کد خبر 150955
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۹

یک تحلیلگر عرب مسایل استراتژیک گفت که بیانات امام خامنه‌ای در افتتاحیه اجلاس سران عدم تعهد روح تازه‌ای به اجلاس در رهایی از سیطره غرب و حمایت از ملت‌های مظلوم بخشید.

به گزارش مشرق به نقل از فارس ، غالب قندیل کارشناس مسایل استراتژیک در مقاله جدید خود به برگزاری اجلاس گروه نم در تهران پرداخته و می نویسد: برگزاری جنبش عدم تعهد با حضور 120 عضو در تهران، از پیدایش یک قطب بزرگ بین المللی حکایت دارد. برخی از اعضای این جنبش قدرت‌های مهم و تأثیرگذار در عرصه بین الملل بوده و می توانند زمینه ایجاد نظمی نوین را فراهم نمایند.

دستاوردهای مهم سیاسی ایران از برگزاری اجلاس نم

قندیل در این باره به موارد زیر اشاره می‌کند:

نخست: مسئولان جمهوری اسلامی علیرغم تمام سیاه‌نمائی های آمریکا، غرب و رژیم صهیونیستی و اعمال فشار بر برخی دولت‌ها و شخصیت های شرکت‌کننده در این نشست، به پیروزی بزرگی دست یافتند. در این راستا بزرگترین دستاورد سیاسی ایران پرداختن به مسائل هسته‌ای و تأکید این کشور بر حق دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و بهره‌مندی از تکنولوژی های پیشرفته صنعتی و همچنین استقلال در داشتن تمام ابزارهای پژوهش علمی برای توسعه این فن آوری بود. بدین ترتیب باید گفت که بعد از این نشست نگاه به پرونده هسته‌ای ایران در فضای سیاسی بین‌الملل تغییر خواهد کرد و در شرایطی که جمهوری اسلامی همچنان با فشارهای استعمار و دهن کجی اسرائیلی ها روبروست، این امر از لحاظ روحی و کارکردی به نفع این کشور خواهد بود. در این نشست خطر زرادخانه هسته ای رژیم اشغالگر قدس مورد تأکید قرار گرفت و فرصتی مهم فراهم شد تا بار دیگر مسئله فلسطین در کانون توجهات منطقه‌ای و بین المللی قرار گیرد.

گروه نم با ریاست ایران، افق های جدیدی را تجربه می‌کند

دوم: شکی نیست که ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد، باعث ارتقای نقش و توان این کشور در عرصه روابط بین الملل شده و این امکان را فراهم می آورد تا این جنبش را به یک قدرت جهانی منسجم تبدیل کند که اقتصاد، سیاست و فضای استراتژیک بین الملل را از هیمنه استعمار خارج سازد. در این جا بد نیست به بیانات امام سید علی خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در افتتاحیه این اجلاس اشاره کنیم  که به کالبد این جنبش به عنوان ائتلافی جهانی برای رهایی از هیمنه استعمار و حمایت از ملت های مظلوم جهان روح تازه ای بخشید.

بر اساس ایده‌های حضرت امام خامنه ای که به نوعی در سخنان محمود احمد نژاد رئیس جمهور هم انعکاس یافت، این جنبش باید به یک نهاد سازمان یافته تبدیل شود و اعضای آن می بایست در زمینه های اقتصادی و فنی با یکدیگر تعامل داشته باشند.

مشکل اصلی گروه نم، اعضای سرسپرده به استعمار است

سوم: مشکل اصلی ایران در دوره ریاست خود بر این جنبش، وجود اعضایی است که به استعمار وابسته بوده یا با فشار ایالات متحده، ناتو، رژیم صهیونیستی و دولت‌های مزدور عرب روبرو هستند.

این در حالی است که در پی ایجاد فضای جدید توسط جریان مقاومت و استقلال خواهان جهان و نیز شکست شاخه‌های اصلی  استعمار یعنی ایالات متحده، ناتو و رژیم صهیونیستی، قدرت های دیگری شکل گرفته‌اند که باعث ناکارآمدی فشارها و در نتیجه شکل گیری این ائتلاف جهانی شده است. اراده ایران، وجود خط مشی سیاسی روشن و استفاده از پتانسیل بالا و نقش سازنده روسیه، چین و گروه بریکس در صحنه جهانی می تواند در یک فرایند تراکمی باعث ایجاد فضایی جدید در عرصه بین‌الملل گردد که با آرمان ها و منافع ملت ها در تعارض نباشد. 

اجلاس نم تریبونی برای رساندن صدای سوریه به جهانیان

چهارم: در خصوص دستاوردهای این نشست باید به حضور هیئت سوری و ارائه دیدگاه دولت این کشور اشاره کرد. نمایندگان سوریه در این اجلاس با مسئولان بسیاری از دولت‌ها دیدار کردند. در این دیدارها بر رد دخالت بیگانگان و لزوم توجه به گفت‌وگوهای سیاسی برای برون رفت از بحران این کشور تأکید شد و باید گفت این اجلاس بزرگ بین المللی به تریبونی برای رساندن صدای دولت سوریه به گوش جهانیان تبدیل شد. این امر در حالی صورت می گرفت که اتحادیه عرب و سازمان کنفرانس اسلامی تحت تأثیر آمریکا و اقدامات ددمنشانه قطر و رژیم عربستان، این کشور را در تنگنا قرار داده بودند. اگر چه در این اجلاس محمد مرسی، رئیس جمهور مصر با اتخاذ موضع خصمانه علیه نظام سوریه، نشان داد در همان مسیر ایالات متحده، عربستان و ترکیه گام برمی دارد، اما امام خامنه ای در دیدار با گروه سوری، پاسخی منطقی به اتخاذ چنین مواضعی ارائه داده و فرمودند: آنها که از بحران سوریه سخن می گویند درک درستی از واقعیت های موجود نداشته و نمی دانند که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به مهمترین محور مقاومت منطقه که پرچم استقلال و آزادیخواهی را برافراشته است، چنین جنگی را به راه انداخته اند.