به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، فصلنامه مطالعات خاورميانه در شماره تابستان امسال (2010) به قلم "سعيد گلکار " استاد دانشگاه استنفورد آمريکا به بررسي نقش بسيج دانشجويي و قدرت گرفتن اين نهاد دانشجويي در دانشگاهها پرداخت.
گلکار در بخشي از اين مقاله ادعا کرده که بسيج دانشجويي شاخه جوانان سپاه است که سعي دارد در بين دانشجويان نفوذ کند.
اين نشريه در اين مقاله، تاريخچهاي از جنگ ايران و عراق را يادآور ميشود و تولد بسيج دانشجويي در سال 1990 را بررسي ميکند.
نويسنده در بخشي از اين مقاله ادعا ميکند که در سال 1998 رهبري ايران طي سخناني در دانشگاه تهران خطاب به بسيجيها توصيه ميکند که بايد بيشتر در سياست دخيل شوند و از آيت الله مصباح يزدي رئيس موسسه پژوهشي امام خميني راهنمايي بگيرند.
گلکار در بخش ديگري از اين مقاله همچنين ادعا ميکند که مؤسسه امام خميني مسئول طرح ولايت دانشجويان بسيجي شده که به دانشجويان آموزش سياسي و ايدئولوژيک ميدهد.
نويسنده همچنين ادعا کرده که بسيج دانشجويي عليه دانشجويان مرتبط با اصلاح طلبان و دانشجويان اصلاح طلب فعاليت ميکند و بعد از روي کار آمدن احمدينژاد روابط بسيج دانشجويي و دولت وارد فاز تازهاي شد که بسيج دانشجويي از دولت احمدينژاد حمايت کرد.
استاد دانشگاه استنفورد آمريکا در بخش ديگري از مقاله خود آورده است: اعضاي بسيج دانشجويي به دنبال انقلاب فرهنگي دوم در دانشگاهها هستند تا با گروهها و جريان چپ دانشجويي و جنبش دانشجويي طرفدار دموکراسي ليبرال مبارزه کنند.
دولت احمدينژاد بسيج دانشجويي را در سطح کلاني حمايت ميکند
نويسنده با ادعاي اينکه دولت احمدينژاد بسيج دانشجويي را در سطح کلاني حمايت ميکند، در ادامه با اشاره به نام "عليرضا زاکاني " و "مهرداد بذرپاش " عنوان ميکند که اعضاي سابق بسيج دانشجويي به قدرت بيشتري دست پيدا کردهاند و نمونه آن عليرضا زاکاني است که نماينده مجلس شده و مهرداد بذرپاش که قبلاً در بسيج دانشجويي دانشگاه شريف بوده، در حال حاضر معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ملي جوانان شده است.
در بخش ديگري از اين مقاله همچنان عنوان شده که بسيج دانشجويي در 30 استان ايران نيز نماينده دارد و نقاط مختلفي را کنترل ميکند که در دانشگاههاي هر استان و هر شهري نيز دفتر دارد.
حتي اقليتهاي مذهبي مانند يهوديان نيز ميتوانند عضو بسيج شوند
گلکار در بخش ديگري از مقاله خود ادعا کرده که تعداد بسيجيهاي دختر از بسيجيهاي پسر بيشتر است، در نوامبر سال 2003 از 50 هزار دانشجوي بسيجي 57 درصد زن بودهاند، از قوميتهاي مختلف مانند آذري، بلوچ، عرب در بسيج عضو هستند و حتي از اقليتهاي ديني مثل مسيحيها زرتشتيها و يهوديان نيز ميتوانند عضو بسيج دانشجويي بشوند و اين نشان ميدهد که نظام ايران يک طرح جديدي را نيز براي اقليتهاي مذهبي دنبال ميکند.
نويسنده در بخش ديگري از اين مقاله ادعا کرده که 62 درصد معتقدند مسائل مادي يک انگيزه اصلي براي بسيجي شدن است ولي هيچ مدرکي وجود ندارد که بسيج به نيروهايش پول ميدهد، همچنين خيلي از دانشجويان به اين دليل عضو بسيج ميشوند که بتوانند به سطوح بالاتر تحصيلي و اشتغال دست پيدا کنند.
وي در ادامه ادعا کرده است: درست است که بسيجيها پول نقد را دريافت نميکنند اما غذاي رايگان، مسافرت، کتابهاي درسي، امکانات و خدمات رفاهي مانند شنا، مراکز مقدس مانند مشهد مستقيم سفر ميکنند و حتي ميتوانند به سوريه، مکه و عراق نيز بروند و اين عامل مهمي براي خانمها است که به بسيج بپيوندند.
گلکار در ادامه مدعي شده که بعضي از دانشآموزان و دانشجويان بخاطر اعتقادات اسلامي و تعهداتشان به نظام ايرن به عنوان يک دولت اسلامي به بسيج ميپيوندند که بتوانند از اسلام و انقلاب دفاع کنند، دانشجويان جديد الورود فقط با يک کپي از کارت ملي و يک قطعه عکس ميتوانند عضو بسيج دانشجويي شوند و بسج نيز خيلي سريع کارت عضويت آنها را نيز صادر ميکند.
کاروان راهيان نور نيز به عنوان روشي براي جذب افراد جديد است
نويسنده در ادامه با بيان اينکه کاروان راهيان نور نيز به عنوان روشي براي جذب افراد جديد است، ادعا کرده است: دانشجويان باز و بسته کردن سلاح، ايدئولوژي اسلامي، تاکتيکهاي جنگ رواني را در بسيج دانشجويي آموزش ميبينند و دانشجوياني که اين دورهها را بگذرانند، به عضويت فعال بسيج در ميآيند.
به ادعاي اين استاد دانشگاه آمريکا، بر اساس آمار مؤسسه امام خميني متعلق به آقاي مصباح، 26616 دانشجو از اين دورههاي آموزش بسيج فارغ التحصيل شدهاند و همچنين بعد از انتخابات اخير رياست جمهوري نيز نظام ايران حمايت خود از بسيج بويژه در بخش دانشجويي را افزايش داده است.
نويسنده در بخش ديگري از اين مقاله ادعا کرده است: بسيج دانشجويي به عنوان سربازان عرصه فرهنگي و سياسي در دانشگاههاي ايران هستند و همانطور که جنبش ليبرال دانشجويي به عنوان يک بازيگر براي دموکراسي و آزادي در ايران نقش بازي ميکنند، اعضاي بسيج دانشجويي نيز نقش اساسي براي مقابله با اين جنبش بازي ميکنند.
گلکار در پايان مقاله خود ادعا کرده است که "بسيج دانشجويي نقش ويژهاي در شناسايي دانشجويان اپوزوسيون و معرفي آنها به مراکز امنيتي داشته است. "
فصلنامه مطالعات خاورميانه متعلق به انجمن خاورميانه(The Middle East Forum) است که "دانيل پايپز " اسلام ستيز معروف در فيلادلفيا رياست آن را بر عهده دارد و سياستهاي آمريکا در خاورميانه را دنبال ميکند و تهديدات آمريکا در منطقه استراتژيک خاورميانه را رصد ميکند.
دانيل پايپز عنصري اسلام هراس و ايران هراس در غرب است.
کد خبر 16389
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۶
يک انديشکده آمريکايي اعضاي بسيج دانشجويي را سربازان عرصه فرهنگي دانشگاههاي ايران دانست که بدنبال انقلاب فرهنگي دوم در دانشگاهها هستند تا با جنبش طرفدار دموکراسي ليبرال مبارزه کنند.