به گزارش سرویس سیاسی مشرق ، در هفته گذشته شاهد رخدادهای سیاسی بسیاری بودیم که می توان به دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب ، اظهارات زیباکلام درخصوص ورود اصلاح طلبان به عرصه انتخابات ریاست جمهوری ، تعطیلی جلسات اخلاق دولت ، روایت حجاریان از چراغ سبز نظام به اصلاح‌طلبان ، انتقاد کیهان به مطالب سایت جماران ، اظهارات سوال‌برانگیز صالحي درباره ترکیه ، لغو بودجه پروژه‌های «مهر ماندگار» توسط لاریجانی  و سفر فائزه هاشمی به لندن برای تماشای المپیک اشاره کرد.



تاکید رهبر معظم انقلاب در اجتماع پرشور دانشجویان:
* جریان دانشجویی موضع انتقادی خود را حفظ کند
حدود هزار نخبه و فعال دانشجویی، دوشنبه در دیداری صمیمانه و صریح با رهبر معظم انقلاب اسلامی حدود 5/3 ساعت با ایشان به گفتگو و تبادل نظر درباره مسائل مختلف دانشگاهی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی پرداختند.

در ابتدای این دیدار یازده فعال سیاسی فرهنگی و علمی دانشجویی،‌حدود 5/2 ساعت به نمایندگی از تشکلها، اتحادیه ها، انجمن ها و کانونهای دانشجویی دیدگاههای متفاوت خود را درباره مسائل مختلف کشور بیان کردند. سپس رهبر انقلاب ضمن پاسخ به سؤالات و ابهامات مطرح شده، آرمانگرایی سیاسی، علمی و اخلاقی – معنوی را مهمترین توقع از مجموعه های دانشجویی خواندند و به تبیین بایدها و نبایدهای نگاه نقادانه، معتدل، منصفانه و پر امید به مسائل کشور پرداختند.



رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با اشاره به مطالبی که نمایندگان دانشجویان در این دیدار مطرح کردند، آنها را بسیار خوب و منعکس کننده فضای دانشجویی خواندند و تأکید کردند: برخی از این مطالب، راهگشا و برخی هم حاوی نکات مفیدی بودند که مسئولین مربوطه باید به آنها توجه جدی کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای سپس به برخی نکات مطرح شده از جانب دانشجویان، اشاره کردند که می توانید در مشروح خبر ملاحظه کنید.


* 3 نامزد احتمالی اصولگرایان از دید زیباکلام

واقعيت جامعه ما اين است كه نامزدهاي اصولگرا در انتخابات سال آينده رئيس جمهور خواهند شد و ما نبايد با اين تصور كه آنها عقب نشيني مي كنند و اصلاح طلبان برنده مي شوند خودمان را گول بزنيم. اين مطلب را صادق زيبا كلام در مصاحبه با ماهنامه صنعت و توسعه عنوان كرد و گفت: براي من مهم تر از انتخابات رياست جمهوري سال 92، جنبش دموكراسي خواهي و آزادي زندانيان سياسي و رفع توقيف دو حزب عمده مشاركت و مجاهدين انقلاب است... معتقدم گزينه اي جز شركت در انتخابات متصور نيست. و اصلاح طلبان بايد در انتخابات شركت كنند و براي تحقق آرمان هاي مان كار ديگري نمي توانيم بكنيم. اگر قرار است در انتخابات شركت كنيم اين سوال مطرح است كه از ميان نامزدهاي موجود كداميك مي تواند به اهداف كوتاه مدت و بلندمدت جنبش دموكراسي خواهي كمك كنند.

وي با بيان اينكه «آنچه كه در عالم واقعيت اتفاق مي افتد اين است كه جريان اصولگرايي نهايتا روي يكي از نامزدهاي خود متمركز مي شوند معتقدم نامزد اصلي جريان اصولگرا يا علي لاريجاني است يا سعيد جليلي و يا دكتر علي اكبر ولايتي» گفت: جريان ميانه سعي خواهد كرد از افرادي مانند قاليباف حمايت كند.


* راه ورود اصلاح طلبان به صحنه سیاسی کشور / نامه خاتمی در برائت از فتنه 88

در جلسه اصلاح طللبان درباره چگونگی ورود به صحنه انتخابات بحث های مفصلی شروع شده است. اکثریت اصلاح طلبان معتقدند باید با نگارش نامه محرمانه ای که توسط خاتمی تنظیم می شود به صحنه سیاسی کشور بازگردیم. اعضای جلسه پیشنهاد داده اند در این نامه محرمانه که به واسطه هاشمی رفسنجانی به رهبر انقلاب تقدیم می شود اصلاح طلبان تلویحا از فتنه 88 برائت بجویند. خاتمی به این پیشنهاد روی خوش نشان داده است.


* حجاریان : نظام به اصلاح طلبان چراغ سبز نشان می دهد

سعید حجاریان در جمع تعدادی از دانشجویان گفته است:" در صورتی که اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدایی معرفی نکنند رقابت شدیدی میان اصولگرایان کلید خواهد خورد که در این میان بسیاری از اسرار آنان و حتی نظام افشا خواهد شد و این دستاورد کمتر از حضور در عرصه رقابت ریاست جمهوری نخواهد بود." حجاریان همچنین در این جلسه گفته:" به نظر من نظام برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات چراغ سبز نشان خواهد داد تا وحدت میان اصولگرایان حفظ شود."


* احتمال حضور خاتمی در راهپیمایی روز قدس

در دیدار برخی اصلاح طلبان از جمله نمایندگان ادوار مجلس با خاتمی، مباحث مختلفی از جمله پیشنهاد حضور وی در راهپیمایی روز قدس مطرح شده است. اگرچه اکثر اصلاح طلبان حاضر در جلسه با این پیشنهاد موافق بودند اما عناصر افراطی معتقدند حضور خاتمی در راهپیمایی روز قدس به معنای کشیدن دیوار میان جریان اصلاحات با جنبش سبزی است که در سال 88 شعار نه غزه نه لبنان را سر دادند.



* صفارهرندی: عذر خواهی حامیان فتنه 88 از مردم الزامی است

محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه "‌دیروز، امروز، فردا" گفت : عبارتی که در محیط نخبگان و محیط عمومی مردم نسبت به اتفاق دو سه سال پیش یا همان فتنه نقش بسته است، به این موضوع تاکید دارد که اگر کسی در فتنه 88 از نگاه مردم متهم بودند، دیگر نمی‌تواند وارد عرصه شود به طوری که ما شاهد بودیم مردمی که در سال 88 به گزینه‌ای غیر از گزینه رای‌آور و پیروز رای دادند، حاضر نبودند نام خود را در لیست فتنه قرار دهند.



صفار‌هرندی با اشاره به اینکه شیوه تحریم‌ها روش جدیدی است که بیگانگان برای اعمال فشار بر ملت و مسئولین اتخاذ کرده‌اند، افزود: کسانی که نقش‌شان به مانند تحریم، تهدید عملیات نظامی یا اپوزیسیون در مقابل نظام است، در ذهن مردم هیچگونه جایی ندارن‌. از این رو کسانی که در فتنه 88 عملیات روانی را به صورت شفاف علیه نظام شروع کردند، مواضع‌شان روشن است.

صفار‌هرندی افزود: فتنه 88 آبروریزی بزرگ برای جریاناتی که با عناصر بیگانه همراه بودند، به بار آورد به طوری که ما شاهدیم اوباما رئیس جمهور آمریکا به درخواست کنگره در مورد میزان بودجه مصرفی این کشور در فتنه 88 صحبت می‌کند و به صراحت حمایت از فتنه را اعمال می‌دارد‌.


* دیدار 200 نماینده مجلس با قالیباف

دکتر محمد باقر قالیباف در هم اندیشی مشترک با قریب 200 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مسجد جامع خرمشهر باغ موزه دفاع مقدس ، با بیان این مطالب ، ضمن تقدیر از نمایندگان دوره های هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی گفت : در مجالس هفتم و هشتم به خصوص مجلس هشتم حمایت نمایندگان از مجموعه مدیریت شهری در کشور بسیار خوب بود.

شهردار تهران با اشاره به نام گذاری دهه چهارم انقلاب به نام پیشرفت و عدالت از سوی مقام معظم رهبری ، یادآور شد : به نظر می رسد مهم ترین ماموریت و رسالت همه کسانی که حول محور ولایت حرکت می کنند و دغدغه خون شهدا و آرمان های امام (ره) را دارند ، موضوع پیشرفت و عدالت است که باید مورد توجه قرار گیرد.


* تمدن: ري 100 درصد از تهران اجرا می شود

مرتضي تمدن استاندار تهران گفت: با توجه به جلسه‌اي که با نمايندگان مجلس داشتيم توضيحاتي درباره رفع ابهامات صورت گرفته داديم، لذا جدايي ري از تهران 100 درصد قطعي است. توضيحات شفافي به نمايندگان داده شد و چون تصميم رئيس جمهور مبتني بر عدالت، انصاف و قانون است و همه بايد به اين تصميم رئيس جمهور تمکين کنند.


* اعتراض عبدلله نوری و حجاریان به خاتمی

عبدالله نوری در نشست اخیر خود با اعضای کارگزاران و تعدادی از چهره‌های اصلاح‌طلب، ضمن تاکید بر ضرورت تشکیل اتاق فکر اصلاح‌طلبان، عملکرد خاتمی را مورد انتقاد قرار داده و گفته است: رهبری جریان اصلاحات باید فردی شجاع باشد، چرا که آدم ترسو و محافظه کار نمی‌تواند نقش رهبری جریان را بازی کند.

در این جلسه که سعید حجاریان هم یکی از مدعوین ویژه آن بود، او نیز ضمن تایید سخنان عبدالله نوری درباره خاتمی اظهار داشته که ما باید از خاتمی بپرسیم شما که می‌گفتید باید انتخابات مجلس نهم را تحریم کنیم چرا رفتید و به صورت مخفیانه رای دادید؟


* واکنش رهبری به حمله یک شخص به مرندی/ تعبیر اشتباه از "کنترل جمعیت"

علیرضا مرندی عضو کمیسیون بهداشت و درمان و وزیر اسبق بهداشت درباره اصل و حاشیه سیاست جنجالی تنظیم خانواده به بحث و گفت‌گو با نشریه 9دی پرداخته که در قسمتی از این مصاحبه اظهار می کند : بعداز ظهر در حوزه بهداشت و درمان یک روحانی محترمی از قم آمده بود یک جوانی بود از فلان مرکز و ایشان به شدت به من حمله می کرد که شما آمدید اینقدر میلیون آدم را کشتید نگذاشتید به دنیا بیایند و یک چیزهای آزار دهنده؛ حالا من شرحی از جزئیاتش به ایشان ندادم ولی گفتم که همین امروز بالاخره چنین اتفاقی افتاد.

آقا گفتند که بیخود گفته!! اگر تو این کار را به موقع نکرده بودی الان کشورمان از دست رفته بود و گفتند مگر یادت نیست من چقدر سر این قضیه به شما کمک کردم؟ گفتم چرا من می دانم. منظورم این است که از نظر من دل من قرص است چون هم حضرت امام هم آیت الله خامنه ای تمام مسیر در این کار صحه گذاشتند منتها به قول خودشان از کارشناسان می گویند و درست می گویند این است که ما رصد نکردیم، این کار کنترل جمعیت را کاهش جمعیت تعریف شد و اصلا کنترل جمعیت در ذهن ها آمد کاهش. این مسیر کاهش جمعیت داشت برای خودش می رفت؛ مثل اینکه شما ماشین را گذاشته اید در سرازیری ترمز دستی را رها کنید بگویید حالا هرجا رفت رفت دیگر. خوب این مشکل ما به قول خود ایشان تقصیر ماست که اینها را رصد نکرده بودیم.

مرندی با بیان اینکه کاهش جمعیت خیلی آسان و افزایش آن مشکل است و ایجاد زیربناهای لازم را می‌طلبد، گفت: امکانات متعدد اقتصادی و رفاهی و آموزشی لازم است و باید برای جوانان امکان ادامه تحصیل را فراهم کرد؛ خطاب من به نمایندگان مجلس است که ساده اندیشی است طرح دو فوریتی بیاوریم تا قانون را ملغی کنیم؛ این دو خسارت دارد.


* تعطیلی جلسات اخلاق دولت

جلسات درس اخلاق هیات دولت که مدتی توسط حجت الاسلام آقاتهرانی و سپس آیت الله حائری شیرازی برگزار می شد، تعطیل شده است. دلایل این تعطیلی اعلام نشده است.


* دلیل جالب برای رد حکم مرتضوی

ديوان عدالت اداري، پس از بررسی پرونده شكايت نمايندگان از انتصاب سعيد مرتضوي به سمت رياست سازمان تأمين اجتماعي، روز 9 مرداد ماه به صراحت اعلام کرد که این انتصاب "غيرقانوني" و باطل است.



2 روز بعد اما، همه مرتضوی را در جلسه هیئت دولت دیدند، به روال سابق؛ گویا هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده است. این مخالفت عملی با رای قطعی دیوان عدالت اداری، در حاشیه همان جلسه رسما از زبان معاون اول رئیس جمهور هم ابراز شد و او در اظهاراتی شگفت آور گفت: راي ديوان اجرا نمي‌شود و آقاي مرتضوي سر جايش است.

روزنامه ایران در همین حال گزارشی را با تیتر "اعتراض 78 تشكل صنفي به رأي ديوان عدالت اداري" منتشر کرده است. در گزارش نامی از تشکل های مورد اشاره برده نشده اما به نظر می رسد حامیان آقای مرتضوی بر این باورند که اگر افراد بیشتری به رای دیوان اعتراض کنند، مشروعیت قانون زیر سوال می رود و جاده برای عبور از آن باز خواهد شد!


* انتقاد کیهان به مطالب سایت جماران

کیهان در واکنش به برخی عملکردهای اخیر وب سایت جماران مخصوصا گزارش و مصاحبه هایی که در زمینه حجاب و عفاف منتشر کرد نوشت : اين روزها كم نيستند افرادي كه خود را به بستگانشان مي چسبانند تا شايد در پناه ايثار و عظمت آنها از خيابان خطر عبور كنند و آنسوي خيابان فارغ از هرگونه اعتقاد و دلبستگي به اين بزرگواران، به دنبال مقصود و مراد خود بدوند. و البته غمي نيست وقتي رو در روي آنها مردمي خون داده و خون دل خورده هستند كه نشان داده اند افراد را با خودشان مي سنجند نه با اقوام و بستگانشان، نشان دادند كه امام خميني(ره) را به امام خميني(ره) مي شناسند نه به كساني كه با آن بزرگوار نسبتي داشته اند.

کیهان در بخش پایانی گزارش خود می نویسد : مشكلي كه هميشه در اين مواقع ديده مي شود كم كاري و گاه فرعي كاري سازماني به نام «موسسه حفظ و نشر آثار امام(ره) است كه تلاش جدي در راستاي حفظ و نشر آثار اين رهبر بزرگ تاريخ معاصر اسلام نمي كند تا هر كس به هر بهانه اي نتواند نظرات شخصي خود را به صرف داشتن ارتباط نسبي و يا سببي با آن بزرگوار ارائه كند.


* واکنش رفیق‌دوست به اظهارات رحیمی

محسن رفیقدوست با اشاره به شرایط فعلی کشور ، تحریم‌های اعمال شده علیه نظام و مقایسه آن با مشکلات اقتصادی ایام دفاع مقدس، گفت: ممکن است که تحریم‌های امروز کم کم شبیه دوران دفاع مقدس شود اما این خیلی بی‌انصافی است که ما این دوره را که طی آن، ظرف 7 سال، دولت نهم و دهم 700 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته، با 8 سال دفاع مقدس که درآمد یک سال آن 6.5 میلیارد دلار بوده، مقایسه کنیم.


* بعد از رحیمی کتاب احمدی نژاد هم منتشر شد

محمد شيخان انتشار كتاب رسانه مصلح در آستانه روز خبرنگار را، هديه اي ماندگار و معنوي به اصحاب رسانه كشورمان دانست و افزود: اين كتاب فردا در مراسم ديدار رييس جمهور با خبرنگاران به خبرنگاراني كه در اين نشست حضور خواهند داشت، اهدا مي شود.


* لغو بودجه پروژه‌های «مهر ماندگار» توسط لاریجانی

دولت در سال 91 با اعلام و اجرای طرح مهر ماندگار تلاش دارد پروژه های نیمه تمام موجود در سراسر کشور را تا پایان دولت دهم تکمیل کرده و از این طریق، گام بزرگی در توسعه کشور بردارد.

به همین خاطر، محمود احمدی نژاد رییس جمهور کشورمان در پیام نوروزی امسال خود با بيان اينکه برنامه عظيم "مهر ماندگار" براي تكميل و بهره‌برداري از تمام طرحهاي بزرگ عمراني، علمي، بهداشتي، صنعتي، فنآوري و كشاورزي و فرهنگي تهيه شده و آماده اجرا است، گفت: « بناي دولت بر اين است تا به گونه اي كار كند تا باري را بر دوش دولت بعدي نگذارد و در حقيقت ما مي‌خواهيم اين فرصت براي دولت بعدي باقي باشد كه برنامه‌ و بودجه خود را خودش تنظيم كند و براساس برنامه‌هايي كه به تاييد ملت ايران مي‌رسد كارهايش را جلو ببرد و طرح‌هاي نيمه تمام مانع اجراي برنامه‌هاي دولت بعدي نشود.»


* فائزه‌ هاشمی:برای‌ دیدن‌ المپیک‌ به‌ لندن‌ آمده‌ام!

دختر هاشمي‌رفسنجاني ساعت 4:30 صبح روز پنجشنبه 12 مرداد از طريق فرودگاه امام خميني (ره) ، از ايران خارج شد. به دنبال انتشار اين خبر بود كه روز پيش فائزه هاشمي با اشاره به علت خروج خود از كشور با رد شايعه‌هاي منتشر شده توضيح داد: «براي ديدن المپيك راهي لندن شدم و با پايان المپيك به ايران باز‌مي‌گردم.»



گویا انتشار این خبر خوشحالی بعضی از مهره‌های بد سابقه و ضد انقلاب از جمله سیاوش اردلان را در پی داشته است. سیاوش اردلان که به تازگی به دلیل حاشیه‌های غیر اخلاقیش از اجرا در برنامه نوبت شما کنار گذشته شده است با ذوق زدگی از حضور فائزه هاشمی رفسنجانی در لندن در صفحه فیس بوک خودش نوشته است: "به به خانم هاشمی! همشهري شديم"!


* مسابقه اصلاح طلبان براي عبور از موسوي و ادعاي تقلب

مشاور كلاهبردار كروبي ، اصلاح طلبان را به كلاهبرداري متهم كرد و از رئيس شوراي هماهنگي سبز خواست تا در مقابل آنها افشاگري كند.
مجتبي واحدي كه مدتي است اعلام جدايي از كروبي كرده، خطاب به اردشير اميرارجمند نوشت: موضع شجاعانه كروبي و موسوي به نفع ديدگاه هاي سازشكارانه سانسور مي شود. به نظر مي رسد عده اي كه احتمالاً در جبهه اصلاحات خودي تلقي مي شوند به دنبال آن هستند كه اقدامات غيرموجه خويش را مستند به ديدگاه هاي آن دو نشان دهند و بدين طريق بابت حضور در نمايش انتخابات بر سر ميرحسين موسوي منت هم بگذارند! من نمي دانم موسوي چه قدر امروز بيانيه شماره 17 را راهگشا مي داند كه دوستان در حد افراط به وفاداري بر قانون اساسي پافشاري مي كنند.
يادآور مي شود امير ارجمند از حاميان تحريم انتخابات مجلس بود اما پس از شركت خاتمي در آن انتخابات سعي كرد به توجيه اين اقدام بپردازد.


* دولت اصلاحات از روز اول فلج می‌شود/ کواکبیان نیمش ترکستان است و نیمش ابیانه

مصطفی کواکبیان  چندی قبل گفته بود: زیباکلام همیشه از این شاخه به آن شاخه پریده و مواضع روشنی نداشته، حتی آنجا که گفته است «کواکبیان اصلاح طلب نیست». زیباکلام اما نه تنها همچنان تاکید می کند که «کواکبیان اصلاح طلب نیست» حتی علیخانی، جلودارزاده و محجوب را هم اصلاح طلب نمی داند.

او شرایط فعلی برای ورود کاندیدای اصلاح طلب به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را مناسب نمی داند و معتقد است بهترین راهکار برای اصلاح طلبان و اصولگرایان روی کار آمدن دولت آشتی ملی است. این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید دارد که هر دولت اصلاح طلبی که روی کار بیاید از همان روز اول فلج می شود و بهترین فرد در شرایط کنونی ناطق نوری یا قالیباف هستند که خواسته های اصلاح طلبان را هم پیش ببرند.


* اظهارات سوال‌برانگیز صالحي درباره ترکیه

اخیرا خبري از اظهارات علي‌اكبر صالحي در سفر به تركيه بر روي خروجي سايت وزات امور خارجه قرار گرفت كه دقت در اين اظهارات، سؤالات و ابهامات متعددي را درباره نوع مواضع وزارت امور خارجه كشورمان در قبال اقدامات مقامات ترك در قبال تحولات سوريه در اذهان ناظران و كارشناسان ايجاد كرده است.

علي‌اكبر صالحي در سفر اخير خود به تركيه مواضع و اظهارات بسيار ابهام‌انگيزي داشت كه از اين اظهارات معنايي جز همراهي با اقدامات خصمانه مقامات ترك در قبال نظام و مردم سوريه نمي‌توان دريافت.


* پیش‌بینی علیخانی از شعارهای انتخابات92

قدرت الله علیخانی اظهار داشت: وضعیت اقتصادی، معیشتی، روابط خارجی، تعامل با دنیا و کشورهای دیگر و ایجاد اعتماد در میان مردم مهمترین گفتمان و شعار نامزد های انتخابات ریاست جمهوری آینده است .

نماینده مردم قزوین در مجلس هشتم شورای اسلامی در خصوص لزوم  برنامه محوری و معرفی تیم اقتصادی از طرف نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در ایران چون احزاب وجود ندارند یک نفر اتفاقی و شانسی رئیس جمهور می شود.


* هیئت نظارت بر نمایندگان رسماً تشکیل شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح امروز پارلمان هیئت نظارت بر امور نمایندگان را انتخاب کردند. محمدحسین فرهنگی عضو هیئت علمی مجلس طی سخنانی اظهار داشت : انتخاب هیئت نظارت در قانون براین اساس است که کمیسیون‌های اصل 90 و قضایی و حقوقی مجلس دو کاندیدا را معرفی می‌کنند و این افراد از سوی هیئت رئیسه برای معرفی به صحن انتخاب می‌شوند که این افراد روح‌الله حسینیان از کمیسیون اصل 90 و موسی غضنفرآبادی از کمیسیون قضایی هستند.