کد خبر 14345
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۳

معاون سايق موساد که از سال 1972 تا 2006 عضو اين سازمان بوده و بين سالهاي 2001تا2006 معاونت آن را برعهده داشته در گفت وگو با بي بي سي شرکت کرد.

به گزارش مشرق به نقل از خبر، ايلان ميزراهي که حاضر نشده هنگام مصاحبه مقابل دوربين بي‌بي‌سي بنشيند به مواردي اشاره کرده که مهمترين آنها را مي خوانيد.
*ما با خطر افراط گرايي در خاورميانه روبرو هستيم. ايران اولين کشوري است که افراط گرايي را در منطقه ترويج مي کند.
* حتي اگر تصور شود که ايران داراي سلاح هسته اي است، کشورهاي ديگر منطقه به سرعت براي به دست آوردن اين سلاح تلاش خواهند کرد. در اين صورت همه ما مي دانيم در منطقه خاورميانه، چه اتفاقي خواهد افتاد.
*اين که اسرائيل داراي سلاح اتمي است يک شايعه بيش نيست. ما هيچگاه اين را قبول نکرده ايم.
* اگر ايران به اين سلاح دست يابد براي ما چه معنايي دارد؟ ما با کشوري سر و کار داريم که رهبرانش، آشکارا خواهان محو اسرائيل از نقشه جهان هستند، يعني اين انگيزه آنهاست.
*اگر در ايران گروه حجتيه که معتقد به ناامني و نابودي براي مهيا کردن زمينه ظهور امام زمان هستند به قدرت برسند و به اين سلاح دسترسي داشته باشند، مي دانيد چه اتفاقي خواهد افتاد؟
*به تحريم هاي اقتصادي عليه ايران خوش بين نيستم و بر اين باورم اين که اين روند باعث توقف ايران نخواهد شد.
ديدگاه شما در باره پيشنهاد اخير ايران براي مذاکره در ترکيه چيست؟
به باور من اين يکي ديگر از شگردهاي ايران براي به دست آوردن زمان است. هر وقت آنها زير فشار قرار مي گيرند، مي گويند بيايد با هم گفتگو کنيم. من خيلي بدبين هستم.محاصره و محدوديت هاي اقتصادي نتيجه دلخواه را به دست نخواهد آورد.
*کسي نمي تواند بگويد که در صورت استفاده از گزينه نظامي عليه ايران چه اتفاقي خواهد افتاد. اين کار ممکن است عکس العمل ايران را به دنبال داشته باشد. فکر مي کنم که در اين سناريو، ايران از حزب الله و حماس براي حمله به اسرائيل استفاده خواهد کرد.