به گزارش مشرق به نقل از مهر، در این شیوه جدید محققان مرکز تحلیل و شبیه سازی زیرساختار ملی آزمایشگاه ملی ساندیا از نقشه برداری شبکه ای اتفاقی استفاده می کند که به توضیح عوامل ناشناخته در زنجیره تامین و توزیع ناشی از اطلاعات ناکافی استفاده می کند.
معمولا ردیابی منبع آلودگی مواد غذایی تازه دشوار و زمان بر است. زمانی که شیوعی روی می دهد کارشناسان باید با افراد مبتلا مصاحبه کنند تا دریابند مواد غذایی کجا آلوده شده اند.
اغلب این مصاحبه ها هفته ها پس از قرار گرفتن افراد در معرض آلودگی انجام و موجب می شود اطلاعات ناکافی و غلط تهیه شود از این رو مشخص کردن منبع آلودگی دشوار می شود.
این امر معمولا وقتی به یک مشکل جدی تبدیل می شود که شیوع مسمومیت غذایی در منطقه خاصی رخ دهد و مقامات سلامت نتوانند منبع آلودگی و شیوع را به سرعت ردیابی کنند.
در سال 2011 ، آلودگی جوانه غلات به نوعی آلودگی با منشا باکتری ای کولای در اروپا، روی داد که ردیابی منبع این آلودگی با دشواری هایی مواجه شد.
اما محققان ساندیا این شیوه نقشه برداری اتفاقی را برای بررسی داده ها از بخش جوانه های تازه در یک ایالت در آمریکا به کار گرفتند و با استفاده از شیوه مطالعه موردی سیستم توزیع این جوانه به عنوان اساس مدل محاسباتی خود استفاده کردند.
آنها توانستند با این شیوه به سرعت و به دقت بالا منبع آلودگی مواد غذایی تازه را تشخیص دهند.
دانش پژوهان ابزار نقشه برداری تحلیلی ساخته اند که می تواند آلودگی مواد غذایی تازه را بسیار سریع تر و ساده تر تشخیص دهد.