رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی ناشی از افزایش نرخ های مالیاتی نبوده است.

به گزارش مشرق، محمدهادی سبحانیان امشب در برنامه تلویزیونی صف اول سیما، از تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی شده در ۹ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ خبر داد و اظهار کرد: افزایش درآمدهای مالیاتی ناشی از شناسایی فراریان مالیاتی بوده، چه آنهایی که دارای پرونده مالیاتی بوده‌اند و چه اشخاصی که فعالیت اقتصادی داشته و دارای پرونده نبوده‌اند.

مالیات پرداختی ۵۰ درصد مشاغل، صفر است

وی افزود: مالیات پرداختی حدود ۵۰ درصد مشاغل، صفر است و به طور میانگین مالیات اخذ شده از دفاتر اسناد رسمی حدود ۱۴.۵ میلیون تومان، رستوران‌ها ۹ میلیون تومان، طلا و جواهرفروشان ۹.۹ میلیون تومان، وکلا ۸ میلیون تومان، هنرمندان ۶ میلیون تومان، مشاوران املاک حدود ۱۰ میلیون تومان و لوازم خانگی ۵.۹ میلیون تومان است که گویای عدم فشار بر مودیان و اصناف خرد و حرکت به سمت مالیات ستانی عادلانه است.

رئیس سازمان مالیاتی با اشاره به اینکه این ارقام نشان می‌دهد که فشار نظام مالیاتی بر گرده مشاغل و اصناف نیست، ادامه داد: این در حالی است که یک کارمند با حدود ۲۲ تا ۲۳ میلیون تومان حقوق در ماه سالیانه حدود تا ۲۰ میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کنند.

سبحانیان با تاکید بر اینکه دولت بنا ندارد با افزایش نرخ‌های مالیاتی به افزایش درآمدهای مالیاتی برسد، گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی با تمرکز بر دانه‌درشت‌ها و فراریان مالیاتی محقق خواهد شد و دولت سیزدهم در جهت کاهش نرخ مالیات‌ها عمل کرده است.

وی در خصوص افزایش درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۳، اعلام کرد: نرخ درآمدهای مالیاتی به ویژه در زمینه تولید، نه‌تنها افزایش نمی‌یابد، بلکه در دو سال اخیر ۷ واحد درصد کاهش یافته و افزایش درآمدهای مالیاتی صرفاً به معنای افزایش نرخ مالیات نیست.

شایعه کذب مالیات ۲۵ درصدی از طلافروشان، هجمه رسانه‌ای بود

معاون وزیر اقتصاد با اعلام اینکه امسال بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مودی جدید مالیاتی شناسایی شده است، ادامه داد: در دولت سیزدهم، بیش از ۵۰ درصد از منابع بودجه‌ای از محل درآمدهای مالیاتی است و سهم درآمدهای نفتی در بودجه به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است.

سبحانیان با تاکید بر اینکه فشار نظام مالیاتی از محل تمرکز بر فرار مالیاتی است، گفت: هیچ افزایشی در مالیات بر هیچ صنفی ازجمله طلا اتفاق نیفتاده است.

وی تصریح کرد: هجمه رسانه‌ای زیادی مثل شایعه اخذ مالیات ۲۵ درصدی از صنف طلا علیه نظام مالیاتی شکل گرفت. جلسات متعددی برای روشنگری با اتحادیه مربوطه انجام شد. اساسا اصل طلا از مالیات معاف و صرفا اجرت آن مشمول مالیات آن هم مثل سابق می باشد.

رئیس سازمان امور مالیاتی در مورد افزایش یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه ۱۴۰۳، گفت: افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده صرف اقشار آسیب پذیر جامعه خواهد شد. اساسا مالیات بر ارزش افزوده از اقشار پرمصرف اخذ می شود و کالاهای اساسی و مرتبط با سفره مردم از قبیل آرد گوشت و ... و خدمات درمانی، از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.

اثر مثبت اجرای کامل قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان در اقتصاد کشور

سبحانیان از رشد ۴۲ برابری از لحاظ حجم ورودی اشخاص حقوقی را در سامانه مودیان خبر داد و تاکید کرد: با اجرای کامل قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان نه تنها نظام مالیاتی، بلکه اقتصاد کشور سامان خواهد یافت.

وی اضافه کرد: در تلاش هستیم تکالیف مالیاتی مودیان در ساده ترین، راحت ترین و کم هزینه ترین شکل با آرامش و همدلی که به نفع خود آنها هم است، انجام شود. اکنون مودیان مالیاتی با یک دستگاه کارتخوان اندرویدی در کمتر از یک دقیقه می توانند صورتحساب الکترونیکی ارسال کنند.

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: معتقدیم تنها دغدغه فعالان اقتصادی باید کسب و کار خودشان باشد و ما در نظام مالیاتی تلاش حداکثری داریم تکالیف آنان به بهترین شکل ممکن و از طریق توسعه خدمات الکترونیکی تسهیل شود.

یک میلیون و ۶۲۰ خودروی لوکس برای اخذ مالیات شناسایی شد

سبحانیان در مورد اخذ مالیات از خودروهای لوکس بیان کرد: امسال یک میلیون و ۶۲۰ خودروی لوکس برای اخذ مالیات شناسایی شد که مبلغ مالیات آنها ۲۸۰۰ میلیارد تومان است.مالکان خودروهای لوکس تا بهمن ماه فرصت دارند که مالیات خودروهای خود را پرداخت کنند، البته تا امروز ۶۰ میلیارد تومان از مالیات امسال خودروهای لوکس وصول شده است. این عدد در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این مبلغ به ترتیب ۸۰۰ و ۵۴۰ میلیارد تومان بوده است.

وی با بیان اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد کل مالیات‌های وصولی کشور را شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ، بانک‌ها، پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها پرداخت می‌کنند، گفت: کل مالیات وصولی امسال ۷۵۰ هزار میلیارد تومان است و حداکثر مالیاتی که اصناف و مشاغل خواهند داد ۴۰ هزار میلیارد تومان است.