصیت مقام معظم رهبری وجود دارد در قالب کتابی که زندگی ایشان را شرح می‌دهد، جمع کنیم و حاصل نیز اثری شد که محبوب ترین چهره انقلاب اسلامی را معرفی می‌کند و پرده‌های ناآشنایی و شبهه‌افکنی را از چهره ایشان می‌زداید.

وی همچنین مآخذسازی برای محققان و باز شدن باب تحقیق در مورد شخصیت رهبری را از اهداف انتشار این کتاب عنوان کرد و گفت: هموارسازی بسترهای تحقیق درباره زندگی ایشان پس از انقلاب اسلامی مستلزم شناخت اندیشه و افکار معظم له در دوره مبارزه پیش از انقلاب اسلامی بود. تصور می‌کنیم پرداختن به این موضوع در قالب زندگینامه از روش‌های نوینی است که این کتاب باب آن را باز کرد.

خزایی ادامه داد: در این کتاب سعی کردیم به دور از اغراق و تکلف به بیان موضوعات در مورد زندگی ایشان بپردازیم که البته در این راه با مانع بزرگی روبرو بودیم که مقام بلندمرتبه ایشان بود، اما به شکر خداوند با هنرمندی آقای بهبودی و با دیدن و ندیدن این موضوع از اقتضائات حرفه‌ای تعدی نکرده و کتاب را به نتیجه رساندیم.

رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی در ادامه با اشاره به انتشار این کتاب در نمایشگاه و جلوگیری از توزیع آن گفت: بعد از انتشار کتاب در نمایشگاه امسال، اثر قدری مکث کرد تا بر خود بیفزاید. برخی از دوستان نقدهایی را به آن وارد کردند و ویراست جدید آن با رفع نواقص و متقن‌تر کردن متن کتاب منتشر شد.

وی افزود: ایرادات وارده به کتاب عمدتا اغلاط تاریخی بود و حتی یک سطر از کتاب نیز از آن کاسته نشد، بلکه مطالب تازه‌تری به آن اضافه شد. البته از دفتر ایشان پیشنهادات زیادی به ما ارائه شد که ما برخی از آنها را پذیرفتیم، اما در مقابل حذف برخی از آنها نیز که درباره صرف منقبت ایشان بود، مانند خاطره آیت الله شبیری زنجانی از مرحوم شیخ عبدالکریم حائری در مورد رفتار مقام معظم رهبری در حوزه علمیه نیز مقاومت نکردیم.