شرکت دخانيات ايران نمونه‌هاي مختلفي از سيگارهاي قاچاق شده به کشور را براي بررسي احتمال وجود اورانيوم ضعيف شده در توتون آن‌ها به سازمان انرژي اتمي براي تست ارسال مي‌کند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا يک کارشناس صنعت دخانيات با اعلام اين خبر توضيح داد: رژيم صهيونيستي اخيرا از شرکت صنايع دخاني فيليپ موريس به دليل صادرات سيگارهاي آلوده به پولونيوم (راديو اکتيو ضعيف شده) به اين رژيم شکايت کرده است و گفته مي‌شود توتون‌هاي به‌کار رفته در سيگارهاي توليدي شرکت فيليپ موريس در زمين‌هايي کشت شده‌اند که آلوده به اورانيوم ضعيف شده بوده‌اند.
وي افزود: از سوي ديگر جان مک کين - سناتور جمهوري خواه و نامزد سابق رياست جمهوري آمريکا - نيز يک بار گفته بود که ما بايد از طريق سيگارهاي آمريکايي، مرگ را براي ايرانيان ارسال کنيم.
او خاطرنشان کرد: با در نظر گفتن جميع جهات شرکت دخانيات ايران تصميم گرفت تا نمونه‌هاي مختلفي از سيگارهاي قاچاق شده به کشور را به سازمان انرژي اتمي ايران ارسال کند تا احتمال وجود اورانيوم ضعيف شده در اين نمونه به طور دقيق بررسي شود.
اين کارشناس صنعت دخانيات اظهار داشت: البته تاکنون گزارشي مبني بر وجود اورانيوم ضعيف شده در سيگارهاي قاچاق شده به کشورمان ارايه نشده است.
وي تاکيد کرد: زماني که شرکت فيليپ موريس حتي به رژيم صهيونيستي به عنوان شريک خود نيز رحم نمي‌کند، چه تضميني وجود دارد که اين شرکت سيگارهاي آلوده خود را به ايران صادر نکند؟
گفتني است، در سال 2000 ميلادي نيز رژيم صهيونيستي چند شرکت صنايع دخاني از جمله فيليپ موريس را به صادرات سيگارهاي آلوده به راديواکتيو ضعيف شده به اين رژيم متهم کرده و خواستار دريافت غرامت 8 ميليارد دلاري از اين شرکت‌ها شده بود.
گفتني است، هفته گذشته در بازديد سعيد مرتضوي - رييس ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز - از شرکت دخانيات ايران اعلام شد که تيم مشترکي با حضور بازرسي اصناف و شرکت دخانيات به منظور کنترل بازار سيگار تشکيل و کار اين تيم از ابتداي تير ماه آغاز شده و اولويت آن برخورد با عرضه سيگار مارلبورو در بازار است.
از سوي ديگر حسين طلا - مديرعامل شرکت دخانيات ايران - نيز تصريح کرد که مجوزي براي توليد يا واردات سيگار مارلبورو صادر نشده است.
وي با اشاره به اين‌که حاضر نيستيم قسمتي از درآمد خود را در اختيار رژيم صهيونيستي قرار دهيم، عنوان کرده بود که وقتي مجوزي براي توليد سيگار مارلبورو داده نمي‌شود، نبايد هيچ نوع از اين سيگار نيز در فروشگاه‌ها عرضه شود.
گفتني است، شرکت دخاني چندمليتي فيليپ موريس توليدکننده سيگارهايي مانند مارلبورو و مريت بوده و داراي چهار بازار اصلي اتحاديه اروپا، شرق اروپا و خاورميانه و آفريقا، آسيا و آمريکاي لاتين و کاناداست. محصولات توليدي اين شرکت در نزديک به 160 کشور جهان به فروش مي‌رسد.
مسوولان ايراني، شرکت فيليپ موريس را وابسته به صهيونيست‌ها دانسته و از هرگونه همکاري با اين شرکت دخاني خودداري مي‌کنند. شرکت فيليپ موريس تاکنون به دليل انجام اقدامات غيرقانوني مختلف مانند نقض قوانين مربوط به کار کودکان، قاچاق سيگار و توليد محصولات غيراستاندارد و آلوده ميلياردها دلار در سراسر جهان جريمه شده است.