کد خبر 1540633
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۱:۳۰

آسیب پذیری کودکان در برابر بیماری‌های مختلف نسبت به بزرگسالان، استثنا ندارد و حتی یک التهاب پلک ساده نیز می تواند زمینه ساز بیماری های چشمی و بینایی در آنان منجر شود.

به گزارش مشرق، کودکان به دلایل مختلف از خارش و مالش چشم گرفته تا عفونت و آسیب، ممکن است به ورم پلک و چشم مبتلا شوند که به گفته یک فوق تخصص قرنیه، اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام عارضه التهاب لبه پلک کودکان به منظور پیشگیری از کاهش دید و تنبلی چشم ضروری است.

حسین محمدربیع روز شنبه با بیان اینکه پلک یک بیماری شایع در کودکان است، افزود: تشخیص و درمان این عارضه در کودکان، یک مقدار با دشواری همراه است و دلیل آن هم؛ توجه نکردن به این بیماری در کودکان است.

وی اظهار داشت: التهاب لبه پلک به طور معمول از سن یک تا ۱۴ سالگی دیده می‌شود اما در سنین ۵ تا ۸ سالگی، بیشتر شایع است. هرچند در بزرگسالان هم این عارضه وجود دارد که علائم آن به راحتی قابل تشخیص و درمان است. اگر التهاب لبه پلک در کودکان دیر تشخیص و درمان شود، می‌تواند با مشکلاتی در بینایی کودک در سال‌های بعد به وجود بیاورد.

به گزارش انجمن چشم پزشکی ایران، محمدربیع تصریح کرد: ۱۰ تا ۱۵ درصد کودکان زیر ۱۴ سال گرفتار التهاب لبه پلک می‌شوند، علائم این عارضه، شامل متورم شدن پلک، قرمزی چشم، ریزش مژه‌ها و ترشح بوده که با مالش چشم و زیاد پلک زدن همراه است.

این فوق تخصص قرنیه به والدین تاکید کرد چنانچه این علائم را در فرزند خود مشاهده کردند، حتماً نزد چشم پزشک بروند و چشمان فرزند خود را معاینه کرده، سرخ شدن چشم و بستن چشم‌ها در مقابل نور، می‌تواند از دیگر علائم بیماری التهاب لبه پلک در کودکان باشد که والدین باید یه این علائم توجه کنند.

محمدربیع با اشاره به اینکه درمان عارضه التهاب لبه پلک خیلی سخت نیست، ادامه داد: البته دوره درمان بین ۳ تا ۶ ماه و گاهی تا یک سال هم طول می‌کشد که باید مدارا کنند.

به گفته وی، پایه درمان التهاب لبه پلک، شستشوی چشم‌ها با شامپو بچه است که باعث کاهش بار میکروبی بیماری می‌شود. همچنین، استفاده از پماد یا قطره چشمی و شربت و قرص، برای جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌شود.

محمدربیع با یادآوری اینکه شیوع این عارضه بعد از هشت سالگی تقریباً کمتر می‌شود، اظهار داشت: بیماری التهاب لبه پلک گاهی با آلرژی و حساسیت چشم اشتباه گرفته می‌شود که والدین باید به این موضوع دقت داشته باشند و فرزند خود را نزد چشم پزشک ببرند.


این فوق تخصص قرنیه در پاسخ به این سوال که اگر التهاب لبه پلک در کودکی درمان نشود، چه مشکلاتی به دنبال خواهد داشت، گفت: کاهش بینایی و تنبلی چشم، از مهم‌ترین عوارض عدم درمان التهاب لبه پلک در کودکان است.

وی با اشاره به اهمیت تشخیص عارضه بلفاریت(التهاب لبه پلک) در کودک، تاکید کرد: همزمانی بروز التهاب لبه پلک با گرفتاری قرنیه، باعث می‌شود چشم کودک دچار التهاب قرنیه شده و به تدریج باعث کاهش دید و تنبلی چشم شود.
این فوق تخصص قرنیه افزود: از همین رو، ما به والدین توصیه می کنیم حتما به سلامت چشمان فرزند خود توجه داشته باشند تا مبادا دچار بیماری های چشم شود.

ششمین همایش مشترک بیماری‌های چشم دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران، ۲۴ تا ۲۶ آبان امسال برگزار می شود.