کد خبر 143627
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۱

بیش از نیمی از ماه مبارک رمضان گذشته است و در این مدت یکی از مشکلاتی که بسیاری از روزه داران را اذیت کرده، بوی دهان آن ها است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، بوی بد دهان پدیده ای بسیار عادی است و بر اثر دلایل متفاوتی به وجود می آید همچنین این مشکل می تواند روی شخصیت افراد بسیار تاثیر بگذارد. در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به راه هایی برای جلوگیری از این بو در این ماه رمضان:

علل بوی عمومی بوی بد دهان

شایع ترین دلایل بوی نامطبوع دهان را باید در لثه ها و دندان ها یافت. باقی ماندن ذرات مواد غذایی در دندان ها و شیار لثه به علت عدم رعایت بهداشت دهان سبب تکثیر و فعالیت باکتری ها در این مناطق می شود. پلاک میکروبی، لایه سفید رنگ باکتریایی چسبنده ای است که روی دندان ها و شیار لثه ای تشکیل می شود.



گاهی بوی بد دهان به دلیل تخلیه و عبور ترشحات مخاطی از ناحیه پشت حلق ایجاد می شود مانند سینوزیت و آلرژی. ناهنجاری هایی چون شکاف کام، محلی برای احتباس غذا و رشد میکروب هاست. همچنین التهاب و عفونت تونسیل ها می تواند از عوامل بوی بد دهان محسوب شود. شیارهای عمیق موجود در یک لوزه متورم محل مناسبی برای تجمع و تکثیر میکروب هاست.

سطح زبان مملو از پرزهای چشایی است که طبعا بین پرز ها، شیارها و فضا هایی تشکیل می شود به طوری که عمق این شیار ها خصوصا در قسمت خلف زبان بسیار بیشتر است. این فضاها منطقه مناسبی برای تجمع موادغذایی، رشد و تکثیر باکتری های گرم منفی است. مشکل بوی بد دهان در بسیاری از بیماران با تمیز کردن دائمی سطح زبان برطرف می شود.

در ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین علل های که باعث بروز بوی بد دهان می شود خشکی دهان است. بزاق از ترکیب های بسیار با ارزشی است که دهان را به طور دائم تمیز می کند و ذرات و مولکول های بودار را می شوید. همچنین بزاق ترکیب های حاصل از باکتری های پوسیدگی زا را خنثی و به پیشگیری از پوسیدگی کمک می کند.

بنابراین یکی از عوارض کمبود بزاق می تواند بوی بد دهان باشد. کم آب شدن بدن به هر دلیلی مثل تشنگی و گرسنگی طولانی یا مصرف برخی دارو ها می تواند باعث خشکی دهان شود.

جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان

پس از خوردن سحری، لازم است حتماً مسواک بزنیم. سپس با نخ دندان فضاهای خالی میان دندان ها را که ممکن است باقی مانده غذا درون آن جا بگیرد، پاک کنید. زبان را نیز باید با مسواک تمیز کنید. از دهان شوی آنتی باکتریال استفاده کنید و بالاخره این که هنگام سحری دو تا سه لیوان آب را، حتماً بنوشید. شما حتی می توانید یک دهان شوی همراه داشته باشید و در طول ساعات روزه داری به شکلی که آب از گلو پائین نرود، آن را غرغره کنید.

نكته دیگری كه برای پیشگیری از بوی بد دهان در طول روزه‌داری باید به خاطر داشته باشید، نوع موادغذایی است كه در افطار یا سحر مصرف می‌كنید. سیر، پیاز و ادویه می‌تواند باعث بوی بد دهان شما شود. این مواد گوگرد دار پس از هضم و جذب ممكن است از طریق ریه‌های شما دفع و باعث بوی بد نفس شما شوند.



بهتر است، افراد از میوه‌های تازه و سبزیجات استفاده کنند و در حد امکان از سیگار کشیدن، نوشیدن نوشابه‌های بو دار، خوردن غذاهایی با ادویه زیاد، غذاهای گوشتی، غذاهای معطر شده، پیاز و سیر، افراط در مصرف مواد چربی دار به خصوص کره و روغن‌های مختلف اجتناب كنند. به علاوه نوشیدن آب زیاد در کاهش بوی بد دهان تأثیر بسزایی دارد.