کد خبر 149062
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۲۲:۱۵

«عمرو رمضان» معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها، ابراز داشت که روابط ایران و مصر روابطی تاریخی است و اکنون آمادگی برای احیای این روابط ایجاد شده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، «عمرو رمضان» معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها، در گفت‌وگویی در جمع خبرنگاران ابراز داشت که روابط ایران و مصر روابطی تاریخی است و اکنون آمادگی برای احیای این روابط ایجاد شده است.

وی اظهار داشت که اکنون روابط بین دو کشور وجود دارد به طوریکه دفاتر حافظ منافع در تهران و قاهره مشغول به کار هستند که این سطح روابط تقریباً در سطح سفارت عمل می‌کنند.

عمرو رمضان تأکید کرد که دو طرف باید به یکدیگر اعتماد کنند تا بتوانند از برخی مشکلات عبور کنند و دو کشور چاره‌ای جز مصالحه و حل برخی مسائل فی‌مابین ندارند.

وی در ادامه تأکید کرد که مصر حمایت کامل از ریاست ایران در مجموعه عدم تعهد خواهد داشت و افزود: بنده به عنوان رئیس کمیته اختصاصی این نشست انتخاب شده‌ام و تمام همکاری‌های لازم را با طرف ایرانی انجام خواهم داد. 

رمضان در ادامه با اشاره به حق تمام کشورهای دنیا برای بهره‌مندی از انرژی هسته‌ای مسالمت‌آمیز آن را حقی بر پایه قوانین بین‌المللی دانست.

معاون وزیر خارجه مصر در امور غیرمتعهدها در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره آینده جنبش عدم تعهد در دوره ریاست ایران گفت: که جنبش نم در آینده با چالش‌های جدی مواجه می‌شود چرا که با دوره‌ای مهم رو به رو خواهد بود.

این دیپلمات مصری با بیان اینکه برخی پس از فروپاشی شوروی و تشکیل نظام دوقطبی و تک‌قطبی مدعی بی‌فایده بودن جنبش عدم تعهد بودند، تصریح کرد: جنبش عدم تعهد با وجود تغییرات بین‌المللی همچنان در حال حرکت است، و اعضای آن دارای نگاهی مشترک به آینده نظام بین‌المللی هستند.

وی توجه ایران بر متمرکز کردن تلاش‌ها در مجموعه عدم تعهد را راه موفقیت ایران دانست و افزود:‌ اگر ایران به مسائلی بپردازد که فقط مربوط به خودش است، نمی‌تواند کاملاً موفق باشد.

رمضان در ادامه با اشاره به توانایی‌های سیاست‌خارجه و دیپلمات‌های ایرانی نسبت به آینده جنبش عدم تعهد به ریاست ایران ابراز خوشبینی کرد.

عمرو رمضان در پایان در پاسخ به سؤالی درباره روابط مصر با رژیم صهیونیستی با اشاره به 4 جنگ مصر و اسرائیل از احتمال تغییر در معاهده کمپ‌دیوید خبر داد. 

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره آینده و احتمال تغییر در کمپ‌دیوید گفت: چرا که نه، این مسأله امکان دارد به شرطی که مورد توافق دو طرف باشد.