کد خبر 161715
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۲

قليچدار اوغلو: سياستي که ما را مي‌خواست به توازن برساند، آن چيزي نيست که امروز از بي‌کفايت‌ترين وزير خارجه جهان در حال انجام گرفتن است

به گزارش مشرق به نقل از ایران آباد، انتقادها به تصميمات حزب حاکم ترکيه در مورد سوريه و بردن اين کشور به لبه پرتگاه يک جنگ تمام عيار، همچنان ادامه دارد و در آخرين موضع، کمال قليچدار اوغلو؛ وزير خارجه را يک فرد احمق خواند.

رهبر حزب مخالف جمهوريخواه خلق با حمله تند به احمد داوود اوغلو سياست خارجي وي را باعث ناکامي و شکست ترکيه دانست و با بيان اينکه امروز متحدهاي ما عربستان، قطر، حماس و بارزاني هستند، مي‌گويد اما ايران، روسيه، چين، برزيل و هند در کنار سوريه قرار دارند، آيا اين عمق استراتژيک است يا کوري استراتژيک؟

قليچدار اوغلو در ادامه تاکيد مي‌کند سياستي که ما را مي‌خواست به توازن برساند، آن چيزي نيست که امروز از بي‌کفايت‌ترين وزير خارجه جهان در حال انجام گرفتن است، ما احتياج به علم زيادي به شناخت آن نداريم، بلکه بايد نگاه کنيم که يک احمق دارد آن را انجام مي‌دهد.

رئيس بزرگ‌ترين حزب مخالف ترکيه همچنين با انتقاد شديد از سياست‌هاي خصمانه اردوغان درباره سوريه تاکيد کرد که زماني که نه نفر از اتباع ترکيه در حادثه کشتي مرمره کشته شدند، چرا اردوغان از پارلماني درخواستي نکرد.

به گزارش الجزيره، قليچدار اوغلو تاکيد کرد که امکان ندارد حزب وي قبول کند که ترکيه وارد جنگ با سوريه شود. وي در واکنش به انتقادهاي رجب طيب اردوغان از اين حزب اين سخنان را ايراد کرد.

 
اردوغان به علت مخالفت حزب جمهوري‌خواه خلق از دادن راي مثبت به يادداشتي که به پارلمان ارائه شد انتقاد کرد. مصوبه پارلمان به دولت اجازه مي‌دهد در صورت لزوم، آنکارا به عليه سوريه وارد جنگ شود.

 

اين شبکه بخشي از سخنان اين سياستمدار ترک را پخش کرد که گفت: «برخي‌ها براي کشاندن ترکيه به جنگ براي تصويب يادداشتي در پارلمان تلاش کردند. آنها از حزب ما به اين علت که با اين درخواست مخالفت کرد؛ انتقاد کردند. حزب ما براي حمايت از کشور تلاش کرده است. ما يادداشت‌هاي مختلفي را بپذيرفته‌ايم، اما امکان ندارد اين يادداشت را که به جنگ منجر خواهد شد قبول کنيم.»

 

قليچدار اوغلو در ادامه افزود: «ما نمي‌خواهيم خون فرزندانمان ريخته شود. آيا زماني که 9 نفر از اتباع ترکيه در حادثه کشتي مرمره کشته شدند، درخواستي از پارلمان مطرح شد؟ خير چنين درخواست نشد. علت قدرت ترکيه وجود دمکراسي در آن است نه درخواست تصويب يادداشت در پارلمان.»

وي افزود: «بين اسد و اردوغان که مدعي است در سوريه دمکراسي وجود ندارد چيست؟ او بايد به کشورش نگاه کند که ببيند آيا در آن دمکراسي حاکم است؟»

به گزارش ايران آباد، سخنان تند رهبر حزب جمهوري‌خواه خلق ترکيه عليه سياست‌هاي اردوغان در حالي بيان مي‌شود که برخي از احزاب ديگر ملي‌گراي اين کشور بر اين باور هستند که اردوغان ديوانه شده و نمي‌داند جنگ چيست و با قرار گرفتن در بازي قطر، عربستان و آمريکا منافع منطقه‌اي و ملي کشور را به خطر انداخته است.

اين احزاب با دادن راي منفي به پيشنهاد حزب حاکم براي جنگ با سوريه، باعث شدند تا اين راي‌گيري با آراي اندکي تصويب شود، چرا که حزب عدالت و توسعه تنها 55 درصد از کرسي‌هاي پارلمان را در اختيار دارد و اقدام اين حزب براي رفتن به پارلمان نيز با اين راهبرد صورت گرفت که دستکم آراي دو سوم نمايندگان را به دست بياورند که چنين اتفاقي روي نداد.