کد خبر 157354
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۷

یک فوق تخصص آلرژی با اشاره به پایان فصل شهریور و شروع پاییز که آلرژی‌ها بیشتر از بهار تشدید می‌شود، گفت: افراد مستعد به آلرژی باید به طور مرتب مخاط بینی خود را شستشو دهند و حتمأ نیز واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.

به گزارش مشرق به نقل از فارسف هدایت اکبری، با اشاره به اینکه پایان تابستان و فرا رسیدن پاییز باعث تشدید آلرژی در افراد می‌شود، اظهار داشت: تشدید آلرژی در این زمینه آنقدر بیشتر می‌شود که متخصصان ماه شهریور‌ را به عنوان فصل شهریور عنوان می‌کنند زیرا این ماه به اندازه یک فصل باعث تشدید آلرژی می‌شود.

گرده‌ افشانی علف‌های هرز باعث تشدید آلرژی

وی با اشاره به گرده‌ افشانی علف‌های هرز در زمان فرا رسیدن پاییز که باعث تشدید آلرژی می‌شود، افزود: مردم باید دقت کنند که در این فصل با دو هوایی شدن مواجه می‌شوند یعنی در ساعاتی هوا سرد و در ساعاتی هوا گرم است که باید مراقبت‌های ویژه‌ایی را برای پیشگیری از تشدید آلرژی از جمله پرهیز از خروج منزل انجام دهند.

تشدید آلرژی در صبح و غروب

اکبری با بیان اینکه بیشترین زمان تشدید آلرژی صبح و غروب آفتاب است، بیان داشت: افرادی که مجبور هستند از خانه بیرون روند باید از ماسک استفاده کنند و حتمأ نیز چندین بار در طول روز با آب نمک یا سرم شستشو مخاط بینی خود را بشویند.

پرهیز از مصرف انگور، طالبی، خربزه، خیار سبز، هندوانه

این فوق تخصص آلرژی ادامه داد: افراد از مصرف مواد غذای و میوه‌های از جمله انگور، طالبی، خربزه، خیار سبز، هندوانه، بادمجان، موز، کاکائو و گوجه‌فرنگی پرهیز کنند و تنقلاتی مانند آجیل، پسته و تخمه نیز مصرف نکنند زیرا این میوه‌ها و تنقلات اگر با گرده‌ها تماس بگیرند آلرژی را بسیار تشدید می‌کنند.

دو هوایی شدن/جلوگیری از رفتن دانش آموزان بیمار به مدرسه

وی تصریح کرد: شروع هوای سرد نیز باعث می‌شود که ویروس سرماخوردگی نیز بیشتر انتشار یابد به خصوص با بازگشایی مدارس و حضور کودکان در مدرسه‌ها این بیماری می‌تواند هم از طریق بچه‌ها به همدیگر و هم اینکه این ویروس به خانواده‌ها نیز انتقال یابد.

اکبری گفت: به هر حال فصل پاییز و پایان شهریور‌ماه باعث تشدید آلرژی می‌شود و عفونت‌های ویروسی نیز به مدت طولانی در مکان‌ها انتقال می‌یابد به طوریکه پس از پایان بهبود از این ویروس‌ها تازه آلرژی در افراد شروع می‌شود.

شستشوی دست‌ها

وی تصریح کرد: در این زمینه شستشوی دست‌ها بسیار تأثیرگذار است و اگر کودکان نیز دچار بیماری شوند سعی شود آنها به مدرسه نروند تا بیماریشان بین دانش‌آموزان انتقال نیابد.

تزریق واکسن آنفولانزا

اکبری خاطر نشان کرد: افرادی که حالشان نیز در این زمینه بد می‌شود سعی کنند حتمأ واکسن آنفولانزا را بزند و دقت داشته باشند که واکسن آنفولانزا نه برای آلرژی و نه برای سرماخوردگی به کار می‌رود بلکه فقط برای آنفولانزا است زیرا آنفولانزا را سرماخوردگی بسیار شدید عنوان می‌کنند و در نهایت افراد سعی کنند در منزل برای ایجاد یک فضای مرطوب همیشه یک کتری آب جوش بگذارند تا بخار آب جوش در محیط خانه پخش شود.