به گزارش مشرق به نقل از ايلنا، رئيس سازمان صدا و سيما با اشاره به اهميت وجودي کتاب گفت: همانطور که در قرآن نيز آمده است کتاب يک بينه است و قرآن کريم بهعنوان کتاب مقدس در صدر اعجاز جاويد پيامبر عالي قدر اسلام قرار دارد.
وي ادامه داد: در زمان جاهليت؛ کفار عرب به اعتقادات خود بهعنوان يک باور فکري وابسته بودهاند و حتي برآن وحدت داشتهاند و اين قرآن کريم بود که به وسيله پيامبر باور آنها را تغيير داد.
رئيس صدا و سيما با اشاره به اينکه امروز بايد بيش از پيش به کتاب توجه کنيم، گفت: بهرغم پيشرفتهاي بشري؛ کتاب همچنان جايگاه خود را حفظ کرده است. هرچند ممکن است بدليل زرق و برق روزگار کمي مهجور شود اما کتاب ماندگار است.
ضرغامي به موضوع تازهاي هم اشاره کرد. او با برشمردن مشکلاتي که رسانههاي ديجيتال و ماهواره براي جوامع بهوجود آوردهاند، گفت: امروز يکي از مشکلاتي که اينترنت، شبکههاي ماهوارهاي و دنياي ديجيتال ايجاد کردهاند؛ به وجود آمدن يک آنتروپي و بينظمي است و اگر اين وضعيت ادامه پيدا کند در آينده جوانان ما قدرت تمرکز روي حل مسائل را ازدست ميدهند.
وي ادامه داد: امروز کسي که پاي ماهواره مينشيند و حداقل 500 کانال تلويزيوني را بدون دانستن زبان و بدون درنظر گرفتن محتواي آن عوض ميکند؛ نميتواند ذهن متمرکزي داشته باشد. اين امر باعث آنتروپي بسيار ميشود. بهوجود آمدن اين آنتروپي جدا از محتواي فاسد بعضي برنامههاي ماهواره است.
ضرغامي تاکيد کرد: اما آنچه که تمرکز ميآورد کتاب است البته به قول بزرگان در خواندن کتاب نبايد از آغاز آن را با هدف تمام کردن خواند. آنچه که بهعنوان ظرفيت بشري قابل ذکر است در کتاب ميتواند وارد شود درنتيجه در عصر جديد بايد کتاب را شناخت و تقويت کرد.
ضرغامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به شرايط کشور گفت: امروز يکي از آسيبهاي ما در کشور اين است که عدهاي با اندک زاويه و بهانهاي از هم جدا ميشوند و هرکس با رسانهاي که دارد؛ براختلاف دامن ميزند و ميکوبد.
رئيس سازمان صدا و سيما به اشاره به افزايش برنامههاي اين سازمان در حوزهي کتاب گفت: تعداد برنامههاي توليد شده در حوزه کتاب از سال 86 تا امروز 3 برابر شده است و فقط در سال 88 و نيمه اول 89 بيش از 10 هزار برنامه درباره کتاب ساخته شده است که بهگفته بعضي از اهالي نشر؛ بعضي از اين برنامهها باعث پرفروش شدن و ناياب شدن بعضي کتابها شده است.
ضرغامي با اشاره به تاکيد رهبر انقلاب بر توجه توليد برنامههاي نمايشي گفت: برنامههاي نمايشي بيشترين تاثيرگذاري و ماندگاري را دارند و امروز بيدليل نيست که دشمنان ما با توسل به برنامههاي نمايشي و از طريق دوبله قصد تاثيرگذاري دارند.
وي ادامه داد: در جمهوري اسلامي ايران پتانسيل توليد برنامههاي نمايشي زياد است اما بايد بدانيم مبناي کار نمايشي؛ قلم فاخر و فکر پاک است به همين دليل من از دوستان تقاضا ميکنم که تلاش کنند در اين حوزه يک تحولي صورت بگيرد و مديران و مسوولان نيز بايد سعي کنند امکان مناسبي فراهم کنند که اهل قلم به سمت توليد متون بهتر حرکت کنند.
در ادامه اين برنامه؛ برگزيدگان بخشهاي مخلتف به شرح زير معرفي شدهاند:
در بخش برگزيدگان تلويزيوني؛ شبکه استاني خليجفارس بهعنوان شبکه برتر معرفي شد. در بخش تلهفيلم؛ چيستا يثربي نويسنده و علي توکل نيا کارگردان تلهفيلم زني از کوچه پشتي تقدير شدند.
در بخش برنامههاي ترکيبي؛ برنامه سيب شيشهاي و قاب روشن از سيماي آذربايجان غربي و شبکه خليج فارس برگزيده شدند. در بخش برنامههاي استوديويي؛ تهيهکننده برنامه گلدونه از سيستان و بلوچستان و دريا دريا ستاره از خليج فارس تقدير شدند. در بخش برنامه مستند؛ تهيهکننده و کارگردان مستند چهرههاي ماندگار از سيماي اردبيل و معلم مهر از شبکه اول سيما تقدير شدند. در بخش برنامه گزارشي؛ برنامه آفتابگردان از شبکه خبر تقدير شد. در بخش برنامههاي نمايشي؛ تهيهکننده و کارگردان برنامه قند و پند از شبکه دو تقدير شدند و در بخش ميزگرد هم؛ برنامه معرفت از شبکه چهار سيما تقدير شد.
در بخش برگزيدگان راديويي؛ تهيهکننده برنامههاي چراغستان از راديو ايران، مردي براي تمام فصول از مرکز هنرهاي نمايشي تقدير شدند. در بخش سردبيري؛ سردبير برنامههاي چراغستان از راديو ايران و کتابخانه کوچک من راديو فرهنگ تقدير شدند. در بخش گويندگي؛ مهري قلعهريز گوينده برنامه چراغستان، صمد پلسنگي گوينده برنامه جنگ کتاب از شبکه فرهنگ تقدير شدند. در بخش نويسندگي؛ نويسندگان برنامه چراغستان از راديو ايران و جنگ کتاب از راديو فرهنگ تقدير شدند.
در بخش گزارشگري؛ گزارشگر برنامه چراغستان از راديو ايران تقدير شدند.
همچنين شبکه راديو ايران به عنوان شبکه برتر راديويي معرفي شد.
در بخش نهمين جشنواره کتاب و رسانه برتر برترينهاي رسانه به شرح زير معرفي و تقدير شدند:
در بخش برترين رسانه؛ روزنامه جوان بهعنوان رسانه برتر معرفي شد در بخش ياداداشت و مقاله؛ بهروز فغاني از خبرگزاري ايبنا، سينا عليمحمدي از روزنامه جام جم و حامد خرازيان از خبرگزاري ايبنا تقدير شدند. در بخش گفتگو و مصاحبه؛ ساير محدي از کتاب هفته، حميد نورشمسي از تهران امروز و معصومه کلانکي از ايکنا به عنوان برگزيده معرفي شدند. در بخش معرفي کتاب؛ سعيد سعيدي و اکبر اکسير از روزنامه اطلاعات تقدير شدند. در بخش گزارش؛ اکرم دشتبان از هفته نامه کتاب هفته حميد نورشمسي از روزنامه جوان و آناهيد خزير از هفته نامه کتاب به عنوان برگزيده معرفي شدند. در بخش خبر؛ فرناز ميري از ايبنا و بهمن عبداللهي از روزنامه ايران به عنوان برگزيده تقدير شدند. در بخش ويژه؛ از روزنامه جام جم و خبرگزاري ايکنا تقدير شد و در بخش خبرنگار فعال؛ ميترا لبافي از واحد مرکزي خبر و مصطفي داعي از راديو مورد تقدير قرار گرفتند.
چهارمين جشن کتاب در رسانهي ملي و نهمين جشنوارهي کتاب و رسانهي برتر شب گذشته با حضور عزتالله ضرغامي(رئيس صدا و سيما) سيدمحمد حسيني(وزير ارشاد) و جمعي از مديران و مسوولان فرهنگي در سالن همايشهاي وزارت ارشاد برگزار شد.