نماینده وزارت راه و شهرسازی در کارگروه تنظیم بازار مسکن در حالی از پلمب 5 هزار و 600 بنگاه املاک متخلف در سطح کشور خبر داده که اثر این پلمب، بر قیمت‌ها مشخص نیست!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

همه منتظر اثر قیمتی پلمب 5 هزار و 600 بنگاه املاک متخلف!

نماینده وزارت راه و شهرسازی در کارگروه تنظیم بازار مسکن، املاک و مستغلات کشور، از عملیات منسجم و مستمر گشت‌های مشاور املاک در سه شهر پیشوا، قرچک و ورامین در هفته جاری خبر داد.

به گزارش ایرنا، علیرضا مهلی در کارگروه تنظیم بازار مسکن و مستغلات کشور گفت: در دو هفته گذشته با هماهنگی فرمانداران شهرهای قدس، ملارد و دماوند در این شهرها حاضر شدیم و با کمک‌های موثر اداره‌های راه و شهرسازی، شهرداری، فرمانداری، صنعت و معدن، تعزیرات حکومتی و اماکن توانستیم تعداد زیادی بازدید از مشاوران املاک داشته باشیم و دفاتر مشاوران املاک غیرمجاز را پلمب کنیم.

وی بیان‌داشت: این عملیات از ابتدای هفته جاری در استان تهران و با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده در شهرهای جنوب شرق استان (پیشوا، قرچک و ورامین) آغاز شده و با قدرت در حال انجام است.

مهلی افزود: ساماندهی مسکن از اولویت‌های دولت سیزدهم است و گشت‌های مشترک در جنوب شرق استان تهران فعال شده‌اند و در این چند روز تعدادی از بنگاه‌های متخلف با دستور قاضی تعزیرات حکومتی پلمب شده‌اند.

وی همچنین از پلمب پنج‌هزار و ۶۰۰ بنگاه املاک متخلف در کل کشور و بازرسی ۸۰ هزار مورد مشاور املاک از آغاز طرح ساماندهی و تنظیم بازار اجاره مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی در اردیبهشت ماه امسال تاکنون خبر داد.

نماینده وزارت راه و شهرسازی در کارگروه تنظیم بازار مسکن در ادامه سخنان خود، مهمترین تخلفات بنگاه‌های معاملات املاک را نداشتن پروانه کسب، عدم درج نرخ نامه، گران فروشی و اخذ کمیسیون بیش از رقم مجاز، استفاده از اجاره نامه‌های دستی، عدم ثبت سیستمی و ندادن کد رهگیری به متقاضیان اعلام کرد و گفت: با وجود اطلاع رسانی‌های مکرر از شهروندان نیز انتظار داریم با آگاهی به حقوق شهروندی خود به بنگاه‌های املاک مراجعه کنند.[1]

*این اقدامات قابل تحسین دولت اما در حالی است که اثر آنها باید در بازار قیمت مسکن و اجاره مشاهده شود.

ولی نه تنها اثری مشاهده نمی‌شود بلکه شاهد افزایش قیمت‌ها نیز هستیم.[2]

مسئولان دولتی باید فکری به حال این مسئله بکنند و ایراد کار را کشف کنند که چرا علیرغم برخی برخوردها و دستورات؛ اما این رفتارها نتوانسته اثری در قیمت‌ها بگذارد.

***

رئیس کمیسیون عمران مجلس: باید به سمت قیمت‌گذاری برویم

محمدرضا رضایی‌کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس در مصاحبه با تسنیم گفته است: یکی از مولفه‌های مهم ساخت و ساز مسکن، مصالح ساختمانی است که در این بین فولاد و سیمان اهمیت بیشتری دارد.

وی با اشاره به این‌که فولاد و سیمان از طریق بورس عرضه می‌شود، افزود: آن‌چیزی که انتظار می‌رود از بورس این‌ است که منابع مالی را جذب و آنرا به بخش تولید هدایت کند. ضمن این‌که باید شفافیت داشته باشد و کالا را با قیمت واقعی عرضه کند.

رضایی با بیان این‌که اما بورس به عاملی برای افزایش قیمت تبدیل شده است، ادامه داد: شاید قوانین ایراد دارد یا این‌که نتوانسته‌ایم -بورس- را مدیریت کنیم.

وی افزود: یک سری افراد برای خرید سیمان و فولاد رقابت می‌کنند و قیمت را بالا می‌برند. مثلاً می‌گویند امروز سیمان در بورس N تومان قیمت‌گذاری شد. در واقع کشف قیمت می‌شود و مابقی کالاهای بورسی نیز گران می شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: بورس باعث شده تا قیمت سیمان و فولاد به‌صورت غیرمستقیم افزایش یابد. همین موضوع را برای قیر و سایر نهاده‌های ساختمانی هم داریم. شرایط ما عادی نیست و باید به سمتی برویم تا بتوانیم برخی کالاها را قیمت‌گذاری کنیم.

رضایی در عین حال بیان کرد: درست است که بر اساس چارچوب اقتصاد این کار خیلی معنی نمی‌دهد و باید اقتصاد آزاد باشد تا بازار بتواند خود را تنظیم کند، اما این به شرطی است که همه مولفه‌ها درست چیده شده باشد. افزایش قیمت دلار باعث سود در صادرات می‌شود و صاحبان کالا ترجیح می‌دهد تولید خود را صادر کنند به جای این‌که آنرا وارد بازارهای مصرفی داخلی کند.[3]

*آقای رضایی حرف دل تحلیلگران دلسوزی را زده‌اند که بیش از یک دهه است بر وقوع پدیده "گرانی بیقاعده" در بازار کالا و خدمات ایران تأکید دارند.

گرانی بیقاعده‌ای که از هیچ قاعده دلاری، بازاری، تحریمی و تورمی پیروی نمی‌کند و نوشداروی آن هم جز قیمت‌گذاری و نظارت دولت بر قیمت‌ها نیست.

تأسف‌انگیز آنکه برخی مسئولان که این تحلیل درست را نمی‌بینند یا نمی‌پذیرند نیز دائما با جمله خطرناک "با قیمت‌گذاری دستوری مخالفیم" ژست می‌گیرند و به این وسیله البته به هیزم خشک آتش گرانی بیقاعد تبدیل می‌شوند.

دلسوزان کشور باید در این زمینه فکری بکنند و با "جهاد تبیین اقتصادی" از استیصال مردم که بواسطه گرانی بیقاعده حادث شده، بکاهند.

***

سردار فدوی: خدمت باید طوری باشد که مردم آن را حس کنند

سردار علی فدوی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران طی سخنانی در مراسم معارفه فرمانده جدید سپاه قدس گیلان گفته است: قدرت نظامی جمهوری اسلامی در برابر سایر کشورهای منطقه غیر قابل باور است، رژیم صهیونیستی که ایران را تهدید می‌کند بداند قدرت بازدارندگی نیروهای نظامی در جمهوری اسلامی به اعتراف محققان آمریکایی و رژیم صهیونیستی بسیار قوی است آنگونه که در طول ۴۴ سال در هیچ عرصه‌ای نتوانستند انقلاب اسلامی را شکست دهند.

به گزارش ایرنا،‌ او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خدمت باید به گونه‌ای باشد که مردم به وضوح آن را حس کنند؛ یکی از اهداف سپاه پاسداران را کمک به دولت‌ها در عرصه‌های مختلف اعلام کرد و افزود: هرگاه جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف با مشکل مواجه شد این نهاد انقلابی برای رفع بحران و اتمام پروژه‌های عمرانی در کشور پای کار آمده است.[4]

*گزاره راهبردی "خدمت باید به‌گونه‌ای باشد که مردم واضحا آنرا احساس کنند" بایستی بیش از این مورد تأکید همه مسئولان کشور باشد.

خدمتی که حس نشود از 2 حال خارج نیست. یا اساسا خدمتی در کار نبوده و یا مردم با نمایش مواجه هستند.

هیچ مدیری نمی‌تواند بگوید ما خدمت کرده‌ایم و مردم به فلان و بهمان دلیل؛ اثر خدمت ما را احساس نمی‌کنند!

چون این حرف از اساس یک حرف غیر عقلانی و کذب است.

سپاه پاسداران بر مبنای وظیفه‌ای که در دفاع از انقلاب اسلامی ایران دارد؛ بر مدار بصیرت‌بخشی به مردم نیز ره می‌سپارد و تأکید سردار فدوی بر الزام حس شدن خدمات توسط مردم نیز از مصادیق اتمّ بصیرت‌بخشی به جامعه است.

***

1_ https://irna.ir/xjNFvM

2_ mshrgh.ir/1534342

3_ https://tn.ai/2969161

4_ https://irna.ir/xjNFHZ

برچسب‌ها