به گزارش مشرق به نقل از مهر، وزارت بازرگاني در جديدترين برنامه، قصد دارد سازمان بسيج اقتصادي را که ابتداي دهه 60 تشکيل شد و تاکنون به فعاليت خود ادامه داده است، منحل کند.
براساس اين برنامه، بعد از اعلام دو نوبت کالابرگ، سازمان بسيج اقتصادي منحل و کارمندان آن با تغيير ماموريت در اختيار بخشهاي ديگري از وزارت بازرگاني قرار مي گيرند.
فريدون احمدي معاون وزير بازرگاني نيز با تائيد تصميم وزارت بازرگاني براي انحلال سازمان بسيج اقتصادي، مي گويد که پس از اعلام دو نوبت ديگر کالابرگ، اين سازمان رسما منحل ميشود.
اين در حالي است که بهمن حاج علي رئيس ستاد بسيج اقتصادي کشور اخيرا در گفتگويي با مهر از تداوم توزيع کالاي کوپني در سال 90 خبر داده و گفته بود: کالابرگ مرحله سيزدهم همچنان اعتبار دارد و گفتههاي برخي سودجويان مبني بر ابطال اين کالابرگها با توجه به اجراي قانون هدفمند کردن يارانهها، کذب محض است.
سابقه ورود کوپن به اقتصاد ايران به ابتداي دهه 60 برمي گردد و در اين راستا، ستاد بسيج اقتصادي با توجه به شرايط خاص کشور تشکيل شد.
البته کوپنهاي مرحله اول تا هشتم زيرنظر ستاد بسيج اقتصادي کشور مستقر در نخست وزيري چاپ و با همکاري بانک صادرات توزيع مي شد. کوپنهاي ارزاق عمومي 10 نوع بود و از آن زمان توزيع شد تا در صورت لزوم کالاهايي که ممکن بود به علل مختلف کم يا گران عرضه شود، سهميهبندي شود.
با پايان يافتن جنگ و عادي شدن شرايط اقتصادي کشور، لزوم ادامه فعاليت ستاد بسيج اقتصادي به صورت گسترده منتفي شد و برهمين اساس، وظايف اجرايي اين ستاد به وزارت بازرگاني انتقال يافت. از اوايل دهه 60 تاکنون نيز 13 مرحله کالابرگ منتشر شده است.
به هر حال با انحلال سازمان بسيج اقتصادي در آينده اي نه چندان دور، تکليف کوپن در اقتصاد ايران نيز براي هميشه مشخص مي شود و آن ، خداحافظي کوپن از چرخه اقتصادي کشور است.
براساس جديدترين برنامه وزارت بازرگاني، سازمان بسيج اقتصادي منحل ميشود.<BR>