کارشناس موسسه صلح کارنگي تاکيد کرد: بيشتر کشورهاي عرب عضو شوراي همکاري خليج فارس، زير سلطه امريکا هستند.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق،  پاول شولت درباره قرارداد تسليحاتي عربستان سعودي با امريکا گفت: گرچه اختلاف زيادي ميان جنگنده هايي که امريکا قرار است به عربستان بفروشد با جنگنده اف 22 و 35 امريکا که جديدترين جنگنده اين کشور است وجود دارد و جنگنده هاي اف 15 حدود 20 تا 25 سال قديميتر هستند اما جنگنده هاي اف 15 که قرار است به عربستان فروخته شود نوع به روز شده آن است از اين رو اين جنگنده ها در جنگهاي امروزي کارايي دارند.
شولت افزود: قرارداد 60 ميليارد دلاري عربستان با امريکا يک دفعه اي نبوده است. بلکه مجموعه اي از خريدهاي بزرگ تسليحاتي است که بيشتر قراردادهاي آن پشت پرده و مخفيانه بسته شده است.
به اعتقاد وي، افزايش بهاي نفت و افزايش ثروت سعودي ها و افزايش نگراني آنها در منطقه بويژه درباره احتمال رويارويي ايران و امريکا مهمترين علل براي گرايش عربستان سعودي به خريد تسليحات از امريکاست. نگراني عربستان نه از بابت سابقه تاريخي ايران است، زيرا ايران سابقه حمله به همسايگان خود را در چند 100سال اخير ندارد بلکه اين مسئله بيشتر به کنترل نفت در منطقه و بهره گيري از تسليحات پيشرفته در منطقه بسيار مسلح خاورميانه مربوط مي شود.
 به گزارش شبکه تلويزيوني پرس تي وي، پاول شولت افزود: بيشتر کشورهاي عرب منطقه، عضو شوراي همکاري خليج فارس و تحت حمايت امريکا هستند. به نوعي مي توان اين گروه را ناتوي متحد با امريکا در منطقه دانست که با وجود ضعفهاي خود بسيار دوست امريکا هستند و از تسليحات پيشرفته برخودارند و مي توانند از خود در برابر رخدادهاي نظامي دفاع کنند؛ رخدادهايي که ممکن است شامل رويارويي امريکا با ايران نيز باشد.
 " در کل مي توان گفت: قرارداد بزرگ تسليحاتي عربستان با امريکا در چارچوب ائتلاف نظامي دولتهاي سني و ثروتمند عرب منطقه با يکديگر و امريکاست که مي خواهند همچنان ثروتمند و بر سر قدرت باقي بمانند."
شولت درباره موضع اسرائيل هم گفت: با توجه به اينکه لابي هاي يهودي اين قرارداد را مخل برتري نظامي اسرائيل نمي بينند با آن مخالفت نکرده اند.